ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Balla Geza Cuvee Aradinum Grand Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Balla Geza Cuvee Aradinum Grand Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L - 1
Balla Geza Cuvee Aradinum Grand Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L
257,49 lei
Fără TVA: 216,38 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 24464

CARACTERISTICI Balla Geza Cuvee Aradinum Grand Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Soi strugureCabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Cadarca
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneMinis
StilSec
Tara de origineRomania
TipCupaj

Descrierea produsului Balla Geza Cuvee Aradinum Grand Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Balla Géza Aradinum Cuvee se remarcă prin anumite caracteristici distinctive, care îl fac un vin de calitate și apreciat de iubitorii de vin. Iată câteva dintre aceste caracteristici:

 • Aromă complexă: Aradinum Cuvee are o aromă bogată și complexă, în care se îmbină notele de fructe negre, cum ar fi murele și căpșunile de pădure, cu accente subtile de condimente, ciocolată și vanilie. Aceasta îi conferă un profil aromatic plin de profunzime și rafinament.
 • Structură echilibrată: Vinul prezintă o structură echilibrată, cu tanini mătăsoși și aciditate bine integrată. Această echilibrare a elementelor esențiale ale vinului contribuie la o experiență plăcută și armonioasă în degustare.
 • Gust intens și persistent: Aradinum Cuvee impresionează prin gustul său intens și persistent. Pe papilele gustative, vinul oferă o explozie de arome și o adâncime notabilă. Se simt fructele negre, notele condimentate și o ușoară tentă de vanilie, completate de o finisare lungă și plăcută.
 • Struguri selecționați: Vinul Aradinum Cuvee este realizat dintr-o selecție atentă de struguri, proveniți din podgoriile cramei Balla Géza. Această selecție riguroasă asigură calitatea superioară a materiei prime și, implicit, a vinului final.
 • Potențial de învechire: Datorită caracteristicilor sale structurale și complexității aromatice, vinul Aradinum Cuvee are un potențial de învechire promițător. Prin maturare în sticlă sau în pivniță, acest vin poate evolua în timp, dezvoltând arome și caracteristici noi și devenind mai rotund și mai catifelat.
 • Recunoaștere internațională: Vinurile produse de crama Balla Géza, inclusiv Aradinum Cuvee, au obținut numeroase premii și recunoaștere internațională în competițiile de vinuri. Aceasta atestă calitatea și consistența produselor lor în peisajul vinicol global.

Aceste caracteristici distinctive fac din vinul roșu sec Balla Géza Aradinum Cuvee o alegere excelentă pentru cei care caută un vin de calitate superioară, cu o paletă aromatică complexă și o experiență gustativă remarcabilă.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Vinul roșu sec Balla Géza Aradinum Cuvee este într-adevăr un vin de calitate, apreciat de iubitorii de vinuri. Iată care sunt etapele principale ale producției acestui vin:

 1. Recoltarea strugurilor: Procesul începe odată cu recoltarea strugurilor în perioada de maturitate optimă. Strugurii sunt culeși manual și selecționați cu atenție pentru a se asigura că doar cele mai bune și sănătoase boabe sunt utilizate în producție.
 2. Strivirea și fermentația: După recoltare, strugurii sunt aduși în pivniță și supuși procesului de strivire pentru a elibera mustul. Mustul obținut este apoi transferat în tancuri de fermentație, unde are loc fermentația alcoolică. Aici, zaharurile din must se transformă în alcool sub acțiunea drojdiilor naturale sau selecționate.
 3. Măcinarea și fermentația malolactică: După fermentația alcoolică, vinul trece printr-un proces de măcinare, care constă în separarea vinului de pielițele și sâmburii strugurilor. Apoi, vinul este supus fermentației malolactice, în care acidul malic din vin este convertit în acid lactic, ceea ce contribuie la aducerea unui echilibru mai fin și a unor arome mai complexe.
 4. Maturarea: După fermentație și fermentația malolactică, vinul este transferat în butoaie de lemn sau în recipiente de oțel inoxidabil pentru a maturiza. Acest proces permite vinului să-și dezvolte aromele și să-și îmbunătățească structura și complexitatea. Durata maturării poate varia în funcție de vin și de stilul dorit.
 5. Asamblarea și învechirea: Balla Géza Aradinum Cuvee este un vin de tip "cuvée", ceea ce înseamnă că este realizat din mai multe soiuri de struguri, selecționate pentru a obține un echilibru și o complexitate superioară. După maturare, vinurile din diferite soiuri sunt asamblate într-un vin final, într-o proporție specifică. Uneori, vinul este supus și unei perioade suplimentare de învechire în butoaie de lemn sau în sticlă, pentru a-și dezvolta aromele și a se îmbina în mod armonios.
 6. Îmbutelierea: După ce vinul a atins punctul optim de maturitate și complexitate, este îmbuteliat în sticle de calitate, pregătite pentru a fi livrate și degustate de către consumatori.

Este important de menționat că fiecare crâmă poate avea propriile sale metode și procese specifice în producția vinului, iar detaliile exacte pot varia. Cu toate acestea, etapele menționate mai sus sunt fundamentale în producția vinurilor de calitate, inclusiv a vinului roșu sec Balla Géza Aradinum Cuvee.

ISTORIA CRAMEI

Crama Balla Géza este una dintre cele mai cunoscute crame din România, recunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Crama Balla Géza este situată în localitatea Miniș, județul Arad, în vestul României. A fost fondată în anul 1999 de către Géza Balla, un viticultor cu o vastă experiență și o pasiune profundă pentru vinificație. Balla Géza și-a dedicat întreaga carieră în industria viticolă, iar experiența sa a fost transpusă în producția de vinuri de înaltă calitate.

Crama a fost construită într-o regiune cu tradiție viticolă îndelungată, beneficiind de un climat favorabil și de soluri fertile. Aceste condiții naturale excelente au permis dezvoltarea viței de vie și producția de struguri de înaltă calitate.

Balla Géza a investit în tehnologie modernă și echipamente avansate pentru a asigura procesul de vinificație la cele mai înalte standarde. Echipa sa de experți în viticultură și enologie lucrează cu mare atenție și pasiune pentru a crea vinuri care să reflecte autenticitatea și caracterul regiunii.

Crama Balla Géza este recunoscută pentru diversitatea gamei sale de vinuri, de la vinuri albe și roze, la vinuri roșii de calitate superioară. Printre soiurile de struguri cultivate se numără Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon și Syrah. Aceste struguri sunt atent selecționați și culeși manual, pentru a obține vinuri deosebite.

Produsele Cramei Balla Géza au câștigat numeroase premii și recunoaștere internațională, ceea ce a contribuit la reputația sa de producător de vinuri de calitate. Vinurile Balla Géza sunt apreciate pentru aroma bogată, echilibrul perfect și notele distincte care reflectă teritoriul specific.

Astfel, crama Balla Géza este o combinație între tradiția viticolă românească și inovația modernă, iar vinurile sale sunt rezultatul pasiunii și experienței unei echipe dedicate.

Review-uri Balla Geza Cuvee Aradinum Grand Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun