ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Balla Geza Syrah Reserve - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Balla Geza Syrah Reserve - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L - 1
Balla Geza Syrah Reserve - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L
110,49 lei
Fără TVA: 92,85 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 32499

CARACTERISTICI Balla Geza Syrah Reserve - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Soi strugureSyrah
Alcool15%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneMinis
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Balla Geza Syrah Reserve - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Balla Géza Syrah Reserve este într-adevăr recunoscut pentru calitatea sa superioară și gustul său remarcabil. Iată câteva dintre caracteristicile distinctive ale acestui vin:

 • Soi de struguri: Vinul Balla Géza Syrah Reserve este produs din struguri de soi Syrah. Syrah este un soi nobil de struguri cu origini în regiunea Rhône din Franța și este cunoscut pentru a produce vinuri cu arome bogate și complexe.
 • Maturare în butoaie de piatră: Caracteristica distinctivă a acestui vin este maturarea în butoaie de piatră. Butoaiele de piatră reprezintă o metodă tradițională de maturare care conferă vinului o structură solidă și o complexitate suplimentară. Prin această metodă, vinul obține subtilitatea și finețea dată de interacțiunea cu piatra.
 • Arome intense: Balla Géza Syrah Reserve se remarcă prin aromele sale intense și expresive. Vinul dezvoltă note fructate de coacăze negre, mure și afine, completate de accente de mirodenii, ardei negru, vanilie și ciocolată neagră.
 • Structură echilibrată: Acest vin prezintă o structură echilibrată, cu taninuri fine și o aciditate bine integrată. Această armonie conferă vinului o textură catifelată și un gust plin și rotund.
 • Final lung și persistent: Gustul acestui vin este remarcabil prin finalul lung și persistent. Aromele complexe se prelungesc într-o notă plăcută și încântătoare, lăsând o impresie durabilă pe papilele gustative.
 • Potențial de învechire: Balla Géza Syrah Reserve este un vin cu potențial de învechire. Prin maturarea adecvată în sticlă, acest vin se va dezvolta și mai mult în timp, dezvăluind noi straturi de arome și o complexitate mai profundă.

Este important de menționat că experiența gustativă poate varia în funcție de preferințele individuale, iar descrierile de mai sus reprezintă în linii generale caracteristicile distinctive ale acestui vin.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Vinul roșu sec Balla Géza Syrah Reserve este într-adevăr un vin de calitate superioară produs de crama Balla Géza. Iată etapele principale ale procesului de producție pentru acest vin:

 1. Culesul strugurilor: Strugurii de Syrah, soiul specific pentru acest vin, sunt culeși manual, în mod atent, în funcție de maturitatea optimă. Acest proces se realizează de obicei în toamnă, atunci când strugurii ating nivelul optim de zahăr și arome.
 2. Despiedicarea și zdrobirea: După culegere, strugurii sunt despiedicați și zdrobiți pentru a elibera mustul, adică sucul de struguri. Această etapă poate varia în funcție de preferințele producătorului și de stilul de vin dorit.
 3. Fermentația alcoolică: Mustul obținut este transferat în vase de fermentație, de obicei din oțel inoxidabil, unde are loc fermentația alcoolică. Durata și temperatura fermentației pot varia în funcție de stilul și caracteristicile vinului dorit. În cazul vinului Syrah, acest proces poate dura între 7 și 14 zile.
 4. Macerația: După fermentația alcoolică, mustul este lăsat în contact cu cojile și semințele strugurilor pentru o perioadă suplimentară, într-un proces numit macerație. Aceasta permite transferul de tanini, arome și culori din coji către vin.
 5. Fermentația malolactică: După fermentația alcoolică și macerație, vinul poate trece prin fermentația malolactică. Aceasta este o fermentație secundară în care acidul malic din vin se transformă în acid lactic, ceea ce poate contribui la o textură mai catifelată și arome mai complexe.
 6. Maturare: După fermentația malolactică, vinul este transferat în butoaie de lemn sau în recipiente de învechire pentru maturare. Aici vinul se odihnește și se dezvoltă în arome și caracteristici timp de câteva luni sau chiar ani, în funcție de stilul de vin dorit și de preferințele producătorului.
 7. Filtrare și îmbuteliere: Înainte de a fi îmbuteliat, vinul poate fi supus procesului de filtrare pentru a îndepărta sedimentele și particulele nedorite. După aceasta, vinul este îmbuteliat în sticle de calitate superioară, pregătit pentru a fi distribuit și savurat.

Este important de menționat că fiecare producător poate avea metode și proceduri specifice în procesul de producție, pentru a obține caracteristicile unice ale vinului lor. Crama Balla Géza este renumită pentru atenția și pasiunea acordată fiecărei etape a procesului, în căutarea calității și autenticității.

ISTORIA CRAMEI

Crama Balla Géza este una dintre cele mai cunoscute crame din România, recunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Crama Balla Géza este situată în localitatea Miniș, județul Arad, în vestul României. A fost fondată în anul 1999 de către Géza Balla, un viticultor cu o vastă experiență și o pasiune profundă pentru vinificație. Balla Géza și-a dedicat întreaga carieră în industria viticolă, iar experiența sa a fost transpusă în producția de vinuri de înaltă calitate.

Crama a fost construită într-o regiune cu tradiție viticolă îndelungată, beneficiind de un climat favorabil și de soluri fertile. Aceste condiții naturale excelente au permis dezvoltarea viței de vie și producția de struguri de înaltă calitate.

Balla Géza a investit în tehnologie modernă și echipamente avansate pentru a asigura procesul de vinificație la cele mai înalte standarde. Echipa sa de experți în viticultură și enologie lucrează cu mare atenție și pasiune pentru a crea vinuri care să reflecte autenticitatea și caracterul regiunii.

Crama Balla Géza este recunoscută pentru diversitatea gamei sale de vinuri, de la vinuri albe și roze, la vinuri roșii de calitate superioară. Printre soiurile de struguri cultivate se numără Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon și Syrah. Aceste struguri sunt atent selecționați și culeși manual, pentru a obține vinuri deosebite.

Produsele Cramei Balla Géza au câștigat numeroase premii și recunoaștere internațională, ceea ce a contribuit la reputația sa de producător de vinuri de calitate. Vinurile Balla Géza sunt apreciate pentru aroma bogată, echilibrul perfect și notele distincte care reflectă teritoriul specific.

Astfel, crama Balla Géza este o combinație între tradiția viticolă românească și inovația modernă, iar vinurile sale sunt rezultatul pasiunii și experienței unei echipe dedicate.

Review-uri Balla Geza Syrah Reserve - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun