Meniu Categorii Produse
Cosul tau de produse

Casa Bottega Ripasso Valpolicella Superiore DOC 0.75L

Casa Bottega Ripasso Valpolicella Superiore DOC 0.75L
-10 %
Casa Bottega Ripasso Valpolicella Superiore DOC 0.75L
LIVRARE RAPIDĂ
Livrăm oriunde - GRATUIT la comenzi cu valoarea peste 250 lei, în rest e 19.99 lei.
PRODUSE ORIGINALE
Garantăm originalitatea și calitatea produselor. Suntem certificați ISO 9001 si 14001.
CUMPERI LINIȘTIT
E în regulă să te razgândești, la noi ai drept de retur 14 zile.
64,88 lei
72,09 lei
Fără TVA: 54,52 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 22493
CARACTERISTICI
Premii90 Luca Maroni, Medalie bronz IWSC, 90 Decanter
Soi strugureCorvina, Corvinone, Rondinella
Alcool14.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Valpolicella este un pamant dedicat cultivarii vitei de vie din cele mai vechi timpuri: numele sau "val polis celle" inseamna, de fapt, "valea multelor pivnite". Vinuri cu denumirii de origine controlata „Valpolicella Ripasso” sunt produse cu soiuri autohtone de pe teritoriu precum Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella si Molinara. Din acesti struguri se obtin vinuri rosii importante, de o mare originalitate, tipicitate si faima internationala. Ripasso della Valpolicella Superiore DOC, considerat „fratele mai mic” al lui Amarone, este un vin rosu unic, deoarece este produs cu o tehnica de vinificatie precisa, care are o traditie lunga si consolidata. Casa Bottega Il Vino Degli Dei Amarone della Valpolicella DOCG este un vin rosu realizat din strugurii Corvina, Corvinone, Rondinella , recoltati manual in primele 15 zile din octombrie, dupa care se realizeaza zdrobirea.  Procesul de fermentare-macerare are loc in rezervoare de otel, timp de 10-15 zile, la temperatura controlata, urmeaza pomparea zilnica. Dupa vinificare este supus re-fermentari timp de 7-10 zile pe pielea uscata de Amarone sau Recioto, trecand prin pomparea zilnica, devine „Valpolicella Ripasso”. Dupa vinificare, se lasa la imbatranire in butoaie de stejar francez si, ulterior, in sticla.

Culoare: roșu intens rubiniu cu nuante violete.

Miros: note placute de prune, visine coapte si condimente dulci, cu indicii de vanilie si stafide.

Gust: uscat, plin, neted, cu o structura excelenta, mirodenii si cu note usoare de lemn dulce.

Temperatura de servire: 14-16 ° C.

Asocieri gastronomice: paste cu sosuri, carne rosie (prajita, la gratar si vanat) si branzeturi maturate.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Share with friends

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate