Meniu Categorii Produse
Cosul tau de produse

Cesari Bosan Riserva Amarone della Valpolicella Classico DOC 0.75L

Cesari Bosan Riserva Amarone della Valpolicella Classico DOC 0.75L
-10 %
Cesari Bosan Riserva Amarone della Valpolicella Classico DOC 0.75L
LIVRARE RAPIDĂ
Livrăm oriunde - GRATUIT la comenzi cu valoarea peste 250 lei, în rest e 19.99 lei.
PRODUSE ORIGINALE
Garantăm originalitatea și calitatea produselor. Suntem certificați ISO 9001 si 14001.
CUMPERI LINIȘTIT
E în regulă să te razgândești, la noi ai drept de retur 14 zile.
241,01 lei
267,79 lei
Fără TVA: 202,53 lei
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Cod Produs: 28647
CARACTERISTICI
Premii92 Wine Spectator
Soi strugureCorvina, Rondinella
Alcool16%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia
Compania fondata in 1936, Gerardo Cesari a devenit curand sinonim cu vinurile veronese din intreaga lume. Deja la inceputul anilor 70, Amarone Cesari a fost printre primele care au ajuns pe cele cinci continente datorita pasiunii si initiativei familiei Cesar. Astfel vinurile Cesari incep povestea de succes in intreaga lume.Pivnita din Cavaion Veronese a fost conceputa si construita tinand cont de atentiile de care vinurile au nevoie, de aceea au dedicat un spatiu deosebit „riposo” vinurilor, considerand aceasta faza fundamentala pentru cresterea si personalizarea lor. Strugurii destinați producerii vinului Amarone trebuie sa fie recoltati cu 1-2 saptamani inaintea celor pentru producerea vinului Valpolicella. In timpul recoltarii, cei mai buni ciorchini sunt culesi si asezati, foarte atent si intr-un singur strat in ladite mici din lemn. Strugurii sunt lasati sa se usuce in incaperi numite "Fruttai", unde exista ferestre mari pentru a permite circulatia libera a aerului, care este vitala pentru a evita alterarea lor. Procesul de uscare are loc pana la jumatatea lunii ianuarie si in aceste 4 luni, ciorchinii sunt controlati permanent si eliminati cei alterati. La sfarsitul perioadei de uscare, strugurii au pierdut 30-40% din greutatea initiala, creste intensitatea aromei si concentratia de zahar, care este indispensabila pentru a garanta un grad constant de alcool (aproximativ 16% în volum) in timpul procesului de fermentaţie. Tehnica de macerare utilizata este pe coji, avand o durata de 30 de zile. Vinul este scos de pe drojdii si transferat in cuve din otel inoxidabil, unde are loc fermentatia malolactica. In acest stadiu Incepe imbatranirea vinului, care va dura trei ani, partial in butoaie de stejar mari (slavoneze) si partial in baricuri franceze si tonneaux (Allier). Imbatranirea este completata cu inca 15 luni de odihna in sticla inainte de comercializare.
Culoare: rosu.
Buchet: parfumul caracteristic al cireselor se combină cu indicii de mirodenii, cacao si vanilie.
Gust: plin si catifelat, isi afiseaza toata puterea intr-un corp cald si elegant.
Temperatura de servire:18-20 C.
Asocieri gastronomice: excelent cu vanat, carne la gratar si tocana. Ideal ca vin de meditatie.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Share with friends

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate