ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Chateau Cristi Chardonnay Barrel Fermented - Vin Sec Alb - Republica Moldova - 0.75L

Chateau Cristi Chardonnay Barrel Fermented - Vin Sec Alb - Republica Moldova - 0.75L - 1
-10 %
Chateau Cristi Chardonnay Barrel Fermented - Vin Sec Alb - Republica Moldova - 0.75L
62,99 lei
69,99 lei
Fără TVA: 52,93 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 32918

CARACTERISTICI Chateau Cristi Chardonnay Barrel Fermented - Vin Sec Alb - Republica Moldova - 0.75L

PremiiMedalie Aur VINARIUM Bucharest 2021, Medalie Aur MUNDUS VINI Summer Tasting 2021
Soi strugureChardonnay
Alcool12.5%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneValul lui Traian
StilSec
Tara de origineRepublica Moldova

Descrierea produsului Chateau Cristi Chardonnay Barrel Fermented - Vin Sec Alb - Republica Moldova - 0.75L

CARACTERISTICI

Chateau Cristi Chardonnay Barrel Fermented, un vin cu adevărat rafinat și distins. Procesul meticulos de fermentare și batonare în butoaie de stejar timp de 3 luni a conferit acestui vin o complexitate și profunzime remarcabile.

  • Origine și proces de producție: Chateau Cristi Chardonnay Barrel Fermented este un vin distins și rafinat, obținut printr-un proces de fermentare și batonare în butoaie de stejar. Această etapă importantă durează 3 luni, oferind vinului o complexitate remarcabilă și profunzime.
  • Arome bogate și note distincte: Vinul se remarcă prin aromele intense și rafinate de flori, piersici și pepene galben, care îl fac o adevărată plăcere pentru simțurile dumneavoastră. Gustul său este caracterizat de note subtile de mere coapte, fructe exotice și vanilie, ceea ce contribuie la o experiență gustativă inegalabilă.
  • Asocieri culinare recomandate: Chateau Cristi Chardonnay Barrel Fermented se potrivește perfect cu preparatele culinare rafinate. Este partenerul ideal pentru carnea albă și carnea de vită cu un conținut scăzut de grăsimi, aducând o armonie de arome și gusturi în combinație cu aceste mâncăruri. De asemenea, poate fi savurat alături de brânza topită, pâinea albă, fructe proaspete, măsline, fistic, nuci și dulciuri, intensificând plăcerea culinară.
  • Servire optimă: Recomandăm să serviți acest vin la o temperatură cuprinsă între 8 și 12 grade Celsius. Prin păstrarea acestei temperaturi ideale, veți putea degusta pe deplin toate aromele și subtilitățile acestui vin rafinat.

Chateau Cristi Chardonnay Barrel Fermented promite o experiență deosebită pentru iubitorii de vinuri fine. Descoperiți și bucurați-vă de fiecare nuanță de aromă și gust pe care acest vin de excepție le aduce într-o călătorie senzorială inegalabilă.

ISTORIA CRAMEI

Chateau Cristi are o istorie îndelungată și plină de tradiție în producția vinurilor de calitate superioară. Numele său este legat de o personalitate notorie din Moldova, Vladimir Cristea, un descendent al unui neam de nobili și demnitari de stat.

Născut într-o familie înstărită, Vladimir Cristea a urmat studii în domeniul dreptului și agriculturii la prestigioase universități din Moscova și Montpellier. Devenind un om al viticulturii și vinificației, Vladimir Cristea a devenit membru al Comitetului de Viticultură și Vinificație din Județul Orhei în 1910, contribuind la reforme și înlesniri pentru populația implicată în viticultură.

Cu proprietăți vaste în regiunea Orhei și Chișinău, Vladimir Cristea a fost o figură importantă în Basarabia, ocupând funcții administrative și executive, inclusiv cea de primar al municipiului Chișinău în 1917. Pe lângă activitatea politică și socială, Vladimir Cristea s-a dedicat și prezervării tradiției producției de vinuri de calitate.

Astfel, Chateau Cristi a fost fondat în 1939, reinvocând rețetele vinicole ale familiei Cristi. Podgoriile sale se află în sudul Moldovei, în celebrul teritoriu Valul lui Traian, cunoscut pentru strugurii săi renumiți, care oferă buchete selecte și arome de flori și fructe uscate, precum și un gust excepțional vinurilor produse.

De-a lungul timpului, Chateau Cristi a continuat să transmită pasiunea și dedicarea pentru vinificație de la o generație la alta, asigurând că pe mesele consumatorilor să ajungă cele mai bune și selecte vinuri. Unul dintre cupajele legendar din gama Chateau Cristi este Cabernet Sauvignon - Merlot - Malbec, recunoscut pentru calitatea sa regală.

Astăzi, Chateau Cristi este cunoscută ca o vinărie cu tradiții seculare și reprezintă o declarație de dragoste pentru admiratorii vinurilor fine. Fiecare sticlă de vin Chateau Cristi păstrează spiritul și pasiunea familiei Cristi, aducând laolaltă istoria și inovația pentru a crea vinuri distinse și de calitate superioară.

Review-uri Chateau Cristi Chardonnay Barrel Fermented - Vin Sec Alb - Republica Moldova - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun