ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L

Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L - 1
Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L
169,98 lei
Fără TVA: 142,84 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 23585

CARACTERISTICI Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L

Soi strugurePrimitivo
Alcool12.5%
CategorieVin rosu
Litraj1.5L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L

CARACTERISTICI

Crama Feudi Salentini este renumită pentru producția de vinuri din regiunea Apulia, din sudul Italiei. Vinul roșu sec Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento IGP este unul dintre produsele lor deosebite. Iată câteva caracteristici generale și distinctive ale acestui vin:

  • Soiul de struguri: Vinul Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento IGP este realizat din struguri de soi Primitivo, specific zonei Salento din Apulia. Primitivo este cunoscut pentru a produce vinuri robuste și bogate, cu arome pronunțate.
  • Culoare și aspect: Acest vin are o culoare roșie intensă, adesea cu reflexii purpurii. În pahar, prezintă o bună densitate și aderă frumos de pereții acestuia.
  • Arome bogate și complexe: Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento IGP oferă arome generoase de fructe negre, cum ar fi căpșunele coapte, cireșele negre și prunele, completate de nuanțe de condimente precum scorțișoara și vanilia. Aceste arome intense contribuie la caracterul distinctiv al vinului.
  • Gust echilibrat și plin: Vinul prezintă un gust plin și catifelat, cu taninuri mătăsoase și o aciditate bine integrată. Gustul fructat și condimentat se îmbină armonios, oferind o experiență gustativă complexă și plăcută.
  • Final lung și persistent: Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento IGP se remarcă printr-un final lung și persistent, în care aromele și caracteristicile vinului continuă să se dezvăluie treptat.

În concluzie, vinul roșu sec Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento IGP este o alegere remarcabilă pentru iubitorii de vinuri din Italia. Aromele bogate de fructe negre și condimente, gustul plin și echilibrat, precum și finalul lung fac din acest vin o experiență senzorială deosebită. Feudi Salentini are o reputație solidă în producția de vinuri de calitate, iar acest exemplar nu face excepție. Cu siguranță merită să îl încerci dacă apreciezi vinurile roșii intense, complexe și rafinate.

PREMII

Crama Feudi Salentini a primit numeroase premii și recunoașteri la nivel internațional, ceea ce confirmă prestigiul vinurilor sale din regiunea Puglia și valoarea companiei. Iată câteva dintre premiile obținute de Feudi Salentini:

  1. AWC Vienna - International Wine Challenge este considerată una dintre competițiile de top la nivel mondial, iar faptul că Feudi Salentini a fost premiată aici confirmă excelența calității vinurilor sale.
  2. Concoursul Mondial de la Bruxelles reprezintă o altă competiție prestigioasă, unde vinurile de calitate sunt evaluate și recunoscute la nivel internațional.
  3. Mundus Vini, ca International Wine Award, și Berlin Wine Trophy, concurs internațional principal din Germania, sunt și ele competiții de înaltă clasă care acordă un însemnat prestigiu vinurilor câștigătoare.

Aceste premii și recunoașteri reprezintă o validare a muncii depuse de echipa Feudi Salentini și a angajamentului lor de a produce vinuri de calitate superioară, care să reflecte frumusețea și caracteristicile unice ale regiunii Puglia. Prin succesul lor în aceste competiții, Feudi Salentini se confirmă ca unul dintre liderii industriei vinicole din Italia și din întreaga lume.

ISTORIA CRAMEI

Crama Feudi Salentini este o crama de prestigiu din regiunea Puglia, Italia, cunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Feudi Salentini a fost fondată în anul 2003 de către familia Rizzo, cu scopul de a aduce în prim-plan potențialul viticol al regiunii Salento din Puglia. Salento este o zonă situată în partea sudică a Italiei, cunoscută pentru solurile fertile și climatul mediteranean favorabil culturii viței de vie.

Familia Rizzo a investit în plantații de viță de vie, precum și în echipamente moderne de producție, având ca obiectiv să producă vinuri de înaltă calitate, care să reflecte în mod autentic caracteristicile terroir-ului Salento.

Crama Feudi Salentini este situată în apropiere de orașul San Pancrazio Salentino, în inima regiunii viticole Salento. Aici, strugurii sunt atent selecționați și recoltați manual, pentru a asigura calitatea superioară a materiei prime.

Filosofia cramei Feudi Salentini se bazează pe respectarea tradițiilor viticole locale și pe tehnici de producție moderne. Echipa de vinificatori și enologi experimentați utilizează metode inovatoare pentru a obține vinuri expresive, echilibrate și deosebit de plăcute la degustare.

Gama de vinuri Feudi Salentini este variată, cuprinzând atât vinuri roșii, cât și vinuri albe și rose. Printre soiurile de struguri utilizate se regăsesc Primitivo, Negramaro, Malvasia Nera, Fiano și altele, care conferă vinurilor arome și caracteristici distincte.

Astăzi, Feudi Salentini este recunoscută ca o cramă de referință în regiunea Salento, cu vinuri apreciate la nivel internațional. Prin pasiunea pentru viticultură și angajamentul față de calitate, crama Feudi Salentini își continuă tradiția de a produce vinuri excepționale care reflectă terroir-ul unic al regiunii Salento.

Review-uri Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun