ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Feudi Salentini Terra Malvasia Bianca del Salento IGP - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L

Feudi Salentini Terra Malvasia Bianca del Salento IGP - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L - 1
Feudi Salentini Terra Malvasia Bianca del Salento IGP - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L
49,98 lei
Fără TVA: 42,00 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 23576

CARACTERISTICI Feudi Salentini Terra Malvasia Bianca del Salento IGP - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L

Soi strugureMalvasia
Alcool12.5%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Feudi Salentini Terra Malvasia Bianca del Salento IGP - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul alb sec Feudi Salentini Terra Malvasia Bianca del Salento IGP este un vin produs de crama Feudi Salentini din regiunea Salento, Italia. Iată câteva caracteristici generale și distinctive ale acestui vin:

  • Soiul de struguri: Vinul Terra Malvasia Bianca del Salento este realizat din strugurii Malvasia Bianca, un soi autohton din sudul Italiei. Acest soi de struguri aduce arome și caracteristici specifice vinului.
  • Regiunea de proveniență: Vinul este produs în regiunea Salento, situată în partea sudică a regiunii Puglia, cunoscută pentru clima sa mediteraneană și solurile fertile. Această regiune oferă condiții optime pentru cultivarea strugurilor și producția de vin.
  • Caracteristici de degustare: Feudi Salentini Terra Malvasia Bianca del Salento IGP este un vin alb sec, ceea ce înseamnă că are un nivel scăzut de zahăr residuu. Acest vin oferă arome fructate intense, cum ar fi piersica, lămâia și fructele exotice, îmbinate cu note florale delicate. Gustul său este proaspăt, echilibrat și plăcut, cu o aciditate moderată și o persistență aromatică plăcută.
  • Potrivire culinară: Datorită aromei și prospețimii sale, acest vin se potrivește bine cu fructe de mare, pește, salate ușoare și brânzeturi moi. Poate fi, de asemenea, savurat ca atare, ca aperitiv răcoritor sau însoțitor al unei serate relaxante.

În concluzie, vinul alb sec Feudi Salentini Terra Malvasia Bianca del Salento IGP este o alegere demnă de luat în considerare pentru iubitorii de vinuri italiene. Aromele fructate intense și prospețimea sa fac din acest vin o opțiune plăcută și versatilă pentru diverse ocazii. Cu gustul său echilibrat și persistența aromatică plăcută, acest vin poate completa cu succes mâncărurile ușoare și poate fi savurat cu plăcere și simplu. Dacă ești în căutarea unui vin alb sec din Italia cu caracteristici distincte și o calitate remarcabilă, Feudi Salentini Terra Malvasia Bianca del Salento IGP merită cu siguranță să fie încercat.

PREMII

Crama Feudi Salentini a primit numeroase premii și recunoașteri la nivel internațional, ceea ce confirmă prestigiul vinurilor sale din regiunea Puglia și valoarea companiei. Iată câteva dintre premiile obținute de Feudi Salentini:

  1. AWC Vienna - International Wine Challenge este considerată una dintre competițiile de top la nivel mondial, iar faptul că Feudi Salentini a fost premiată aici confirmă excelența calității vinurilor sale.
  2. Concoursul Mondial de la Bruxelles reprezintă o altă competiție prestigioasă, unde vinurile de calitate sunt evaluate și recunoscute la nivel internațional.
  3. Mundus Vini, ca International Wine Award, și Berlin Wine Trophy, concurs internațional principal din Germania, sunt și ele competiții de înaltă clasă care acordă un însemnat prestigiu vinurilor câștigătoare.

Aceste premii și recunoașteri reprezintă o validare a muncii depuse de echipa Feudi Salentini și a angajamentului lor de a produce vinuri de calitate superioară, care să reflecte frumusețea și caracteristicile unice ale regiunii Puglia. Prin succesul lor în aceste competiții, Feudi Salentini se confirmă ca unul dintre liderii industriei vinicole din Italia și din întreaga lume.

ISTORIA CRAMEI

Crama Feudi Salentini este o crama de prestigiu din regiunea Puglia, Italia, cunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Feudi Salentini a fost fondată în anul 2003 de către familia Rizzo, cu scopul de a aduce în prim-plan potențialul viticol al regiunii Salento din Puglia. Salento este o zonă situată în partea sudică a Italiei, cunoscută pentru solurile fertile și climatul mediteranean favorabil culturii viței de vie.

Familia Rizzo a investit în plantații de viță de vie, precum și în echipamente moderne de producție, având ca obiectiv să producă vinuri de înaltă calitate, care să reflecte în mod autentic caracteristicile terroir-ului Salento.

Crama Feudi Salentini este situată în apropiere de orașul San Pancrazio Salentino, în inima regiunii viticole Salento. Aici, strugurii sunt atent selecționați și recoltați manual, pentru a asigura calitatea superioară a materiei prime.

Filosofia cramei Feudi Salentini se bazează pe respectarea tradițiilor viticole locale și pe tehnici de producție moderne. Echipa de vinificatori și enologi experimentați utilizează metode inovatoare pentru a obține vinuri expresive, echilibrate și deosebit de plăcute la degustare.

Gama de vinuri Feudi Salentini este variată, cuprinzând atât vinuri roșii, cât și vinuri albe și rose. Printre soiurile de struguri utilizate se regăsesc Primitivo, Negramaro, Malvasia Nera, Fiano și altele, care conferă vinurilor arome și caracteristici distincte.

Astăzi, Feudi Salentini este recunoscută ca o cramă de referință în regiunea Salento, cu vinuri apreciate la nivel internațional. Prin pasiunea pentru viticultură și angajamentul față de calitate, crama Feudi Salentini își continuă tradiția de a produce vinuri excepționale care reflectă terroir-ul unic al regiunii Salento.

Review-uri Feudi Salentini Terra Malvasia Bianca del Salento IGP - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun