ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Gran Appasso Chardonnay & Fiano Puglia Igp - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L

Gran Appasso Chardonnay & Fiano Puglia Igp - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L - 1
Gran Appasso Chardonnay & Fiano Puglia Igp - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L
39,98 lei
Fără TVA: 33,60 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 30291

CARACTERISTICI Gran Appasso Chardonnay & Fiano Puglia Igp - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L

Premii97 Luca Maroni, 4 Stelle Selection
Soi strugureChardonnay, Fiano
Alcool12.5%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Gran Appasso Chardonnay & Fiano Puglia Igp - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Gran Appasso Chardonnay Fiano își trage originea din soiurile de struguri Chardonnay și Fiano, două varietăți italiene cu personalități distincte. Strugurii sunt selectați cu grijă din podgoriile bine îngrijite ale regiunilor viticole din Italia, unde condițiile climatice favorabile și solul bogat contribuie la dezvoltarea lor armonioasă. Cultivarea viei de vie este realizată cu metode tradiționale și sustenabile, respectând mediul și conservând autenticitatea terroir-ului.

  • Vinificare și maturare: după recoltare, strugurii sunt atent vinificați pentru a păstra esența și autenticitatea aromelor și aromei. Procesul de fermentare și maturare este supravegheat cu atenție de către experții vinari, care își dedică pasiunea și cunoștințele pentru a obține un echilibru perfect între caracterul fructat și complexitatea vinului.
  • Culoare și intensitatea aromelor: Gran Appasso Chardonnay Fiano își începe povestea cu o culoare palidă și strălucitoare, un galben deschis care atrage privirea și anticipează o experiență de neuitat. Această nuanță luminoasă este primul indiciu al prospețimii și vitalității vinului ce urmează să fie descoperit. Pe măsură ce te apropii de pahar, vei fi îmbrățișat de o explozie de arome intense. Notele dominante de mere, pere și pepene galben te îmbie să explorezi mai departe. Însă nu se opresc aici; urmând aceste arome proaspete, vei descoperi și subtile accente de flori albe și plante aromatice, care îți îmbată simțurile și te poartă într-o călătorie olfactivă fascinantă.
  • Textură cremoasă și proaspătă: o plăcere în fiecare înghițitură atunci când pășești în lumea gustului, vei fi întâmpinat de o textură catifelată și cremoasă. Gran Appasso Chardonnay Fiano își revelează esența într-o manieră lină și plăcută, învăluindu-ți papilele gustative într-o senzație de prospețime și răsfăț. Gustul său este proaspăt și vibrant, oferind o combinație perfect echilibrată între dulceața fructelor și o aciditate plăcută.
  • Temperatura de servire: pentru a savura pe deplin toate nuanțele și aromele acestui vin extraordinar, se recomandă servirea la o temperatură de aproximativ 8-10 grade Celsius. Aceasta permite vinului să-și dezvăluie pe deplin complexitatea și prospețimea, oferind o experiență gustativă autentică.
  • Asocieri gastronomice: Gran Appasso Chardonnay Fiano se potrivește perfect alături de fructe de mare, preparate din pește sau pui, salate proaspete și brânzeturi moi și cremoase.
  • Persistența aromei și recunoașterea unică: povestea acestui vin nu se încheie aici. În final, vei fi răsfățat cu o persistență memorabilă a aromelor. Aromele fructate și florale persistă pe palatin, lăsându-ți un gust plăcut și o senzație de satisfacție care persistă mult timp după ce ai degustat ultima înghițitură. Gran Appasso Chardonnay Fiano este mai mult decât un simplu vin; este o experiență sensorială complexă și îmbietoare, care te invită să te pierzi în farmecul aromelor și gusturilor sale inconfundabile. Este un vin ce reușește să îmbine perfect prospețimea și complexitatea, oferindu-ți o călătorie gustativă de neuitat în lumea vinurilor italiene.
ETAPE DE PRODUCȚIE 

Cercetare și selecție riguroasă a strugurilor

Una dintre primele etape esențiale în producția vinului Gran Appasso este cercetarea și selecția riguroasă a strugurilor. Femar investește într-o cercetare intensivă pentru a identifica cei mai caracteristici și autentici struguri din regiunea Apulia. Prin colaborări strânse cu producătorii locali și stabilirea unei rețele bine stabilite de conferințe, se asigură că numai cele mai bune soiuri de struguri sunt selectate pentru vinificație.

Procese revoluționare de vinificare

Vinificarea este o etapă crucială în producția vinului Gran Appasso. Femar adoptă procese revoluționare și tehnologii avansate pentru a asigura că fiecare lot de struguri este vinificat în mod optim, conservând aromele și caracteristicile unice ale soiului. Fiecare etapă a procesului de vinificare este supervizată de către experți în vinificație, iar metodele tradiționale sunt îmbinate cu tehnologii moderne pentru a obține rezultate superioare.

Învechirea cu grijă și precizie

Un alt aspect distinctiv al producției vinului Gran Appasso este procesul său de învechire. Fiecare vin este supus unei învechiri atent controlate și monitorizate, în care se utilizează butoaie de stejar selectate cu grijă pentru a adăuga profunzime și complexitate aromelor. Femar investește în butoaie de învechire de cea mai bună calitate, iar durata și condițiile învechirii sunt adaptate specific fiecărui vin pentru a asigura obținerea rezultatelor dorite.

Satisfacerea cererilor și poziționarea pe piață

Scopul final al companiei Femar este de a satisface orice tip de cerere și poziționare pe piață. În acest sens, se desfășoară un proces de evaluare continuă a pieței și a preferințelor consumatorilor. Pe lângă producția de vinuri tradiționale, Femar este deschisă și inovației, adaptându-și oferta în funcție de tendințele și cerințele pieței internaționale. Astfel, vinurile Gran Appasso sunt poziționate ca fiind sinonime cu calitatea, autenticitatea și versatilitatea, fiind exportate cu succes în întreaga lume.

ISTORIA CRAMEI

Brandul Gran Appasso este mai mult decât o simplă etichetă pe o sticlă de vin; este o poveste ce își are rădăcinile în regiunea Apulia din Italia. Acest brand cuprinde o linie de vinuri produse în diferite zone ale regiunii Apulia și a devenit unul dintre cele mai reprezentative branduri ale Femar, datorită ambalajului său atrăgător.Vinul Gran Appasso este una dintre cele mai fascinante povestiri din lumea vinurilor, având o istorie bogată ce se leagă strâns de regiunea sudică a Italiei, Apulia. Acest brand a fost creat pentru a ilustra perfect tradiția, calitatea și inovația acestei regiuni viticole de excepție

Totul a început cu recunoașterea unei tehnici vechi de cultivare a strugurilor, care a fost revigorată și transformată într-un adevărat artizanat viticol. Ideea de a lăsa strugurii să se usuce ușor pe viță, concentrând astfel aromele și așteptându-se la un vin mai bogat și mai intens, a fost o revelație pentru vinificatorii din zona Salento din Apulia. Acest procedeu a fost esențial în producerea unor vinuri robuste și longevive, într-o perioadă în care aceste calități erau extrem de apreciate pe piață.

Astfel, Femar a ales să adopte această tehnică tradițională și să o reinventeze, aducând în viață seria de vinuri Gran Appasso. Gran Appasso Rosso Aged in Oak a fost primul vin din această serie, devenind rapid emblematic pentru calitatea și distinctivitatea sa. Cu timpul, gama s-a extins pentru a include vinuri precum Gran Appasso Collezione, Gran Appasso Rosé și Gran Appasso Chardonnay-Fiano, fiecare aducându-și propria contribuție la bogata moștenire a brandului.

Astăzi, Gran Appasso este sinonim cu excelenta în vinificație, reprezentând tradiția îmbinată cu inovația într-un pahar. Este o poveste de succes a unei echipe dedicate și pasionate de arta vinului, care continuă să surprindă și să încânte consumatorii din întreaga lume cu aromele și gusturile sale inconfundabile.

Review-uri Gran Appasso Chardonnay & Fiano Puglia Igp - Vin Sec Alb - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun