ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Hennessy Paradis Cognac 0.7L

Hennessy Paradis Cognac 0.7L - 1
Hennessy Paradis Cognac 0.7L
7.741,98 lei
Fără TVA: 6.505,86 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 2211

CARACTERISTICI Hennessy Paradis Cognac 0.7L

Alcool40%
CategorieCognac
Litraj0.7L
RegiuneCognac
Tara de origineFranta
Categorii asociate: BRANDY, CADOURI, COGNAC, SETURI CADOU, , Total Sale

Descrierea produsului Hennessy Paradis Cognac 0.7L

CARACTERISTICI

Cognacul Hennessy Paradis își definește caracterul cu grație și încântă imediat prin bogata sa nuanță de cupru. Este o îmbinare perfect echilibrată, voluptuoasă și rotundă, îmbinând finețea și puterea cu o textură catifelată. Natural, se încheie cu un gust plin de arome și persistent în profunzime.

 • Inspirație: Hennessy Paradis a fost creat de Maurice Fillioux în 1979 ca un omagiu adus muzicii simfonice. El a comparat amestecul cu "un orchestră simfonică", ca o "muzică clasică care te duce departe și se conectează cu emoțiile tale". Numărul de instrumente dintr-o orchestră nu este neapărat un indicator al succesului său, ci mai degrabă puritatea sunetului pe care îl creează și virtuozitatea dirijorului. La fel este și cu Hennessy Paradis, o uniune de eaux-de-vie excepționale selectate pentru calitățile lor individuale, pentru a lucra împreună și a crea un cognac armonios și elegant.
 • Culoare: Eaux-de-vie-urile au fost îmbătrânite doar în butoaie foarte vechi, conferind astfel cognacului Hennessy Paradis culoarea sa aurie de chihlimbar.
 • Miros: La prima mirosire, emană note florale și de iasomie, susținute de subtile arome de scorțișoară și fructe exotice.
 • Gust: O textură grațioasă și catifelată călăuzește către un final plin de arome și persistent în profunzime.

Hennessy Paradis Cognac este o experiență. O operă de artă alcătuită din eaux-de-vie selectate cu grijă, creată pentru a atinge culmile rafinamentului și eleganței. Este o încântare pentru simțuri, un dans armonios între arome florale, note condimentate și o profunzime care durează. Este o călătorie prin rafinament și tradiție, oferind o experiență definitivă pentru cei ce caută perfecțiunea în gust.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul de producție al coniacului este lung și sofisticat. Strugurii de soi Ugni Blanc călătoresc printr-un proces alcătuit din șase etape majore, de la momentul în care sunt culeși cu grijă din vițele lor până la primul strop în paharul dumneavoastră, sub forma unui coniac excepțional.

 1. Culegerea strugurilor: Întregul proces al producției de cognac la Hennessy debutează odată cu recoltarea meticuloasă a strugurilor Ugni Blanc. Acești struguri, perfect maturi, sunt recoltați rapid și cu precizie, iar recoltele mecanice din podgoriile din regiunea Charente aduc o precizie deosebită, atât din perspectiva calității, cât și a cantității.
 2. Distilarea: Procesul de distilare este inima procedurii. Eaux-de-vie, produsul final al distilării vinului, sunt obținute printr-un proces meticulos și îndelungat. Prin distilarea dublă, se obține o concentrație superioară de alcool, păstrând doar partea centrală, cunoscută sub numele de 'inima'.
 3. Maturarea: Eaux-de-vie-urile sunt apoi îngrijite în butoaie de lemn pentru a îmbătrâni, proces care le permite să-și dezvolte aromele și să primească influențele lemnului. Această perioadă de 'creștere' în chais-uri special amenajate este esențială pentru dezvoltarea complexității și caracterului fiecărei eaux-de-vie.
 4. Selecția riguroasă: Maestrul Amestecător și Comitetul de Degustare selectează cu atenție cele mai bune eaux-de-vie, evaluându-le potențialul de maturare și calitate în mod constant. Această selecție atentă se realizează în fiecare zi la ora 11 dimineața.
 5. Amestecarea armonioasă: Arta asamblării vine în prim plan, unde eaux-de-vie-urile diferite, cu arome și note distincte, sunt meticulos amestecate pentru a crea echilibrul perfect. Procesul este repetat anual pentru a menține calitatea constantă și pentru a obține aromele recunoscute ale coniacului Hennessy.
 6. Îmbutelierea: Odată ce asamblajul perfect este obținut, sticluțele de coniac sunt pregătite în atelierele din Charente și expediate în toată lumea. Fiecare sticlă își începe călătoria din Cognac, iar atenția asupra amprentei ecologice, de la ambalare la modalitățile de transport, este permanentă.
 7. Inovație și tradiție: În esență, producția de cognac la Hennessy reprezintă o combinație perfectă între inovație și tradiție. De la strugurii culeși cu grijă până la maturarea atentă și amestecul meticulos, fiecare etapă reflectă un angajament de durată în menținerea calității și a tradiției excepționale a brandului Hennessy.
ISTORIA BRANDULUI

Hennessy este unul dintre cele mai faimoase nume din lumea cognacului, iar istoria sa începe în secolul al XVIII-lea, odată cu fondarea casei de cognac de către irlandezul Richard Hennessy în regiunea Cognac din Franța, în anul 1765. Richard Hennessy, un fost soldat irlandez în armata franceză, a stabilit o afacere de distilare a vinului și a devenit un pionier în producția și exportul cognacului.

Casa Hennessy a început să-și câștige reputația pentru calitate și rafinament, exportând cognacul său în special în Marea Britanie. În acele vremuri, relațiile comerciale strânse dintre Franța și Marea Britanie au fost de mare importanță pentru succesul casei Hennessy. Această creștere a exporturilor a ajutat la consolidarea poziției sale ca unul dintre producătorii de cognac de elită.

Pe măsură ce timpul a trecut, Hennessy a devenit un sinonim pentru inovație și calitate în lumea cognacului. În 1817, casa Hennessy a lansat primul său cognac VSOP (Very Superior Old Pale), o creație remarcabilă care a stabilit un standard nou pentru calitatea cognacului. Această marcă a devenit emblematică pentru excelenta și rafinamentul brandului Hennessy.

De-a lungul anilor, casa Hennessy a rămas sub conducerea familiei, iar continuitatea în abordarea tradițională a producției de cognac a fost una dintre cheile succesului său durabil. În anii următori, Hennessy a explorat și a lansat noi sortimente și ediții limitate, inclusiv celebrul Hennessy X.O. (Extra Old), care a devenit cunoscut pentru complexitatea sa și gustul său bogat.

Un moment important în istoria Hennessy a fost colaborarea cu Moët et Chandon în secolul al XIX-lea, formând Moët Hennessy, mai târziu parte a conglomeratului LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Această asociere strategică a contribuit la consolidarea poziției Hennessy ca lider mondial în producția de cognac de lux.

Astăzi, Hennessy rămâne unul dintre cei mai prestigioși producători de cognac din lume, reprezentând o combinație de tradiție, inovație și excelență în fiecare sticlă. Brandul continuă să-și extindă influența și să ofere consumatorilor săi o gamă diversă de experiențe de degustare, menținând totodată calitatea și rafinamentul care l-au consacrat în decursul secolelor.

Review-uri Hennessy Paradis Cognac 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate