ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Hennessy Privilege Cognac VSOP NBA Edition 0.7L

Hennessy Privilege Cognac VSOP NBA Edition 0.7L - 1
Hennessy Privilege Cognac VSOP NBA Edition 0.7L
289,99 lei
Fără TVA: 243,69 lei
 • Disponibilitate: Stoc Epuizat
 • Cod: 28375

CARACTERISTICI Hennessy Privilege Cognac VSOP NBA Edition 0.7L

Alcool40%
CategorieCognac V.S.O.P.
Litraj0.7L
Tara de origineFranta
Categorii asociate: BRANDY, CADOURI, COGNAC, SETURI CADOU, , Total Sale

Descrierea produsului Hennessy Privilege Cognac VSOP NBA Edition 0.7L

CARACTERISTICI

De la înființarea sa în 1765, Maison Hennessy a perfecționat arta producției de cognac, o tradiție întreținută de opt generații de Maestri Blenderi. Un moștenire de deschidere culturală face ca Maison Hennessy să strălucească în întreaga lume, oriunde cognacurile sale celebră sunt împărtășite.

În 1817, James Hennessy a creat un amestec unic pentru viitorul rege George al IV-lea al Angliei. Din întâlnirea acestor doi vizionari s-a născut primul Hennessy "Very Superior Old Pale," cunoscut astăzi sub numele de Hennessy V.S.O.P.

Savoir-faire-ul Maison Hennessy este pe deplin exprimat în acest cognac echilibrat: selecția eaux-de-vie-ului, îmbătrânirea și asamblarea. Un cognac de o consistență și vitalitate remarcabilă, Hennessy V.S.O.P transmite întregul savoir-faire al maestrilor blenderi Hennessy, care au asigurat succesul continuu al acestui asamblaj armonios timp de 200 de ani.

 • Ediție limitată NBA: Această ediție limitată, Hennessy Privilege Cognac VSOP NBA Edition, aduce o nouă dimensiune, combinând eleganța cognacului Hennessy cu entuziasmul și pasiunea din lumea baschetului NBA, creând astfel o experiență inedită și vibrantă pentru iubitorii de bun gust și momente de exuberanță.
 • Culoare: Mahon vibrant cu tonuri luminoase.
 • Miros: Eliberează note foarte mature, evocând aroma fructelor proaspete însoțite de o senzație de suplețe care subliniază armonia acestui cognac.
 • Gust: Senzatia de corp plin se adâncește cu aromele de fructe suculente, vanilie, condimente și tutun ușor, furnizate și de vigoarea eaux-de-vie-ului mai tânăr.

Hennessy Privilege Cognac VSOP este o afirmare a eleganței și rafinamentului în lumea cognacului. Cu o istorie bogată și o atenție meticuloasă pentru detalii, acest cognac reprezintă un adevărat simbol al excelentului savoir-faire și al gustului rafinat. Este alegerea perfectă pentru cei care apreciază tradiția și perfecțiunea într-o băutură fină și distinctivă.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul de producție al coniacului este lung și sofisticat. Strugurii de soi Ugni Blanc călătoresc printr-un proces alcătuit din șase etape majore, de la momentul în care sunt culeși cu grijă din vițele lor până la primul strop în paharul dumneavoastră, sub forma unui coniac excepțional.

 1. Culegerea strugurilor: Întregul proces al producției de cognac la Hennessy debutează odată cu recoltarea meticuloasă a strugurilor Ugni Blanc. Acești struguri, perfect maturi, sunt recoltați rapid și cu precizie, iar recoltele mecanice din podgoriile din regiunea Charente aduc o precizie deosebită, atât din perspectiva calității, cât și a cantității.
 2. Distilarea: Procesul de distilare este inima procedurii. Eaux-de-vie, produsul final al distilării vinului, sunt obținute printr-un proces meticulos și îndelungat. Prin distilarea dublă, se obține o concentrație superioară de alcool, păstrând doar partea centrală, cunoscută sub numele de 'inima'.
 3. Maturarea: Eaux-de-vie-urile sunt apoi îngrijite în butoaie de lemn pentru a îmbătrâni, proces care le permite să-și dezvolte aromele și să primească influențele lemnului. Această perioadă de 'creștere' în chais-uri special amenajate este esențială pentru dezvoltarea complexității și caracterului fiecărei eaux-de-vie.
 4. Selecția riguroasă: Maestrul Amestecător și Comitetul de Degustare selectează cu atenție cele mai bune eaux-de-vie, evaluându-le potențialul de maturare și calitate în mod constant. Această selecție atentă se realizează în fiecare zi la ora 11 dimineața.
 5. Amestecarea armonioasă: Arta asamblării vine în prim plan, unde eaux-de-vie-urile diferite, cu arome și note distincte, sunt meticulos amestecate pentru a crea echilibrul perfect. Procesul este repetat anual pentru a menține calitatea constantă și pentru a obține aromele recunoscute ale coniacului Hennessy.
 6. Îmbutelierea: Odată ce asamblajul perfect este obținut, sticluțele de coniac sunt pregătite în atelierele din Charente și expediate în toată lumea. Fiecare sticlă își începe călătoria din Cognac, iar atenția asupra amprentei ecologice, de la ambalare la modalitățile de transport, este permanentă.
 7. Inovație și tradiție: În esență, producția de cognac la Hennessy reprezintă o combinație perfectă între inovație și tradiție. De la strugurii culeși cu grijă până la maturarea atentă și amestecul meticulos, fiecare etapă reflectă un angajament de durată în menținerea calității și a tradiției excepționale a brandului Hennessy.
ISTORIA BRANDULUI

Hennessy este unul dintre cele mai faimoase nume din lumea cognacului, iar istoria sa începe în secolul al XVIII-lea, odată cu fondarea casei de cognac de către irlandezul Richard Hennessy în regiunea Cognac din Franța, în anul 1765. Richard Hennessy, un fost soldat irlandez în armata franceză, a stabilit o afacere de distilare a vinului și a devenit un pionier în producția și exportul cognacului.

Casa Hennessy a început să-și câștige reputația pentru calitate și rafinament, exportând cognacul său în special în Marea Britanie. În acele vremuri, relațiile comerciale strânse dintre Franța și Marea Britanie au fost de mare importanță pentru succesul casei Hennessy. Această creștere a exporturilor a ajutat la consolidarea poziției sale ca unul dintre producătorii de cognac de elită.

Pe măsură ce timpul a trecut, Hennessy a devenit un sinonim pentru inovație și calitate în lumea cognacului. În 1817, casa Hennessy a lansat primul său cognac VSOP (Very Superior Old Pale), o creație remarcabilă care a stabilit un standard nou pentru calitatea cognacului. Această marcă a devenit emblematică pentru excelenta și rafinamentul brandului Hennessy.

De-a lungul anilor, casa Hennessy a rămas sub conducerea familiei, iar continuitatea în abordarea tradițională a producției de cognac a fost una dintre cheile succesului său durabil. În anii următori, Hennessy a explorat și a lansat noi sortimente și ediții limitate, inclusiv celebrul Hennessy X.O. (Extra Old), care a devenit cunoscut pentru complexitatea sa și gustul său bogat.

Un moment important în istoria Hennessy a fost colaborarea cu Moët et Chandon în secolul al XIX-lea, formând Moët Hennessy, mai târziu parte a conglomeratului LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Această asociere strategică a contribuit la consolidarea poziției Hennessy ca lider mondial în producția de cognac de lux.

Astăzi, Hennessy rămâne unul dintre cei mai prestigioși producători de cognac din lume, reprezentând o combinație de tradiție, inovație și excelență în fiecare sticlă. Brandul continuă să-și extindă influența și să ofere consumatorilor săi o gamă diversă de experiențe de degustare, menținând totodată calitatea și rafinamentul care l-au consacrat în decursul secolelor.

Review-uri Hennessy Privilege Cognac VSOP NBA Edition 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate