Baijiu este o băutură alcoolică chinezescă, limpede, incoloră, având de obicei între 35 și 60 de grade. Fiecare tip de baijiu se caracterizează prin fermentarea și distilarea în stare solidă folosind o cultură de cereale numită qū pentru obținerea unei arome unice și a unui profilul distinct. Baijiu are un aspect limpede și de obicei este distilat din sorg fermentat, deși în procesul de producție pot fi utilizate și alte tipuri de cereale. În unele distilerii se utilizează și orez, grâu, orz, mei sau lacrimile lui Iob în amestecuri cu proporții diferite și culturi de mucegai atent pregătite.
În ciuda faptului că este incolor, aroma sa seamănă mai mult cu cea a whisky-ului, din punctul de vedere al complexității aromei și senzației. Baijiu este adesea infuzat cu fructe sau plante medicinale și mirodenii. Acesta are un miros și un gust deosebit, care sunt foarte apreciate în cultura culinară chineză, iar cunoscătorii se concentrează în special pe parfumul său.
Chinezii servesc în mod tradițional baijiu la temperatura camerei. Baijiu este servit în mod tradițional în pahare mici, în timpul mesei, dar se consuma frecvent amestecat cu alte băuturi în cocktailuri.
Cauți ceva deosebit, cauți ceva ce nu găsești în altă parte? BauturiAlcoolice.ro îți ofertă o gamă variată de produse tradiționale, printre care și baijiu … dai rapid comanda și noi ne ocupăm de restul!