ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Unicum Szilva 0.7L

Unicum Szilva 0.7L - 1
Unicum Szilva 0.7L
82,39 lei
Fără TVA: 69,24 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 23283

CARACTERISTICI Unicum Szilva 0.7L

Alcool35%
CategorieBitter
Litraj0.7L
Tara de origineUngaria
Categorii asociate: LICHIOR, ALTELE, BITTER, , Total Sale

Descrierea produsului Unicum Szilva 0.7L

CARACTERISTICI

Bitter Zwack Unicum Szilva este o variantă specială a celebrului bitter maghiar Unicum, îmbogățită cu aromele și esența prunei, cunoscută și sub denumirea de "szilva" în limba maghiară. Iată câteva caracteristici distinctive ale acestui produs:

 • Aroma și gustul: Bitterul Zwack Unicum Szilva are o aromă bogată și complexă, dominată de notele intense de prune. Aromele dulci și ușor picante ale prunei se îmbină cu amăreala caracteristică a bitterului, oferind o experiență gustativă unică.
 • Metoda de preparare: Pentru a crea acest bitter, se folosesc prunele maghiare de calitate superioară, care sunt macerate într-un alcool distilat special. Apoi, amestecul rezultat este maturat în butoaie de stejar pentru a obține o combinație echilibrată de arome.
 • Tradiție și istorie: Zwack Unicum este un brand cu o lungă tradiție în Ungaria, fiind produs încă din anul 1790. Bitterul a fost inițial creat de către medicul curții regale maghiare, József Zwack, ca un tonic digestiv și a devenit apoi unul dintre cele mai cunoscute produse alcoolice din țară.
 • Ambalajul distinctiv: Bitterul Zwack Unicum Szilva este îmbuteliat într-o sticlă elegantă, de culoare verde închis, cu o etichetă care păstrează elementele tradiționale ale brandului Zwack. Acest ambalaj distinctiv reflectă atât calitatea superioară a produsului, cât și moștenirea sa istorică.
 • Utilizări și servire: Bitterul Zwack Unicum Szilva poate fi savurat ca atare, la temperatura camerei, pentru a aprecia pe deplin aromele și amăreala sa echilibrată. De asemenea, poate fi folosit ca ingredient în cocktailuri și băuturi mixte, adăugând o notă deosebită acestora.

Zwack Unicum Szilva este un bitter apreciat și recunoscut pentru gustul său distinctiv și aromele complexe. Este potrivit atât pentru a fi savurat simplu, cât și pentru a fi utilizat în diferite cocktail-uri creative. Cu o reputație solidă, Unicum este o opțiune populară pentru iubitorii de băuturi amare și de calitate.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Bitterul Zwack Unicum Szilva este o bautura alcoolica unica, care provine din Ungaria și este recunoscută pentru aromele sale distinse. Iată principalele etape ale producției acestui bitter:

 1. Selecția fructelor: Producția de Bitter Zwack Unicum Szilva începe cu selecția meticuloasă a prunelor coapte. Prunele utilizate sunt de o calitate superioară și sunt atent selectate pentru a se asigura că băutura finală va avea aromele dorite.
 2. Fermentația: Prunele selectate sunt spălate și lăsate să fermenteze într-un recipient special timp de câteva săptămâni. În timpul fermentației, zaharurile naturale din prune se transformă în alcool.
 3. Distilarea: După fermentație, lichidul rezultat este distilat printr-un proces specific. Distilarea are rolul de a separa alcoolul de alte componente ale prunelor și de a obține un alcool cu o concentrație mai mare.
 4. Maturarea în butoaie: Alcoolul distilat este apoi transferat în butoaie de lemn, unde are loc procesul de maturare. Butoaiele utilizate pentru maturare sunt făcute din lemn de stejar și contribuie la dezvoltarea aromelor și la îmbunătățirea gustului băuturii.
 5. Amestecul de plante și mirodenii: În această etapă, alcoolul maturat este amestecat cu o selecție specială de plante, ierburi și mirodenii. Această combinație secretă de ingrediente este ceea ce conferă Bitterului Zwack Unicum Szilva aromele și gustul său distinctiv.
 6. Filtrarea și îmbutelierea: După amestecarea ingredientelor, băutura este filtrată pentru a îndepărta impuritățile și a-i conferi limpezimea. Apoi, este îmbuteliată în sticle adecvate, pregătite pentru distribuție.

Este important de menționat că etapele exacte ale producției pot varia și pot fi păstrate secrete de către companie, pentru a proteja rețeta și metoda de fabricație.

ISTORIA BRANDULUI

Brandul Unicum a fost creat în anul 1790 de către Dr. József Zwack, un apotecar de origine germană. Zwack era cunoscut pentru abilitățile sale în domeniul farmaceutic și a dezvoltat o rețetă secretă pentru un elixir amar cu proprietăți digestive. Acest lichior a devenit extrem de popular în rândul aristocrației și nobilimii ungare, și a fost numit inițial "Elixir József".

În anul 1840, fiul lui József, János Zwack, a preluat afacerea familiei și a început să producă lichiorul într-o fabrică modernă din Budapesta. Pentru a-i da o notă distinctivă, lichiorul a primit un nou nume, "Unicum", care sugera că acesta este un produs unic și de neegalat. În același timp, a fost introdusă o nouă sticlă rotundă de culoare verde închis, cunoscută și astăzi ca "sticla Unicum".

De-a lungul anilor, Unicum a devenit o băutură emblematică a Ungariei, fiind apreciată pentru gustul său complex și aromele amare. A fost favoritul multor personalități și lideri politici, printre care s-au numărat Franz Joseph I al Austriei, regina Maria a României și Papa Ioan Paul al II-lea.

În timpul regimului comunist din Ungaria, fabrica Zwack a fost naționalizată, iar familia Zwack a emigrat în străinătate. Cu toate acestea, după căderea comunismului în anul 1989, János Zwack, stră-strănepotul fondatorului, a reușit să recupereze fabrica și rețeta originală a lichiorului. Astfel, producția a fost reluată, iar brandul a revenit în atenția publicului.

Astăzi, Unicum Zwack este unul dintre cele mai cunoscute branduri de lichior din Europa Centrală și de Est. În afară de lichiorul clasic Unicum, gama Zwack Unicum include și alte sortimente, precum Unicum Next și Unicum Plum, care aduc o notă de inovație în universul băuturilor alcoolice.

Review-uri Unicum Szilva 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate