ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Jack Daniel's Old No. 7 fara picurator Tennessee Whiskey 1L

Jack Daniel's Old No. 7 fara picurator Tennessee Whiskey 1L - 1
-10 %
Jack Daniel's Old No. 7 fara picurator Tennessee Whiskey 1L
Promoție valabilă pentru:
Zile
Ore
Min
Sec
107,99 lei
119,99 lei
Fără TVA: 90,75 lei
Taxa SGR: 1 x 0,50 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 80

CARACTERISTICI Jack Daniel's Old No. 7 fara picurator Tennessee Whiskey 1L

Alcool40%
CategorieAmerican Tennessee Whiskey
Litraj1L
RegiuneTennessee
Tara de origineS.U.A.
TipFara picurator

Descrierea produsului Jack Daniel's Old No. 7 fara picurator Tennessee Whiskey 1L

CARACTERISTICI

În anul 1904, la Târgul Mondial din St. Louis, Missouri, a fost acordată prima medalie de aur whiskey-ului Jack Daniel's Old No 7. Aceasta a marcat debutul unei serii de 7 medalii de aur destinate acestui whiskey. În fiecare strop, acest whiskey este filtrat prin 3 metri de cărbune de arțar, o tehnică atentă, și maturat în butoaie lucrate manual chiar în distilerie. Jack Daniel's Old No 7 este un whiskey de Tennessee care nu se supune unui calendar, fiind considerat gata atunci când degustătorii recunosc că este perfect. Ei îl evaluează după aspect, aromă și, desigur, gust - exact așa cum făcea și Jack Daniel acum peste un secol.

 • Mirosul: Jack Daniel's Old No 7 încântă simțurile cu note dulci de caramel, stafide, condimente uscate, nuci și subtile nuanțe de rășină. Aceste arome subtile se combină într-un dans olfactiv care încântă și atrage.
 • Gustul: Acest whiskey oferă o aromă predominant dulce, în care se remarcă nuțe de ciocolată, coajă de portocală, scortisoară, nuci și accente subtile de lemn de stejar și arțar. Fiecare înghițitură devine o călătorie prin nuanțele fine și complexe ale gustului.
 • Finish-ul: Finish-ul este unul dulceag, îmbogățit de tonuri lemnoase subtile, care completează cu eleganță experiența degustării acestui whiskey. Este o notă finală care invită la revenire, încheind perfect fiecare experiență senzorială.

Jack Daniel's Old No 7 este o poveste transmisă de-a lungul generațiilor, un simbol al autenticității și măiestriei. Cu fiecare pahar, se deschide o fereastră spre tradiție și perfecțiune, aducând un omagiu procesului meticulos și gustului inconfundabil. Este o alegere pentru cei ce caută mai mult decât o băutură fină - o călătorie în universul bogat al gustului rafinat și al tradiției purtate cu mândrie de-a lungul timpului.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Secretele producției Jack Daniel's - povestea unui whiskey legendă

 1. Apa de izvor: Din adâncurile Lynchburg-ului din Tennessee izvorăște o resursă prețioasă: apa de izvor, îmbuteliată de Jack Daniel's încă din 1886. Această apă, filtrată cu grijă printr-un sol calcaros într-o peșteră ce coboară la 3,2 km adâncime, devine elementul esențial ce conferă prospețime și puritate distilatului emblematic al brandului.
 2. Rafinarea esenței cu carbuni proprii: În căutarea perfecțiunii, pasiunea pentru detalii se reflectă în fabricarea meticuloasă a propriilor carbuni de către Jack Daniel's. Procesul de fabricare implică o muncă asiduă, dar esențială, în crearea filtrului ce aduce aroma distinctivă și netezimea fină a whiskey-ului.
 3. Rețeta clasică nealterată: În inima distilării se află rețeta de amestec clasică, creată de însuși Jack Daniel. O combinație precisă de porumb, grâu și orz, menținută neschimbată de-a lungul timpului, este esențială pentru a conferi whiskey-ului acea notă inconfundabilă, plină de caracter și autenticitate.
 4. Filtrarea prin carbune: Cu atenție meticuloasă, distilatul este filtrat timp de zile întregi printr-un filtru de carbune, la temperaturi specifice. Acest proces lent și răbdător adaugă complexitate și echilibru gustului fin și distinctiv al whiskey-ului Jack Daniel's.
 5. Artizanatul butoaielor: Butoiul este mult mai mult decât un recipient pentru whiskey - este un ingredient esențial în definirea gustului final. Astfel, Jack Daniel's alege să producă propriile butoaie, contribuind astfel la caracterul distinctiv al băuturii.
 6. Maturarea: În tăcere, înălțându-se în butoaie, whiskey-ul își dezvoltă personalitatea. Fără culoare la început, el capătă, în ani, nuanțe și arome specifice. Durata maturării rămâne un secret bine păstrat, lăsând natura și timpul să sculpteze gustul unic și bogat al whiskey-ului Jack Daniel's.

Această poveste dezvăluie atenția extremă la detalii, pasiunea și tradiția care stau în spatele fiecărui strop de whiskey produs de Jack Daniel's, transformând simpla băutură într-o legendă a gustului și rafinamentului.

ISTORIA BRANDULUI

Cu o istorie ce depășește un secol și jumătate, brandul Jack Daniel's este un simbol al tradiției și al perseverenței. Fondarea acestuia se leagă de Jasper Newton Daniel, cunoscut drept Jack, un om ce a adus lumii un whiskey unic, Old No. 7, maturat cu cărbune în Tennessee.

În anul 1864, Jack părăsește casa și este preluat sub aripa preotului Dan Call, de unde învață arta producției de whiskey și beneficiile procesului Lincoln County. În 1866, distileria Jack Daniel este oficial deschisă, avându-l pe Jack ca prim Maestru Distilier. Ulterior, distileria se mută în locația actuală pentru a fi mai aproape de sursa vitală pentru Jack Daniel’s: apa de izvor de pestera din Hollow.

Anul 1904 aduce prima medalie de aur la Târgul Mondial din St. Louis, Missouri, pentru Old No. 7, marcând începutul unei serii de 7 medalii primite de Old No. 7. În 1906, o întâmplare tragică îl ia pe Jack din viață, lăsând distileria și pământurile nepotului său, Lem Motlow, fără moștenitori direcți.

Perioada Prohibiției aduce provocări mari, iar Maestrul Distiler Jess Motlow și fratele său, Lem Motlow, conduc distileria în aceste timpuri dificile. Cu ratificarea Amendamentului 18 și instituirea Prohibiției în 1919, Jess se confruntă cu dificultăți în vânzarea legală a whiskey-ului, depozitându-l în locuri strategice pentru mulți ani.

Cu încheierea Prohibiției în 1933, distileria revine la activitate, deși Jess întâmpină dificultăți în găsirea ingredientelor de calitate. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Maestrul Distiler Lem Tolley sprijină distileria pentru a depăși închiderea temporară.

În anul 1941, Lem comandă o statuie în mărime naturală a lui Jack, iar între timp, cererea pentru Old No. 7 crește semnificativ, devenind din ce în ce mai dificil de găsit.

O întâlnire între Jackie Gleason și Frank Sinatra într-un bar din New York City în 1947 marchează începutul unei prietenii care va rămâne în istorie.

În anii '60 și '70, distileria se adaptează la schimbările culturale, de la ascensiunea rock 'n' roll-ului la mișcarea punk și până la dominarea genului metal.

Era modernă aduce inovația cu Gentleman Jack și extinderea gamei de băuturi, iar în prezent, Jack Daniel's continuă să rămână un nume de referință în lumea băuturilor spirtoase sub îndrumarea unor Master Distileri precum Jeff Arnett și Chris Fletcher. O istorie lungă, plină de perioade dificile și de momente de glorie, a transformat Jack Daniel's într-un simbol al tradiției americane și al rafinamentului în lumea whiskey-ului.

Review-uri Jack Daniel's Old No. 7 fara picurator Tennessee Whiskey 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun