Whiskey-ul de secară se obține prin distilare, până la o concentrație alcoolică de maximum 62,5%, a unui macerat de cereale fermentat până la o concentrație alcoolică de 80%. Decoctul de cereale trebuie să aibă un conținut de cel puțin 51% secară alături de porumb și alte cereale. Apoi whiskey-ul este lăsat la învehit în butoaie de stejar carbonizate. Whiskey-ul învechit cel puțin 2 ani în butoaie de stejar carbonizat și care nu a fost amestecat pe parcursul procesului de producție cu alte distillate sau arome, este denumit și „straight rye whiskey".
Ca urmare a prohibiție, whiskey-ul de secară aproape că a dispărut , însă la începutul secolului al 21-lea a trecut printr-o ușoară renaștere, dar în creștere, în Statele Unite ale Americii. Mai multe mărci precum Grupul Campari, Beam Suntory, Diageo, gigantul MGP of Indiana, etc au reluat producția de whiskey de secară. Brandurile cele mai cunoscute de whiskey de secară sunt: Wild Turkey Rye, Bulleit Rye, Jim Beam Rye și celebrul Jack Daniel's Straight Rye.