Meniu Produse
Cosul tau de produse

VINURI SPUMANTE

Metodele de obținere ale acestor spumante sunt uneori similare, alteori diferă în anumite faze de producție. Soiurile pot fi în mod exclusiv regionale, dar uneori se folosesc și soiuri comune. Metodele de îmbuteliere și depozitare sunt de obicei, dar nu întotdeauna, asemănătoare. Ceea ce au însă mereu în comun vinurile spumante este faptul că toate sunt obținute prin fermentare naturală și desigur, faptul că ele conțin un nivel (diferit) de dioxid de carbon.
Chiar dacă vinurile spumante sunt în general cunoscute după denumirea regională pe care o poartă, există vinuri spumante care nu sunt identificate dupa apartenența regională. Deseori, acestea sunt vinuri spumante din regiuni care nu și-au creat o reputație în acest sens, care nu respectă norme stricte de producție sau nu provin din podgorii situate în zone cu denumiri de origine controlată pentru producția de vinuri spumante. Ele sunt cunoscute simplu, ca vinuri spumante.

“All that glitters is not gold, and not all sparkling wines are Champagne!”
La fel cum nu tot ceea ce strălucește este aur, nici toate vinurile spumante nu sunt șampanie.

În Franța, vinurile spumante care nu provin din regiunea Champagne, se numesc Mousseux. O opinie oarecum împărtășită la nivel general este că vinurile spumante care nu sunt șampanie (fiindcă nu pot purta acest nume dacă nu sunt produse în Champagne, Franța) sunt de o calitate mai slabă, sau mai ieftine. Ca în majoritatea situațiilor, adevărul este puțin mai complex decât atât: cu toate că nu au o istorie sau o reputație lungă, nici norme și regulamente stricte care să le determine valoarea, există nenumărate vinuri spumante de calitate. Provocarea este aceea de a le găsi. Spre exemplu, țări care nu au o tradiție în a produce vin spumant, cum ar fi Austria, Anglia, Africa de Sud, California sau Australia, creează vinuri extrem de interesante. La fel cum există grade diferite de calitate și în ceea ce privește faimoasa șampanie, secretul unei decizii bune în alegerea unui vin spumant de calitate este informarea și în cele din urmă, testul empiric: degustarea.

Important de ținut minte atunci când ne gândim la vinurile spumante, sau la orice altă băutură, este că varietățile locale nu se află în concurență pe o scală de calitate, ci contribuie la crearea unei palete mai largi de opțiuni din gama aceluiași produs. Astfel, șampania nu ar trebui să umbrească alte vinuri spumante. Aromele distincte ale diverselor tipuri de spumante reprezintă amprenta unică a regiunii și a soiurilor de strugurilor folosiți în amestec. Acestea conferă complexitate și diversitate experienței de a te bucura de un vin spumant remarcabil și unic.

Sub presiune
Elementul fundamental al vinurilor spumante este presiunea și conținutul de dioxid de carbon. Presiunea este determinată de cantitatea de zahăr adăugată în stadiul de producție, procedură care poartă denumirea de tirajare, care are loc la începutul celei de-a doua fermentări. Adică o cantitate mai mare de zahăr va produce mai mult dioxid de carbon, deci un vin cu presiune mai mare, mai acidulat. Fiindcă vinurile spumante sunt produse cu diverse grade de presiune, ele pot fi clasificate în funcție de acest factor.
În Uniunea Europeană, vinul spumant este definit ca un vin cu o presiune de 3 atmosfere sau mai mult. În această categorie se încadrează majoritatea vinurilor spumante: Sekt (Germania), Espumante (Portugalia), Crémant sau Mousseux (Franța). 

Șampania, considerat de majoritatea vinul spumant prin excelență, are în general un nivel de presiune foarte ridicat, între 5 și 6 atmosfere.

Vinul semi-spumant are o presiune între 1 și 2,5 atmosfere și se caracterizează printr-un perlaj fin. În Franța, vinul semi-spumant se numește pétillant și este produs în general pe Valea Loarei și în Bugey-Cerdon. Vin cu acest nivel de presiune este produs și în Italia, unde este cunoscut sub denumirea de frizzante, Germania, spritzig sau perlwein, vinho frisante în Portugalia  sau vinos de aguja, vinuri care se consumă tinere și care-și au originea în Spania.

La această clasificare putem adăuga și vinurile spumante care formează o spumă asemănătoare unui lanț de mărgele. Acestea se aseamănă mai degrabă cu vinurile liniștite și conțin mai mult de 1 gram/litru de dioxid de carbon. Un astfel de vin formează o peliculă subțire de bule și este puțin gazos. Când vinul conține 2 grame/litru de dioxid de carbon, acesta ajunge la presiunea de 1 bar, deci se situează la limita vinului semi-spumant.

Sursa efervescenței
Bulele vinului spumant se produc în mod endogen odată cu cea de-a doua fermentare naturală. La temperatura de 20°C, zahărul și drojdia fermentează și produc dioxidul de carbon care creează bulele în mod natural. În cazuri excepționale și în proporții mici și bine reglementate, pentru unele tipuri de spumante este permis și un adaos de dioxid de carbon.

Termenul de vin spumos desemnează în limba română un vin efervescent care nu este obținut în urma unui proces de fermentație naturală.

Bulele sunt obținute prin adăugarea dioxidului de carbon în mod exogen, în cuva închisă ermetic sau direct în sticlă.

Dioxidul de carbon se dizolvă în mod instant în vin și va fi eliberat doar la deschiderea sticlei, moment în care va produce o spumă de scurtă durată. Există vinuri semi-spumoase și spumoase, obținute prin această metodă. În Franța, vinurile care conțin dioxid de carbon introdus în mod exogen, nu au dreptul de a menționa o apelațiune de origine controlată (A.O.C.) pe sticlă.

Totuși, la fel ca în cazul vinurilor spumante, unul dintre cei mai importanți factori care determină calitatea, este vinul de bază și amestecul de vinuri de bază. Din acest motiv, există vinuri spumoase de calitate bună și la prețuri rezonabile.

VINURI SPUMANTE - Alege din 65 produse

Brand: Bottega
Casa Bottega are o istorie de patru secole in lumea vinului. Produsele casei Bottega au primit 280 de aprecieri si sunt gasite in 132 de tari. Povestea incepe in anul 1920 cand Domenico Bottega a fost un negustor de vinuri. Vinificator pasionat, a stiut sa recunoasca cele mai bune soiuri..
69,99 lei 89,99 lei
Fără TVA:58,82 lei
Brand: Accademia
Accademia Vinattieri Prosecco DOC Brut (nuance rose) este un prosecco realizat si strugurii glera care sunt recoltati manuali de la jumatatea lunii septembrie din podgorii cultivate cu sistemul de cultivare a sylvozului, caracteristic acestei zone. Strugurii se preseaza si apoi se vinifica i..
51,54 lei
Fără TVA:43,31 lei
Brand: Apaltagua
Atat strugurii Chardonnay, cat si rodiile provin din proprietatea Huaqusn din lanțul muntos de coasta din Valea Maule. Viile si livezile de rodie sunt plantate pe pante blande si pe soluri ponce de origine vulcanica. Vinurile obtinute in aceasta zona dau rezultate excelente datorita climei. Struguri..
69,99 lei
Fără TVA:58,82 lei
Brand: Balla Geza
Balla Geza companie ce detine 120 de hectare de vita de vie in podgoria Minisului la poalele muntilor Zarandului. Balla Geza produce vinuri linistite si vinuri spumante elegante prin tehnologii clasice, la temperaturi controlate, urmata de o maturare in butoaie mari si mici, la o a doua sau o a trei..
61,19 lei
Fără TVA:51,42 lei
Brand: Balla Geza
Balla Geza companie ce detine 120 de hectare de vita de vie in podgoria Minisului la poalele muntilor Zarandului. Balla Geza produce vinuri linistite si vinuri spumante elegante prin tehnologii clasice, la temperaturi controlate, urmata de o maturare in butoaie mari si mici, la o a doua sau o a trei..
53,08 lei
Fără TVA:44,61 lei
Brand: Ca'Di Rajo
Ca DI Rajo 50 Special Spumante Dry este un vin spumant alb uscat. Perlajul este delicat si persist. 50 Special Spumante Dry este realizat din strugurii albi Glera,chardonnay si pinot bianco care sunt recoltatii manual la mijlocul lunii septembrie. Cu presare la moale. Proces pentru obtinerea..
25,99 lei
Fără TVA:21,84 lei
Brand: Ca'Di Rajo
Epsilon este proiectul Ca 'Di Rajo care se adreseaza consumatorilor moderni, care vizeaza promovarea misiunii sale si imbunatatire a viticulturii din Piave si Bellussera. Designul sau provine din dorinta de a sarbatori doua simboluri ale teritoriului: raul Piave si podgoriile cultivate in lungul Bel..
66,99 lei
Fără TVA:56,29 lei
Brand: Ca'Di Rajo
Fondata in anul 2005 datorita experientei familieii Cecchetto, producatori de vinuri inca din anul 1931, vinaria Ca Di Rajo este condusa de fratii Simone, Alessio si Fabio, vand o capacitate de productie de 3 milioane de litri, dintre care 1.4 milioane litri sunt potentiali in autoclave (in timpul r..
69,99 lei
Fără TVA:58,82 lei
Brand: Ca'Di Rajo
Fondata in anul 2005 datorita experientei familieii Cecchetto, producatori de vinuri inca din anul 1931, vinaria Ca Di Rajo este condusa de fratii Simone, Alessio si Fabio, vand o capacitate de productie de 3 milioane de litri, dintre care 1.4 milioane litri sunt potentiali in autoclave (in timpul r..
69,99 lei
Fără TVA:58,82 lei
Brand: Ca'Di Rajo
Ca Di Rajo Lemoss Glera Non Filtrato realizat din struguri glera recoltati manual, presare usoara, prima fermentare pe drojdii la temperatura controlata. Fermentare molactica in sticla. Imbatranirea in sticla timp de 60 de zile inainte de vanzare. Culoare: galben-pai cu evidentiere verde. Pu..
32,99 lei
Fără TVA:27,72 lei
Brand: Ca'Di Rajo
Fondata in anul 2005 datorita experientei familieii Cecchetto, producatori de vinuri inca din anul 1931, vinaria Ca Di Rajo este condusa de fratii Simone, Alessio si Fabio, vand o capacitate de productie de 3 milioane de litri, dintre care 1.4 milioane litri sunt potentiali in autoclave (in timp..
23,99 lei
Fără TVA:20,16 lei
Carastelec este o comuna in judetul Salaj, Transilvania, Romania, formata din satele Carastelec si Dumuslau. Crama de Spumante Carastelec este prima investitie din Romania gandita sa produca preponderent spumante si vinuri efervescente printr-o metoda aproape neschimbata din secolul al XVII-lea . Pl..
92,81 lei
Fără TVA:77,99 lei
Carastelec este o comuna in judetul Salaj, Transilvania, Romania, formata din satele Carastelec si Dumuslau. Crama de Spumante Carastelec este prima investitie din Romania gandita sa produca preponderent spumante si vinuri efervescente printr-o metoda aproape neschimbata din secolul al XVII-lea . Pl..
92,77 lei
Fără TVA:77,96 lei
Brand: Bottega
Casa Bottega „S” Rose, este un vin spumant brut a familiei Bottega care au acordat intodeauna atentie detaliilor, astfel avand un renume, o istorie care se intinde pe patru secole, este un produs care exprima tipicitatea speciilor de vita de vie din care provine. Casa Bottega Rose este obtin..
40,20 lei
Fără TVA:33,78 lei
Brand: Chandon
Chandon Garden Spritz aduce natura in lumea spritz-ului. Superbul sortiment este rezultatul unui amestec de vin spumant exceptional si o reteta unica realizata cu portocale proaspete locale recoltate manual, macerate cu coji de portocale uscate, ierburi si condimente selectate cu grija din cele mai ..
94,99 lei
Fără TVA:79,82 lei
Domeniile Panciu Winery este o destinatie regala cu peisaje pitoresti, liniste si siguranta, ingrediente care creeaza o armonie perfecta pentru a degusta un vin de exceptie. Dealul Sarbilor e un paradis al vitei de vie, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri albe din Estul Europei. Ac..
72,15 lei
Fără TVA:60,63 lei
Situata pe treptele piemonteze ale subcarpatilor de curbura, Localitatea Tifesti se gaseste in mijlocul viilor din nordul judetului Vrancea, care formeaza podgoria Panciu. Dealul Sarbilor e un paradis al vitei de vie, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri albe din Estul Europei. Dome..
87,71 lei
Fără TVA:73,71 lei
Brand: Fidora
Crama Fidora produce vinuri si spumante toate certificate ecologice si vegane, in conformitate cu standardele UE si NOP pentru productia de vin ecologic. Fiecare etapa a productiei este atent controlata, de la vie pana la sticla si fiecare sortiment este obtinut din struguri premium care sunt recolt..
42,99 lei
Fără TVA:36,13 lei
Girboiu Cuartz White Brut este un spumat realizat cu intentia de a darui surprise senzoriale placute in orice moment al zilei. Acest sortiment are la baza vin obtinut din struguri recoltati manual la momentul optim pentru a retine aciditatea necesara pentru a crea acest spumant deosebit. Fermentat s..
82,46 lei
Fără TVA:69,30 lei
Girboiu Cuartz White extra sec este un spumant realizat cu intentia de a darui surprise senzoriale placute in orice moment al zilei. Acest sortiment are la baza vin obtinut din struguri recoltati manual la momentul optim pentru a retine aciditatea necesara pentru a crea acest spumant deosebit. Ferme..
41,23 lei
Fără TVA:34,64 lei

VINURI SPUMANTE - BauturiAlcoolice îți pune la dispoziție o gamă variată de produse

Afişare 1 - 20 din 65 (4 pagini)
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate