ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

VINURI SPUMANTE

Metodele de obținere ale acestor spumante sunt uneori similare, alteori diferă în anumite faze de producție. Soiurile pot fi în mod exclusiv regionale, dar uneori se folosesc și soiuri comune. Metodele de îmbuteliere și depozitare sunt de obicei, dar nu întotdeauna, asemănătoare. Ceea ce au însă mereu în comun vinurile spumante este faptul că toate sunt obținute prin fermentare naturală și desigur, faptul că ele conțin un nivel (diferit) de dioxid de carbon.
Chiar dacă vinurile spumante sunt în general cunoscute după denumirea regională pe care o poartă, există vinuri spumante care nu sunt identificate dupa apartenența regională. Deseori, acestea sunt vinuri spumante din regiuni care nu și-au creat o reputație în acest sens, care nu respectă norme stricte de producție sau nu provin din podgorii situate în zone cu denumiri de origine controlată pentru producția de vinuri spumante. Ele sunt cunoscute simplu, ca vinuri spumante.

“All that glitters is not gold, and not all sparkling wines are Champagne!”
La fel cum nu tot ceea ce strălucește este aur, nici toate vinurile spumante nu sunt șampanie.

În Franța, vinurile spumante care nu provin din regiunea Champagne, se numesc Mousseux. O opinie oarecum împărtășită la nivel general este că vinurile spumante care nu sunt șampanie (fiindcă nu pot purta acest nume dacă nu sunt produse în Champagne, Franța) sunt de o calitate mai slabă, sau mai ieftine. Ca în majoritatea situațiilor, adevărul este puțin mai complex decât atât: cu toate că nu au o istorie sau o reputație lungă, nici norme și regulamente stricte care să le determine valoarea, există nenumărate vinuri spumante de calitate. Provocarea este aceea de a le găsi. Spre exemplu, țări care nu au o tradiție în a produce vin spumant, cum ar fi Austria, Anglia, Africa de Sud, California sau Australia, creează vinuri extrem de interesante. La fel cum există grade diferite de calitate și în ceea ce privește faimoasa șampanie, secretul unei decizii bune în alegerea unui vin spumant de calitate este informarea și în cele din urmă, testul empiric: degustarea.

Important de ținut minte atunci când ne gândim la vinurile spumante, sau la orice altă băutură, este că varietățile locale nu se află în concurență pe o scală de calitate, ci contribuie la crearea unei palete mai largi de opțiuni din gama aceluiași produs. Astfel, șampania nu ar trebui să umbrească alte vinuri spumante. Aromele distincte ale diverselor tipuri de spumante reprezintă amprenta unică a regiunii și a soiurilor de strugurilor folosiți în amestec. Acestea conferă complexitate și diversitate experienței de a te bucura de un vin spumant remarcabil și unic.

Sub presiune
Elementul fundamental al vinurilor spumante este presiunea și conținutul de dioxid de carbon. Presiunea este determinată de cantitatea de zahăr adăugată în stadiul de producție, procedură care poartă denumirea de tirajare, care are loc la începutul celei de-a doua fermentări. Adică o cantitate mai mare de zahăr va produce mai mult dioxid de carbon, deci un vin cu presiune mai mare, mai acidulat. Fiindcă vinurile spumante sunt produse cu diverse grade de presiune, ele pot fi clasificate în funcție de acest factor.
În Uniunea Europeană, vinul spumant este definit ca un vin cu o presiune de 3 atmosfere sau mai mult. În această categorie se încadrează majoritatea vinurilor spumante: Sekt (Germania), Espumante (Portugalia), Crémant sau Mousseux (Franța). 

Șampania, considerat de majoritatea vinul spumant prin excelență, are în general un nivel de presiune foarte ridicat, între 5 și 6 atmosfere.

Vinul semi-spumant are o presiune între 1 și 2,5 atmosfere și se caracterizează printr-un perlaj fin. În Franța, vinul semi-spumant se numește pétillant și este produs în general pe Valea Loarei și în Bugey-Cerdon. Vin cu acest nivel de presiune este produs și în Italia, unde este cunoscut sub denumirea de frizzante, Germania, spritzig sau perlwein, vinho frisante în Portugalia  sau vinos de aguja, vinuri care se consumă tinere și care-și au originea în Spania.

La această clasificare putem adăuga și vinurile spumante care formează o spumă asemănătoare unui lanț de mărgele. Acestea se aseamănă mai degrabă cu vinurile liniștite și conțin mai mult de 1 gram/litru de dioxid de carbon. Un astfel de vin formează o peliculă subțire de bule și este puțin gazos. Când vinul conține 2 grame/litru de dioxid de carbon, acesta ajunge la presiunea de 1 bar, deci se situează la limita vinului semi-spumant.

Sursa efervescenței
Bulele vinului spumant se produc în mod endogen odată cu cea de-a doua fermentare naturală. La temperatura de 20°C, zahărul și drojdia fermentează și produc dioxidul de carbon care creează bulele în mod natural. În cazuri excepționale și în proporții mici și bine reglementate, pentru unele tipuri de spumante este permis și un adaos de dioxid de carbon.

Termenul de vin spumos desemnează în limba română un vin efervescent care nu este obținut în urma unui proces de fermentație naturală.

Bulele sunt obținute prin adăugarea dioxidului de carbon în mod exogen, în cuva închisă ermetic sau direct în sticlă.

Dioxidul de carbon se dizolvă în mod instant în vin și va fi eliberat doar la deschiderea sticlei, moment în care va produce o spumă de scurtă durată. Există vinuri semi-spumoase și spumoase, obținute prin această metodă. În Franța, vinurile care conțin dioxid de carbon introdus în mod exogen, nu au dreptul de a menționa o apelațiune de origine controlată (A.O.C.) pe sticlă.

Totuși, la fel ca în cazul vinurilor spumante, unul dintre cei mai importanți factori care determină calitatea, este vinul de bază și amestecul de vinuri de bază. Din acest motiv, există vinuri spumoase de calitate bună și la prețuri rezonabile.

VINURI SPUMANTE - Alege din 64 produse

CARACTERISTICITe invităm să pătrunzi în universul spumantului Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut, o creație care emană eleganță și rafinament. Originea acestui nectar de bucurie se află în regiunea Franciacorta, cunoscută pentru vinurile sale excepționale și pentru tradiția viticolă îndelungată...
179,99 lei
Fără TVA:151,25 lei
Brand: Bottega
Bottega Spa propune pasionatilor si degustatorilor editii limitate de vinuri spumante, aromate si intrigante. Il Moscato alb este un soi aromatic de struguri al carui nume deriva din „muscum” (mosc). Cultivarea acestor struguri a fost facuta de catre greci si le-au exportat si in co..
54,99 lei 55,99 lei
Fără TVA:46,21 lei
Brand: Chandon
Chandon Garden Spritz aduce natura in lumea spritz-ului. Superbul sortiment este rezultatul unui amestec de vin spumant exceptional si o reteta unica realizata cu portocale proaspete locale recoltate manual, macerate cu coji de portocale uscate, ierburi si condimente selectate cu grija din cele mai ..
89,99 lei
Fără TVA:75,62 lei
Brand: Apaltagua
Atat strugurii Chardonnay, cat si rodiile provin din proprietatea Huaqusn din lanțul muntos de coasta din Valea Maule. Viile si livezile de rodie sunt plantate pe pante blande si pe soluri ponce de origine vulcanica. Vinurile obtinute in aceasta zona dau rezultate excelente datorita climei. Struguri..
69,99 lei
Fără TVA:58,82 lei
CARACTERISTICICând te gândești la vinurile spumante fine, din inima Italiei, Franciacorta strălucește ca o perlă în regiunea Lombardia. Iar Borgo Imperiale Cuvee Franciacorta DOCG Brut este o adevărată comoară din această zonă. Regiunea Lombardia, situată în nordul Italiei, este cunoscută pentru raf..
149,99 lei
Fără TVA:126,04 lei
CARACTERISTICIDacă îți dorești să explorezi o bijuterie strălucitoare a Italiei, Borgo Imperiale Cuvee Spumante Millesimato Brut este alegerea perfectă. Acest vin spumant brut, cu o mândră producție italiană, emană eleganță și rafinament în fiecare înghițitură. Culori și Arome: Privirea ta va f..
59,99 lei
Fără TVA:50,41 lei
Brand: Ca'Di Rajo
Epsilon este proiectul Ca 'Di Rajo care se adreseaza consumatorilor moderni, care vizeaza promovarea misiunii sale si imbunatatire a viticulturii din Piave si Bellussera. Designul sau provine din dorinta de a sarbatori doua simboluri ale teritoriului: raul Piave si podgoriile cultivate in lu..
69,99 lei
Fără TVA:58,82 lei
Brand: Ca'Di Rajo
Fondata in anul 2005 datorita experientei familieii Cecchetto, producatori de vinuri inca din anul 1931, vinaria Ca Di Rajo este condusa de fratii Simone, Alessio si Fabio, vand o capacitate de productie de 3 milioane de litri, dintre care 1.4 milioane litri sunt potentiali in autoclave (in timpul r..
58,96 lei
Fără TVA:49,55 lei
Brand: Ca'Di Rajo
Ca Di Rajo Lemoss Glera Non Filtrato realizat din struguri glera recoltati manual, presare usoara, prima fermentare pe drojdii la temperatura controlata. Fermentare molactica in sticla. Imbatranirea in sticla timp de 60 de zile inainte de vanzare. Culoare: galben-pai cu evidentiere verde. Pu..
32,68 lei
Fără TVA:27,46 lei
Brand: Ca'Di Rajo
Fondata in anul 2005 datorita experientei familieii Cecchetto, producatori de vinuri inca din anul 1931, vinaria Ca Di Rajo este condusa de fratii Simone, Alessio si Fabio, vand o capacitate de productie de 3 milioane de litri, dintre care 1.4 milioane litri sunt potentiali in autoclave (in ..
19,58 lei
Fără TVA:16,45 lei
CARACTERISTICIFreezante Aligote: Prospetime și Libertate în Fiecare PaharSoiul de struguri și cultivare responsabilă:Vinul Freezante Aligote este obținut din struguri de soiul Aligote, selecționați cu grijă din viile bine întreținute ale Caii de la Letea.Vița de vie este cultivată cu respect pentru ..
39,99 lei
Fără TVA:33,61 lei
CARACTERISTICIFreezante Babeasca Rose: echilibru și prospetime în fiecare paharSoiul de struguri și cultivare responsabilă:Vinul Freezante Babeasca Roze este obținut din struguri de soiul autohton babeasca neagră, culeși cu grijă din viile bine întreținute ale podgoriei Caii de la Letea.Vița de vie ..
39,99 lei
Fără TVA:33,61 lei
Carastelec este o comuna in judetul Salaj, Transilvania, Romania, formata din satele Carastelec si Dumuslau. Crama de Spumante Carastelec este prima investitie din Romania gandita sa produca preponderent spumante si vinuri efervescente printr-o metoda aproape neschimbata din secolul al XVII-lea . Pl..
102,99 lei
Fără TVA:86,55 lei
CARACTERISTICIDacă ești în căutarea unei experiențe fine și rafinate, ai găsit în Collezione 21 Cuvee Dolce Millesimato un veritabil bijuterie în lumea vinurilor spumante. Originar din Italia, acest vino spumante bianco dulce se distinge prin caracteristicile sale distincte, învăluindu-te într-o sim..
29,99 lei
Fără TVA:25,20 lei
CARACTERISTICITe invităm să pășești în universul rafinat al vinului spumant italian cu Collezione 21 Cuvee Extra Dry Millesimato. Producătorul italian te întâmpină cu această bijuterie vinică, creată în inima Italiei, și îmbină cu măiestrie tradiția viticolă cu o atingere contemporană. Culoare: Coll..
29,99 lei
Fără TVA:25,20 lei
In Franta, vinurile spumante care nu provin din regiunea Champagne, se numesc Mousseux. Comte de Laube Rose este realizat exclusiv din soiuri de struguri nobile cultivate in Europa si vinificate in Franta. Acesti struguri sunt selectionati cu meticulozitate inainte de a trece prin metoda traditional..
38,99 lei
Fără TVA:32,77 lei
CARACTERISTICITe invităm să pătrunzi în universul spumantului Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut, o creație care emană eleganță și rafinament. Originea acestui nectar de bucurie se află în regiunea Franciacorta, cunoscută pentru vinurile sale excepționale și pentru tradiția viticolă îndelung..
289,99 lei
Fără TVA:243,69 lei

VINURI SPUMANTE - BauturiAlcoolice îți pune la dispoziție o gamă variată de produse

Afişare 1 - 20 din 64 (4 pagini)