ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Novalis Wines ARCA Chardonnay Barrique - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Novalis Wines ARCA Chardonnay Barrique - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L - 1
Novalis Wines ARCA Chardonnay Barrique - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L - 2
-14 %
Novalis Wines ARCA Chardonnay Barrique - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L - 1
Novalis Wines ARCA Chardonnay Barrique - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L - 2
Novalis Wines ARCA Chardonnay Barrique - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L
59,99 lei
69,99 lei
Fără TVA: 50,41 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 24466

CARACTERISTICI Novalis Wines ARCA Chardonnay Barrique - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Soi strugureChardonnay
Alcool14%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
StilSec
Tara de origineRomania
TipBaricat

Descrierea produsului Novalis Wines ARCA Chardonnay Barrique - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Încă de la prima privire, Novalis Wines Arca Chardonnay Barrique îți dezvăluie bogăția sa într-o paletă cromatică aurie și atrăgătoare. Fiecare pahar este o călătorie în lumea aromelor sofisticate și a texturilor rafinate. Oferind o perfectă armonie între maturitatea butoaielor și prospetimea fructelor tropicale, acest vin reprezintă întruchiparea rafinamentului în lumea vinurilor albe seci:

 • Culoare: Novalis Wines Arca Chardonnay Barrique se deschide în pahar ca o comoară aurie, captivantă și strălucitoare. Culoarea sa este un amestec încântător de auriu pal și nuanțe mai profunde de chihlimbar, sugerând rafinament și maturitate.
 • Arome: Buchetul aromatic al acestui Chardonnay Barrique este o sinfonie a naturii. Aromele de măr copt și vanilie se întrepătrund armonios, creând un fundal bogat pentru notele subtile de nucșoară. Sub aceste tonuri delicate, descoperiți aromele proaspete și dulci de ananas și mango, care aduc o notă exotică și revigorantă la fiecare înghițitură.
 • Gust: Gustul este plin de profunzime și complexitate. Aromele intense de fructe tropicale precum ananasul și mango-ul sunt echilibrate de subtilele nuanțe de unt și caramel, care adaugă o notă de dulceață și finețe. Textura catifelată este însoțită de elegantele arome din maturarea în butoaie de stejar, oferind vinului o adâncime și o bogăție notabilă.
 • Metoda de obținere - maturare în baricuri (Barrique): Maturarea în baricuri de stejar este o artă în sine. Acest Chardonnay Barrique este creat prin maturarea vinului în butoaie de stejar, unde vinul este lăsat să se odihnească și să se îmbogățească cu aromele subtile ale lemnului. Acest proces adaugă complexitate și finețe vinului, iar aromele de vanilie, nucă de cocos și unt se infiltrează delicat în vin, creând o simfonie de arome în fiecare înghițitură.
 • Temperatura recomandată de servire: Pentru a experimenta pe deplin buchetul și complexitatea acestui vin, temperatura de servire ideală este în jurul a 12-14°C. La această temperatură, aromele se deschid complet, oferind o experiență senzorială deosebită.
 • Asocieri culinare: Pentru o experiență culinară de neuitat, poți asocia acest Chardonnay Barrique cu preparate rafinate. De exemplu:
  • Pește la cuptor cu unt de usturoi: Un somon sau cod la cuptor, uns cu unt de usturoi și condimentat cu ierburi aromate, va sublinia frumos aromele de nucă de cocos și vanilie din vin.
  • Pui sau curcan cu sos de ciuperci: O friptură de pui sau curcan cu un sos de ciuperci cremos va aduce în evidență aromele de vanilie și unt din vin, oferind o experiență deosebită pentru simțurile tale.
  • Risotto cu ciuperci: Risotto-ul bogat și cremos cu ciuperci și parmezan este o alegere excelentă pentru a însoți acest vin. Aromele de nucă de cocos și vanilie se vor completa cu gustul intens al risotto-ului, creând o experiență gustativă memorabilă.

Fiecare înghițitură din Novalis Wines Arca Chardonnay Barrique este o călătorie plină de descoperiri, o incursiune în rafinamentul și complexitatea lumii vinului alb sec. Cu fiecare pahar, te afunzi într-o lume de arome și senzații, o lume în care pasiunea pentru vin devine o experiență tangibilă și memorabilă.

Soiuri de struguri cultivate cu pasiune la Crama Novalis Wines
 1. Sauvignon Blanc: Crama Novalis Wines sărbătorește frumusețea și eleganța soiului Sauvignon Blanc. Cu origini în pitorescul oraș Bordeaux din Franța, acest soi de struguri cu coajă verde aduce în fiecare bob o poveste de mii de ani. Se spune că numele său derivă din cuvintele franceze "sauvage" (sălbatic) și "blanc" (alb), reflectând natura sălbatică și pură a acestor fructe. La Novalis, acești struguri sunt îngrijiți cu pasiune, iar esența lor se regăsește în vinurile lor, oferind o experiență de degustare desăvârșită.
 2. Merlot: În lumina răsăritului și a păsărilor cântătoare, strugurii Merlot își dezvăluie tainele. Numele lor, un diminutiv al cuvântului francez "merle" (mierlă), evocă atât culoarea adâncă a cojii, cât și misterul subtilelor nuanțe din interiorul bobului. Crama Novalis Wines a ales să împletească această mireasmă într-un vin rose delicat, o capodoperă a gustului și simțurilor, unde eleganța mierlei dansează în fiecare picătură.
 3. Chardonnay: Din inima Burgundiei, Franța, Chardonnay călătorește pe drumurile vântoase ale soarelui și ale ploii până la Crama Novalis Wines. Aici, acest soi de struguri cu coajă verde este prețuit pentru echilibrul său subtil și pentru răsfățul aromei sale. Este un tribut adus tradiției și pasiunii pentru vinuri albe desăvârșite. Fiecare pahar de Chardonnay de la Novalis este o călătorie olfactivă și gustativă în peisajele pitorești ale Burgundiei.
 4. Saperavi: Din adâncurile istoriei Georgiei, Saperavi se înalță ca un stindard al forței și splendorii. Cunoscut pentru culoarea sa profundă și taninurile sale robuste, acest soi de struguri își găsește casă la Crama Novalis Wines. Vinurile Saperavi, create cu măiestrie, îmbină tradiția cu inovația, reprezentând "locul de naștere al vinului" în fiecare înghițitură. Fiecare strop de Saperavi este o oază de arome și texturi, dăruită de pământul fertil și îndemânarea pasionată a viticultorilor cramei.

La Crama Novalis Wines, aceste soiuri de struguri sunt nu doar fructe ale pământului, ci povești pline de istorie și tradiție, transpuse cu grijă și respect în fiecare sticlă, pentru a aduce bucurie și satisfacție fiecărui cunoscător și iubitor de vinuri fine.

ISTORIA CRAMEI

Fiecare vin are povestea sa, o poveste sculptată de mâinile atente ale viticultorilor și de legătura strânsă dintre sol, climă și vița de vie. La Crama Novalis Wines, această poveste este alcătuită cu pasiune și dedicare, și începe chiar în podgorie, acolo unde natura și mâinile pricepute ale viticultorilor dansează într-un armonios tango.

Unul dintre principalele obiective ale cramei este să respecte ritmul natural al viței de vie. Ciorchinii sunt lăsați să rămână pe viță cât mai mult timp, ca parte a unui proces meticulos. Expunându-se vântului și intemperiilor, vița de vie acumulează în tăcere nutrienți, coace încet, dezvoltându-și caracterul distinct, care se va regăsi în final în vinurile Novalis.

La Crama Novalis Wines, fiecare plantă este tratată cu grijă individuală. Aceasta nu este doar o muncă, ci o artă a atenției. Tăierea și îngrijirea meticuloasă necesită timp și pricepere. Fiecare fază a dezvoltării este condusă de cunoștințe vaste și de experiență, deoarece fiecare acțiune este menită să încurajeze potențialul deplin al strugurilor.

Mulți oameni și multe ore sunt investite în această muncă intensă. Fiecare mână care atinge vița de vie este plină de convingere și pasiune. Fiecare decizie, de la momentul optim pentru recoltare până la selecția riguroasă a strugurilor, este luată cu grijă și respect față de natură. Novalis nu se grăbește să producă vinul; așteaptă cu răbdare ca strugurii să atingă maturitatea perfectă, pentru a crea vinuri care sunt nu doar coapte, ci și oneste. La Crama Novalis Wines, timpul este aliatul cel mai de încredere, pentru că știu că vinurile cu adevărat remarcabile necesită răbdare și devotament.

Așadar, fiecare strop de vin Novalis Wines spune o poveste de pasiune și răbdare, o poveste despre oameni care cred că natura este cel mai bun maestru, iar munca lor este o expresie a recunoștinței față de acest dar minunat.

Review-uri Novalis Wines ARCA Chardonnay Barrique - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun