ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

PALINCA

Palinca este o băutură alcoolică tradițională din România și Ungaria, cu un conținut ridicat de alcool de până la 52% (procentajul legal). Se obține prin fermentarea și distilarea diverselor fructe; prune, caise, mere, pere și cireșe. Diferența dintre țuică și palinca constă în faptul că țuica se produce doar din prune. Palinca reprezintă 40% din consumul de băuturi spirtoase în România și 75% din exportul de acestea.

În 2002, Ungaria a solicitat Uniunii Europene înregistrarea ca băutură națională a mărcii palinca, astfel putând să fie produsă exclusiv în Ungaria. Tratatul de Aderare a Ungariei la UE din 2004 menționează că „rachiul de fructe poate fi denumit palinca numai pentru băutura spirtoasă produsă în Ungaria și pentru distilatele de piersici produse numai în următoarele zone ale Austriei: Niederösterreich, Burgenland, Steiermark și Viena”. Numele în grafia română, adică pălincă, poate fi folosit în România.

Principala caracteristică a acestei băuturi este faptul că se obține în urma distilării multiple, în general două, ceea ce îi conferă tăria specifică. Se sevește în mod tradițional în pahare mici la începutul mesei ca și aperitiv, la o temperatură recomandată de 18–23°C pentru ai putea fi apreciate gustul și aroma puternic fructate.


PALINCA - Alege din 18 produse

Baricz este o distilărie din Ardeal, cu pălinci de calitate premium. Toate produsele sunt premiate la competiții internaționale de specialitate.Baricz este o palinca de mere denumita de acestia ,,mireasma zeilor''.  Dar Aphrodita scapâ din mana merele, care se varsa in paharele cu o aromâ dulce..
100,86 lei
Fără TVA:84,76 lei
Baricz este o distilărie din Ardeal, cu pălinci de calitate premium. Toate produsele sunt premiate la competiții internaționale de specialitate. Baricz este o palinca din prune denumita de acestia ,,Origine ancestralâ'' cu experia ,,Existâ ceva mai masculin?''. Ne umplem paharele cu strâmosul pâlinc..
105,11 lei
Fără TVA:88,33 lei
Baricz este o distilărie din Ardeal, cu pălinci de calitate premium. Toate produsele sunt premiate la competiții internaționale de specialitate. Baricz este o palinca din struguri, bulele din pahare par ca niste perle care nu se ascund in scoicile din fundul mârii: ele ne uimesc cu o aromâ orbitoare..
100,86 lei
Fără TVA:84,76 lei
Baricz este o distilărie din Ardeal, cu pălinci de calitate premium. Toate produsele sunt premiate la competiții internaționale de specialitate. In Palinca de Visine de la Baricz se regasesc aceste fructe purpurii in care exista o lejeritate careia nu-i poti rezista. Gustul lor satisface si cele mai..
127,41 lei
Fără TVA:107,07 lei
Brand: Zwack
CARACTERISTICICaracteristicile generale ale palincii Zwack Kosher sunt următoarele:Fabricată conform tradiției ortodoxe: Palinca Zwack Kosher Plum este produsă conform tradiției ortodoxe. Acest lucru implică respectarea unor reguli și proceduri specifice, supravegheate de comunitatea evreiască ortod..
99,99 lei
Fără TVA:84,03 lei
Brand: Zwack
Rachiu obtinut din distilarea de fructe cu o aroma intensa de pere Williams...
82,38 lei
Fără TVA:69,23 lei

PALINCA - BauturiAlcoolice îți pune la dispoziție o gamă variată de produse

Afişare 1 - 18 din 18 (1 pagini)