ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Avincis Vila Dobrusa Negru de Dragasani - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Avincis Vila Dobrusa Negru de Dragasani - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L - 1
Avincis Vila Dobrusa Negru de Dragasani - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L
33,97 lei
Fără TVA: 28,54 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 22145

CARACTERISTICI Avincis Vila Dobrusa Negru de Dragasani - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Soi strugureNegru de Dragasani
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneDragasani
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Avincis Vila Dobrusa Negru de Dragasani - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Avincis Vila Dobrușa Negru de Drăgășani se remarcă prin următoarele caracteristici:

 • Culoare: Vinul prezintă o culoare intensă, rubinie sau roșie închisă, reflectând concentrația și profunzimea sa.
 • Arome: Aromele dominante includ fructe negre maturate, cum ar fi afinele, murele și coacăzele, care se îmbină cu subtilitatea notelor de vanilie, ciocolată și condimente.
 • Gust: Vinul oferă un gust bogat și complex, cu o textură catifelată și taninuri fine. Notele de fructe negre sunt acompaniate de nuanțe subtile de ciocolată neagră și condimente, creând o armonie gustativă plăcută.
 • Corp: Vinul prezintă un corp mediu spre plin, având o structură echilibrată și o aciditate moderată. Aceasta contribuie la persistența și eleganța gustului.
 • Finisaj: Vinul oferă un finisaj lung și plăcut, în care aromele și taninurile se prelungesc în palat, lăsând o senzație plină și memorabilă.
 • Potențial de păstrare: Datorită structurii sale solide și a taninurilor bine integrate, acest vin poate avea un potențial de păstrare semnificativ. Cu timpul, aromele se vor dezvolta și se vor adânci, iar vinul va evolua într-o manieră armonioasă.

Avincis Vila Dobrușa Negru de Drăgășani este un vin de calitate superioară, apreciat pentru complexitatea sa aromată, echilibrul gustativ și eleganța generală. Este o alegere excelentă pentru a însoți mâncăruri cu carne roșie, brânzeturi maturate sau pentru a fi savurat singur, pentru a se bucura de profunzimea și rafinamentul său.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Fabricarea vinului roșu sec Avincis Vila Dobrușa Negru de Drăgășani implică mai multe etape, care includ cultivarea viței de vie, recoltarea strugurilor, procesul de fermentare și maturare. Iată o descriere a acestor etape:

 1. Cultivarea viței de vie: Crama Avincis se asigură că vița de vie este cultivată în condiții optime în podgoriile din regiunea Drăgășani. Sunt aplicate practici viticole sustenabile, iar soiul Negru de Drăgășani este atent selectat pentru producerea acestui vin.
 2. Recoltarea strugurilor: Strugurii destinați vinului Avincis Vila Dobrușa Negru de Drăgășani sunt recoltați manual, în momentul optim de maturare. Această etapă este crucială pentru a asigura calitatea strugurilor și a obține aromele și compoziția dorite.
 3. Desciorchinarea și zdrobirea: După recoltare, strugurii sunt aduși în crama Avincis, unde sunt supuși procesului de desciorchinare, adică îndepărtarea codițelor, și de zdrobire, pentru a elibera mustul din bob.
 4. Fermentarea: Mustul obținut este transferat în vase de fermentare, unde are loc procesul de fermentație. Pentru vinul roșu, fermentația are loc împreună cu pielițele și semințele strugurilor, pentru a extrage culoarea, aromele și taninurile caracteristice.
 5. Maturarea: După fermentație, vinul este transferat în butoaie de lemn sau în recipiente de oțel inoxidabil, unde are loc procesul de maturare. Acesta poate dura de la câteva luni până la câțiva ani, în funcție de stilul și caracteristicile dorite ale vinului.
 6. Asamblarea și îmbutelierea: După perioada de maturare, vinurile din diferite butoaie sau recipiente sunt asamblate pentru a crea profilul final al vinului Avincis Vila Dobrușa Negru de Drăgășani. Apoi, vinul este îmbuteliat, fiind pregătit pentru distribuție și consum.

Este important de menționat că fiecare crama poate avea propriile sale tehnici și procese specifice în obținerea vinurilor. Crama Avincis, cu siguranță, folosește tehnici și procedee speciale pentru a evidenția caracteristicile unice ale soiului Negru de Drăgășani în vinul lor Vila Dobrușa.

ISTORIA CRAMEI

Crama Avincis este o cramă de prestigiu din România, recunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Crama Avincis a fost fondată în anul 2007, cu scopul de a crea vinuri premium, care să reflecte autenticitatea și potențialul viticol al regiunii Drăgășani, situată în sud-vestul României. Proprietatea cramei se întinde pe aproximativ 120 de hectare, dintre care 84 de hectare sunt plantate cu viță de vie, într-o zonă cu o lungă tradiție viticolă.

Proiectul Avincis a fost înființat de către o familie de antreprenori români, care au văzut potențialul regiunii Drăgășani de a produce vinuri de înaltă calitate. Au fost investite resurse considerabile în plantarea de soiuri autohtone și internaționale, în modernizarea echipamentelor și în aplicarea celor mai bune practici viticole și oenologice.

Crama Avincis este recunoscută pentru abordarea lor sustenabilă în producția de vinuri. Aceștia aplică practici agricole responsabile, respectând mediul înconjurător și promovând biodiversitatea. De asemenea, au adoptat metode tradiționale și moderne de producție, combinând tehnologia cu atenția și pasiunea pentru detalii.

Vinurile produse de crama Avincis sunt rezultatul unui efort constant de a evidenția caracteristicile unice ale teritoriului din Drăgășani. Selecția meticuloasă a strugurilor, recoltarea manuală și procesul de vinificație controlată permit obținerea unor vinuri expresive, cu personalitate și eleganță.

În decursul anilor, vinurile Avincis au câștigat numeroase premii și recunoaștere internațională, consolidându-și reputația de producător de vinuri de calitate superioară. Crama Avincis continuă să-și îmbunătățească procesele și să inoveze în producția de vinuri, respectând totodată tradiția și autenticitatea regiunii Drăgășani.

Astăzi, Avincis este considerată una dintre cele mai importante crame din România, iar vinurile lor sunt apreciate și căutate atât în țară, cât și în străinătate.

Review-uri Avincis Vila Dobrusa Negru de Dragasani - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun