ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

ASTI

Pe lângă faptul că este o provincie și un oraș situat în nord-vestul Italiei, în Piemont, Asti este și un spumant extrem de apreciat. În timp ce majoritatea vinurilor produse în regiune poartă o denumire însoțită de numele originii, ca în cazul Moscato d’Asti, Barbera d’Asti, Dolcetto d’Asti, spumantul Asti este de sine stătător. Către finalul anului 1993 Asti a fost investit cu clasificarea D.O.C.G., fapt care i-a conferit un statut mai prestigios și o formă aparte. Asti se produce în centrul Piemontului, în regiunea deluroasă din sudul orașului Asti și din vecinătatea provinciilor Cuneo și Alessandria.

Metoda de producție, metoda Asti, este o variațiune a Metodei Charmat, deci oarecum similară cu cea a Prosecco-ului, fiind fermentat o singură dată în cisterne, cu toate că există producători care aleg să obțină efervescența vinului prin a doua fermentare în sticlă, la fel ca în cazul șampaniei.

Conform legilor italiene, Asti se produce exclusiv din struguri muscat (Moscato Bianco). Din acest motiv, Asti este deseori confundat cu băutura din aceeași regiune, Moscato d’Asti. Totuși, cele două sunt diferite atât în ceea ce privește nivelul de presiune, cât și gustul. Spre deosebire de Asti, care este un vin spumant cu o presiune de 4 atmosfere, Moscato d’Asti este un vin frizzante, cu 1 atmosferă presiune. Asti este în general considerat un vin de desert, cu puțin alcool și puțin dulce, iar Moscato d’Asti este mai dulce și mai fructat.

Cei mai mari producători sunt renumiți pe plan internațional: Martini & Rossi, Gancia și Riccadonna. Împreună cu Lambrusco și Prosecco, Asti este printre cele mai exportate vinuri din Italia.

ASTI - Alege din 1 produse

ASTI - BauturiAlcoolice îți pune la dispoziție o gamă variată de produse

Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)