ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Armorik Sherry Cask French Whisky 0.7L

Armorik Sherry Cask French Whisky 0.7L - 1
Organic
Armorik Sherry Cask French Whisky 0.7L
254,99 lei
Fără TVA: 214,28 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 24517

CARACTERISTICI Armorik Sherry Cask French Whisky 0.7L

Alcool46%
CategorieSingle Malt French Whisky
Litraj0.7L
Tara de origineFranta

Descrierea produsului Armorik Sherry Cask French Whisky 0.7L

CARACTERISTICI

Whiskey Armorik Sherry Cask este o băutură alcoolică de excepție, cu caracteristici distinctive care îi conferă un loc special în lumea whisk(e)y-ului. Această băutură reflectă tradiția, pasiunea și măiestria din spatele fiecărei picături, fiind produsă cu grijă și dedicare pentru a satisface gusturile celor mai pretențioși iubitori ai acestui lichid nobil.

  • Maturarea: Armorik Sherry Cask își datorează caracterul unic maturării complete în butoaie de sherry Oloroso. Aceste butoaie, tradițional folosite în producția de whisky scoțian, au fost anterior utilizate pentru producția de vin sherry, un văr al celebrului Pineau des Charentes. Acest aspect conferă Whiskey-ului Armorik note condimentate și fructe confiate care completează fructuozitatea caracteristică a acestuia. În acest mod, el îmbină influențele breton și andaluze pentru o experiență de degustare generoasă.
  • Ingrediente de calitate: Acest whiskey este produs din orz francez cultivat organic și distilat în alambicuri tradiționale, reflectând dorința de a crea un single malt excepțional care să reprezinte caracterul bretone: un whiskey bogat și fructat, respectuos față de mediul înconjurător.
  • Premii de prestigiu: Armorik Sherry Cask a fost distins cu medalia de aur la "San Francisco World Spirits Competition 2017" și "International Spirits Challenge 2021", precum și cu medalia de argint la "Concours Général Agricole 2019". Aceste recunoașteri atestă calitatea superioară a acestui whiskey.
  • Miros: Armorik Sherry Cask dezvăluie un miros intens, rafinat și elegant, subtil marcat de sherry. Dulceața vaniliei și a citricelor este îmbogățită de o notă de mentol și de fructe uscate.
  • Gust: Această băutură alcoolică se caracterizează printr-un gust echilibrat, rotund, cu note de cremă brûlée, prune și migdale prăjite.
  • Finish: Finalul este marcat de vanilie, condimente și note calde de sherry. O experiență plină de profunzime și complexitate.

Whiskey Armorik Sherry Cask este o alegere ideală pentru cei care apreciază eleganța și calitatea într-o băutură alcoolică. Cu o maturare distinctă în butoaie de sherry Oloroso și note bogate de fructe și condimente, acest whiskey se ridică la înălțimea așteptărilor și aduce o experiență autentică a gustului în lumea whiskey-urilor. Fiecare pahar de Armorik Sherry Cask este o călătorie în peisajul bogat al aromelor și al complexității.

ISTORIA BRANDULUI

Distileria Warenghem are o istorie bogată și impresionantă în producția de băuturi spirtoase, mai ales în ceea ce privește whisky-ul și lichiorurile. 

Distileria a fost fondată de către familia Warenghem în Lannion, pe coasta granitului roz din Bretania, Franța, în târziul secol al XIX-lea. Fondatorul, Léon Warenghem, originar din nordul Franței, și urmașii săi au obținut primele lor succese cu distileria prin producția de lichioruri pe bază de plante. Elixir d’Armorique, o combinație de 35 de plante, a devenit produsul emblematic al distileriei și a primit numeroase premii la târgurile internaționale de specialitate, menținându-și și astăzi reputația internațională, în special în America de Nord. Elixirul este încă produs în prezent la distilerie.

Henri Warenghem a preluat conducerea de la tatăl său și a continuat să lucreze cu lichioruri în anii 1919, extinzând gama de produse a distileriei cu lichioruri de mentă, coacăze negre și chiar lichior de cireșe. Distileria și-a câștigat reputația prin intermediul rețelei de distribuție en-gros și a comercianților de vinuri din vestul Franței.

În 1967, Paul-Henri Warenghem, ultima generație a familiei Warenghem, s-a asociat cu Yves Leizour. Ei au diversificat gama de lichioruri istorice și au orientat dezvoltarea spre supermarketuri în Bretania. În 1974, Paul-Henri Warenghem și Yves Leizour au mutat distileria din centrul orașului în afara Lannion-ului, chiar lângă izvorul natural Rest Avel, care înseamnă "locuința vântului" în limba bretonă.

La începutul anilor '80, Gilles Leizour, farmacist de profesie, a preluat conducerea de la tatăl său. Dornic să revigoreze distileria, a decis să-și concentreze activitățile pe produsele regionale, creând în special chouchen-ul Melmor. În căutarea continuă a îmbunătățirilor și stabilității pentru distilerie, și încurajat de Bernard Le Pallec, managerul de vânzări, Gilles Leizour a luat o decizie îndrăzneață: să lanseze primul whisky 100% breton - și francez.

În 1987, după ample teste, whisky-ul breton WB, o combinație formată din 25% whisky de malț și 75% whisky de cereale, a fost lansat cu succes pe piață.

În 1993, dezvoltându-și expertiza, Gilles Leizour a comandat construirea unei distilerii dedicate exclusiv whisky-ului, echipată cu o pereche de alambicuri de cupru inspirate de distileriile scoțiene.

În 1998, Armorik, primul single malt din Bretania și din Franța, a fost lansat oficial. Acest single malt a devenit rapid forța motrice a distileriei.

În 2013, Armorik Double Maturation a fost votat "Cel mai bun whisky european" la World Whiskies Awards și a obținut două medalii de aur la San Francisco World Spirits Competition în 2014. Celelalte ediții ale lui Armorik, Armorik Classic și Armorik Sherry, au primit, de asemenea, premii și au crescut prestigiul acestui single malt. Această recunoaștere internațională a permis exportul single malt-ului Armorik în întreaga lume (Suedia, SUA, Canada, Australia, Japonia și Europa de Vest).

În 2016, Gilles Leizour se retrage, iar David Roussier, ginerele său, care s-a alăturat distileriei în 2009, îi succede la conducerea companiei, continuând munca începută. Distileria a participat la crearea indicației geografice "Whisky breton", contribuind la asigurarea faptului că toate whisky-urile "breton" sunt măcinate, fermentate, distilate și maturate corespunzător în Bretania.

În 2019, distileria a suferit extinderi majore, construind două noi beciuri, triplând astfel capacitatea de stocare a whisky-ului pentru îmbătrânire, precum și o nouă zonă de recepție, cameră de proiecție, zonă de expoziție și cameră de degustare. Distileria a primit titlul de "Companie a Patrimoniului Vivant" acordat de statul francez, recunoscând astfel companiile franceze care ating excelența în ceea ce privește know-how-ul artizanal și industrial.

Distileria Warenghem a fost întotdeauna atașată cu mândrie de regiunea sa, Bretania, și consideră că aceasta este un factor fundamental în producția whisky-ului său, de la apa sa, care provine dintr-o fisură din granit direct sub distilerie, la cerealele organice (grâu breton și orz breton și francez) și până la climatul marin unic de pe coasta nordică a Bretaniei. În 2015, distileria a participat la crearea indicației geografice "Whisky breton", garantând astfel calitatea și know-how-ul distilerului. Toate "Whisky-urile breton" (sau "Whisky de Bretagne") trebuie să îndeplinească specificații stricte pentru a garanta calitatea și know-how-ul distilerului și trebuie să fie produse din apă provenită din solul breton și să fie fermentate, distilate și maturate în Bretania. Distileria a fost desemnată ca fiind o "Companie a Patrimoniului Vivant" în 2019, recunoașterea guvernului francez pentru companiile care ating excelența în ceea ce privește know-how-ul lor artizanal și industrial.

Review-uri Armorik Sherry Cask French Whisky 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun