BERE ARTIZANALA
Berea artizanală sau craft beer, este berea produsă în microberării după rețete și cu metode tradiționale, în cantități reduse comparativ cu berea produsă industrială. Un factor important în procesul de fabricare este pasiunea producătorului pentru realizarea unui produs finit calitativ și deosebit, punând accent pe aromă și calitate. Termenul microberării a fost folosit inițial în raport cu dimensiunea fabricilor de bere, acesta a ajuns treptat să reflecte o atitudine alternativă și o abordare flexibilă, cât și plăcerea de a experimenta rețete unice, adaptate cerințelor clienților. Sunt tot mai populare berile cu diverse arome, ca de exemplu, lamâie, ghimbir, curaçao, sau infuzate cu mirodenii exotice
Anterior asociate cu marile corporații producătoare de bere, berea la doză este acum favorizată de microberării din mai multe motive: dozele împiedică oxidarea, pătrunderea luminii care degradează berea. Dozele sunt mai portabile, deoarece este nevoie de mai puțin spațiu pentru depozitare sau transport, berea la doză se răcește mai repede, iar dozele au o suprafață mai mare pentru designuri și decorațiuni exterioare. Percepția că berea la sticlă are un gust care este superior berii la doză este depășită, deoarece majoritatea dozelor de aluminiu sunt căptușite cu un strat de polimer care protejează berea de metalul problematic.
Nu sunt produse în această categorie.