ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Chateau Cristi Cabernet Sauvignon & Saperavi - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

Chateau Cristi Cabernet Sauvignon & Saperavi - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L - 1
Chateau Cristi Cabernet Sauvignon & Saperavi - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L
69,99 lei
Fără TVA: 58,82 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 33371

CARACTERISTICI Chateau Cristi Cabernet Sauvignon & Saperavi - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

Soi strugure75% Cabernet Sauvignon si 25% Saperavi
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneValul lui Traian
StilSec
Tara de origineRepublica Moldova

Descrierea produsului Chateau Cristi Cabernet Sauvignon & Saperavi - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

CARACTERISTICI

Chateau Cristi Cabernet Sauvignon & Saperavi este un vin nobil produs în Republica Moldova, bogat în tradiție și pasiune. Cu un cupaj complex și expresiv de soiuri Cabernet Sauvignon și Saperavi, acest vin excelează datorită selecției atente a strugurilor și maturării timp de 12 luni în butoaie de stejar. Iată o prezentare a caracteristicilor distinctive ale vinului Chateau Cristi Cabernet Sauvignon & Saperavi:

  • Origine și calitate: Chateau Cristi Cabernet Sauvignon & Saperavi este un vin nobil produs în Republica Moldova, într-o zonă binecunoscută pentru calitatea și tradiția viticolă. Este obținut din struguri selectați cu grijă, din soiurile Cabernet Sauvignon și Saperavi, care s-au aclimatizat perfect în acest teritoriu de excepție.
  • Maturare și buchet: După o atentă selecție a strugurilor, vinul este maturat timp de 12 luni în butoaie de stejar, ceea ce contribuie la dezvoltarea unui buchet complex și bogat în arome. În pahar, veți descoperi o explozie de arome de prune, fructe de pădure, vișine și cedru, oferind o experiență senzorială captivantă.
  • Caracteristici gustative: Gustul acestui vin se remarcă printr-o textură plină și rafinată. Notele de mure, prune și ciocolată se îmbină armonios, oferind o experiență lungă și plăcută pe papilele gustative.
  • Alcool și aciditate: Vinul are un nivel de alcool de 14,0%, perfect echilibrat cu aciditatea, ceea ce conferă o structură armonioasă și o prospețime plăcută.
  • Caracteristici tehnice: Este un vin sec, cu un nivel discret de zahăr rezidual de 2,5 grame, obținut din fermentarea naturală a mustului. Pentru a-i maximiza potențialul, se recomandă aerarea prealabilă într-un decantor timp de cel puțin 1 oră înainte de servire.
  • Culoare și aromă: Vinul se prezintă într-o culoare roșie vie și strălucitoare, cu reflexii cărămizii. Aromele fine de tabac, piele, condimente, vanilie și cacao completează experiența olfactivă deosebită.
  • Post-gust și personalitate: Chateau Cristi Cabernet Sauvignon & Saperavi se remarcă printr-un post gust mediu spre lung, evidențiindu-se printr-o personalitate corpolentă și complexă.
  • Asocieri culinare: Acest vin se potrivește de minune alături de bucătăria cu specific tradițional, precum plăcinta dobrogeană cu carne de vită, mixt grill cu legume gratinate, berbecuț la proțap și negresă cu ciocolată.

Chateau Cristi Cabernet Sauvignon & Saperavi este un vin de excepție, caracterizat de aromele sale bogate și complexe, care îl fac o alegere perfectă pentru a însoți mâncărurile cu carne roșie, paste și brânzeturi tari. Cu siguranță, va aduce o notă de rafinament și plăcere fiecărei experiențe gastronomice.

ISTORIA CRAMEI

Chateau Cristi are o istorie îndelungată și plină de tradiție în producția vinurilor de calitate superioară. Numele său este legat de o personalitate notorie din Moldova, Vladimir Cristea, un descendent al unui neam de nobili și demnitari de stat.

Născut într-o familie înstărită, Vladimir Cristea a urmat studii în domeniul dreptului și agriculturii la prestigioase universități din Moscova și Montpellier. Devenind un om al viticulturii și vinificației, Vladimir Cristea a devenit membru al Comitetului de Viticultură și Vinificație din Județul Orhei în 1910, contribuind la reforme și înlesniri pentru populația implicată în viticultură.

Cu proprietăți vaste în regiunea Orhei și Chișinău, Vladimir Cristea a fost o figură importantă în Basarabia, ocupând funcții administrative și executive, inclusiv cea de primar al municipiului Chișinău în 1917. Pe lângă activitatea politică și socială, Vladimir Cristea s-a dedicat și prezervării tradiției producției de vinuri de calitate.

Astfel, Chateau Cristi a fost fondat în 1939, reinvocând rețetele vinicole ale familiei Cristi. Podgoriile sale se află în sudul Moldovei, în celebrul teritoriu Valul lui Traian, cunoscut pentru strugurii săi renumiți, care oferă buchete selecte și arome de flori și fructe uscate, precum și un gust excepțional vinurilor produse.

De-a lungul timpului, Chateau Cristi a continuat să transmită pasiunea și dedicarea pentru vinificație de la o generație la alta, asigurând că pe mesele consumatorilor să ajungă cele mai bune și selecte vinuri. Unul dintre cupajele legendar din gama Chateau Cristi este Cabernet Sauvignon - Merlot - Malbec, recunoscut pentru calitatea sa regală.

Astăzi, Chateau Cristi este cunoscută ca o vinărie cu tradiții seculare și reprezintă o declarație de dragoste pentru admiratorii vinurilor fine. Fiecare sticlă de vin Chateau Cristi păstrează spiritul și pasiunea familiei Cristi, aducând laolaltă istoria și inovația pentru a crea vinuri distinse și de calitate superioară.

Review-uri Chateau Cristi Cabernet Sauvignon & Saperavi - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun