ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Frapin Chateau Fontpinot XO Cutie Cognac 0.7L

Frapin Chateau Fontpinot XO Cutie Cognac 0.7L - 1
Frapin Chateau Fontpinot XO Cutie Cognac 0.7L
617,99 lei
Fără TVA: 519,32 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 2604

CARACTERISTICI Frapin Chateau Fontpinot XO Cutie Cognac 0.7L

PremiiMedalie aur Wine and Spirit Challenge 1998
Alcool41%
CategorieCognac X.O.
Litraj0.7L
RegiuneCognac
Tara de origineFranta

Descrierea produsului Frapin Chateau Fontpinot XO Cutie Cognac 0.7L

CARACTERISTICI

Cognacul Frapin Château Fontpinot XO este cu siguranță un produs deosebit al distileriei Frapin, apreciat și premiat în industria cognacului. Iată câteva dintre caracteristicile sale remarcabile:

 • Origine distinctivă: Cognacul Frapin Château Fontpinot XO provine exclusiv din podgoriile și distileriile Frapin, cu struguri cultivați pe terenurile lor din regiunea Grande Champagne, cea mai prestigioasă zonă de producție a cognacului. Această origine unică contribuie la calitatea și autenticitatea sa.
 • Amestec select: Frapin Château Fontpinot XO este rezultatul unui amestec atent realizat dintr-o selecție de cognacuri de cea mai bună calitate, inclusiv distilatul provenit din strugurii Château Fontpinot. Aceasta adaugă profunzime și complexitate notelor de arome și gusturi.
 • Îmbătrânire îndelungată: Cognacul Château Fontpinot XO este îmbătrânit în butoaie de lemn de stejar timp de cel puțin 10 ani, ceea ce contribuie la dezvoltarea caracteristicilor sale unice. Această perioadă de îmbătrânire îi conferă bogăție și echilibru, precum și o notă distinctă de vanilie și lemn.
 • Arome complexe: Frapin Château Fontpinot XO oferă o gamă variată de arome și note gustative. Aromatul se remarcă prin nuanțe de fructe uscate, migdale prăjite, condimente și o ușoară tentă florală. Gustul este rotund și echilibrat, cu accente de fructe confiate, ciocolată neagră și o notă subtilă de nucă.
 • Premii și recunoaștere: Cognacul Frapin Château Fontpinot XO a fost apreciat în lumea cognacului și a fost distins cu numeroase premii și recunoașteri. Aceste distincții atestă calitatea și excelenta sa, precum și măiestria distileriei Frapin în producția de cognacuri fine.

Cognacul Frapin Château Fontpinot XO este considerat unul dintre cele mai bune cognacuri din lume, apreciat de experți și iubitorii de cognac pentru aromele sale complexe, gustul rafinat și finisajul lung. Este un exemplu al tradiției și experienței distileriei Frapin, oferind o experiență autentică și de înaltă calitate în lumea cognacului.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Distileria Frapin este renumită pentru producția de cognacuri de înaltă calitate. Iată etapele importante în procesul de producție a cognacurilor Frapin:

 1. Recoltarea strugurilor: Distileria Frapin cultivă struguri în propriile lor podgorii, iar recoltarea se face manual. Această etapă este crucială pentru obținerea strugurilor de cea mai bună calitate, care vor conferi cognacurilor Frapin arome și caracteristici specifice.
 2. Fermentarea și distilarea vinului: Strugurii sunt apoi fermentați pentru a obține vinul, care va fi ulterior distilat pentru producția de cognac. Frapin utilizează alambicuri tradiționale de cupru pentru distilare, respectând metodele tradiționale de producție.
 3. Îmbătrânirea: După distilare, alcoolul obținut este transferat în butoaie din lemn de stejar pentru a se maturiza și a se dezvolta aromele distinctive ale cognacului. Frapin este cunoscută pentru perioadele lungi de îmbătrânire, cu unele cognacuri care rămân în butoaie timp de zeci de ani. Îmbătrânirea are loc în pivnițele lor speciale, unde cognacul interacționează cu lemnul și primește influențele sale specifice.
 4. Amestecarea și învechirea: Maestrul distilator al distileriei Frapin selectează cu atenție butoaiele individuale pentru a crea amestecuri de cognacuri care să ofere profilul gustativ și aromatic dorit. Acest proces de învechire și amestecare este esențial pentru obținerea echilibrului și complexității specifice cognacurilor Frapin.
 5. Ambalarea și îmbutelierea: După perioadele lungi de îmbătrânire, cognacurile sunt atent selectate, filtrate și îmbuteliate în sticle elegante, adăugându-se detaliile specifice etichetelor. Fiecare sticlă este marcată cu informații despre produs, inclusiv anul distilării și alte detalii relevante.

Distileria Frapin pune un accent deosebit pe calitatea și tradiția în fiecare etapă a procesului de producție al cognacurilor lor. De la recoltarea strugurilor până la îmbuteliere, fiecare etapă este realizată cu atenție și experiență pentru a obține cognacuri fine, cu arome și gusturi complexe și rafinate.

ISTORIA BRANDULUI

Distileria Frapin este cunoscută pentru producția de cognacuri de înaltă calitate și are o istorie îndelungată în regiunea Cognac din Franța. Iată o scurtă prezentare a istoriei distileriei Frapin:

Istoria distileriei Frapin își are originile în secolul al XIII-lea, când familia Frapin s-a stabilit în regiunea Grande Champagne din Cognac. Familia Frapin a fost inițial implicată în viticultură, cultivând struguri și producând vinuri. Treptat, aceștia și-au extins activitatea și au început să distileze vinul pentru a produce cognac.

De-a lungul secolelor, familia Frapin și-a consolidat reputația în producția de cognacuri fine și s-a transmis tainele și secretele distilării din generație în generație. Cunoscute pentru calitatea lor excepțională, cognacurile Frapin au câștigat aprecierea și respectul experților și iubitorilor de cognac din întreaga lume.

Familia Frapin a avut un impact semnificativ în regiunea Cognac și a jucat un rol important în dezvoltarea industriei de cognac. De-a lungul timpului, distileria Frapin a fost condusă de membri talentați ai familiei, care au contribuit la inovație și la menținerea tradițiilor artizanale.

Astăzi, distileria Frapin continuă să producă cognacuri de excepție utilizând metode tradiționale și respectând valorile familiei Frapin. Acestea sunt distilate și îmbătrânite cu grijă în butoaie din lemn de stejar în pivnițele lor, pentru a obține profunzime, bogăție și complexitate în aromele și gusturile cognacurilor lor.

Frapin este cunoscută pentru diversitatea gamei de cognacuri pe care le oferă, de la cele mai tinere și expresive până la cele mai vechi și sofisticate. Fiecare cognac Frapin este considerat o capodoperă a distilării și îmbătrânirii, reprezentând un echilibru perfect între tradiție, expertiză și inovație.

Calitatea excepțională, atenția la detalii și pasiunea pentru perfecțiune sunt elemente esențiale în istoria și reputația distileriei Frapin. Aceste caracteristici fac ca produsele lor să fie apreciate și respectate în lumea cognacului.

Review-uri Frapin Chateau Fontpinot XO Cutie Cognac 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Etichete: brandy , coniac , frapin , coniac xo , franta ,