Fidora Collagu Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut 0.75L
Organic
-20 %
CARACTERISTICI Fidora Collagu Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut 0.75L | |
Premii | Certificat BIO/VEGAN |
Soi strugure | Glera |
Alcool | 11% |
Categorie | Prosecco |
Litraj | 0.75L |
Regiune | Veneto |
Stil | Brut |
Tara de origine | Italia |
La mosia din Collagu, solul este compus din lut, gresie si marna si a fost originar prin ridicarea fundului marii preistorice. Aici clima e proaspata si cu variatii bune a temperaturii, toate acestea ajutand Prosecco-ul Superiore sa fie plin de viata cu arome elegante si fin. Sturgurii sunt fermentati de doua ori, astfel prima fermentare are loc dupa presarea lor, iar pentru a doua fermentare, care dureaza cel putin 8 saptamani folosesc metoda Charmat si are loc o data ce vinul a fost stabilizat. Toate vinurile si spumante produse de Crama Fidora au certificate ecologice si vegane, in conformitate cu standardele UE si NOP pentru productia de vin ecologic. Fidora Prosecco Valdobbiadene este foarte versatil ceea ce il face sa se potriveasca cu o gama larga de mancaruri, reusind sa combine personalitatea sa eleganta cu cea a ingredientelor.
Culoare: Galben pai deschis
Miros: Arome bogate de mar si pere crocante completate cu nuante de citrice si flori albe
Gust: Direct, mineral si foarte proaspat
Temperatura de servire: 6 - 8 ° C
Asocieri gastronomice: Se poate servi alaturi de un apritive pe baza de peste sau legume, langa preparate pe baza de paste sau orez, fructe de mare, peste la cuptor, dar sip e parcursul unei mese complete. Versatil fiind se potriveste perfect si alaturi de sushi sau bucataria fusion.
Vinul spumant | vinuri spumante care nu sunt identificate dupa apartenența regională
Șampania & Șampania Rosé | Champagne, Franța
Blanc de Blancs & Blanc de Noirs | Franța
Prosecco | Italia
Cava | Spania
Asti | Piemont, Italia
Franciacorta | Brescia, Italia
Crémant | Franța
Espumante | Portugalia
Sekt | Germania
Cap Classique | Africa de Sud
California Sparkling | CaliforniaPentru o incursiune în lumea bulelor, citiți articolul Ce sunt spumantele ?