ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Gosset Grande Reserve Brut 0.75L

Gosset Grande Reserve Brut 0.75L - 1
Gosset Grande Reserve Brut 0.75L
256,46 lei
Fără TVA: 215,51 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 23109

CARACTERISTICI Gosset Grande Reserve Brut 0.75L

Soi strugureChardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Alcool12%
CategorieSampanie
Litraj0.75L
RegiuneChampagne
StilBrut
Tara de origineFranta
Categorii asociate: SPUMANTE, CHAMPAGNE, PRODUSE NOI, , Total Sale

Descrierea produsului Gosset Grande Reserve Brut 0.75L

CARACTERISTICI

Gosset Grande Reserve Brut este o șampanie renumită, cunoscută pentru calitatea și eleganța sa. Iată câteva dintre caracteristicile distinctive ale acestei băuturi alcoolice:

 • Producător: Gosset este una dintre cele mai vechi case de șampanie din Franța, cu o istorie de peste 400 de ani. A fost fondată în 1584 în orașul Aÿ și este recunoscută pentru abordarea tradițională și calitatea deosebită a șampaniilor sale.
 • Stil: Gosset Grande Reserve Brut este clasificată ca șampanie non-vintage, ceea ce înseamnă că este obținută prin asamblarea diferitelor recolte, astfel încât să obțină un profil de gust constant în fiecare an. Este un stil brut, ceea ce înseamnă că conține cantități reduse de zahăr și are un gust sec.
 • Compoziție: Această șampanie este realizată în principal din trei soiuri de struguri: Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier. Fiecare soi contribuie cu caracteristicile sale specifice, adăugând complexitate și eleganță asamblajului final.
 • Maturare: Gosset Grande Reserve Brut este maturată în pivnițele casei timp de cel puțin trei ani, perioadă în care își dezvoltă aromele și textura. Acest proces de maturare îi conferă profunzime și rafinament.
 • Arome și gust: Această șampanie oferă arome intense și complexe de fructe proaspete, cum ar fi merele și perele, combinate cu note subtile de coajă de lămâie și migdale prăjite. Pe palat, are un gust vibrant, cu o aciditate echilibrată și un finisaj lung și persistent.
 • Prezentare: Gosset Grande Reserve Brut este îmbuteliată într-o sticlă distinctivă, cu o etichetă albă și aurie care reflectă tradiția și eleganța casei de șampanie Gosset.

Gosset Grande Reserve Brut este o șampanie cu o reputație solidă, fiind apreciată pentru calitatea și eleganța sa. Producătorul, Gosset, are o istorie îndelungată și este recunoscut pentru abordarea tradițională în producția de șampanie. Această șampanie non-vintage, realizată dintr-un asamblaj de trei soiuri de struguri, oferă arome complexe și un gust vibrant, cu un finisaj persistent. Prezentarea sa distinctivă subliniază rafinamentul și tradiția casei Gosset. Dacă sunteți în căutarea unei șampanii de calitate superioară pentru a vă bucura de o ocazie specială, Gosset Grande Reserve Brut merită să fie luată în considerare.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Gosset este una dintre cele mai vechi case de șampanie din regiunea Champagne, Franța, și produc șampanii de înaltă calitate. Iată câteva etape comune ale procesului de producție al șampaniei:

 1. Recoltarea strugurilor: Prima etapă în producția de șampanie este recoltarea strugurilor. Cea mai comună varietate de struguri folosită în șampanie este Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier. Acești struguri sunt recoltați manual pentru a asigura o calitate superioară.
 2. Prensarea strugurilor: După recoltare, strugurii sunt transportați la presa de vinificare. Aici, aceștia sunt preseți ușor pentru a extrage mustul (sucul de struguri) și pentru a separa pielea, sâmburii și alte reziduuri solide.
 3. Fermentația primară: Mustul obținut din presare este transferat în tancuri de fermentație, unde se adaugă drojdia pentru a iniția procesul de fermentație. Fermentația primară transformă zaharurile din must în alcool și dioxid de carbon, rezultând vinul de bază.
 4. Asamblajul: Șampania Gosset Grande Reserve Brut este un asamblaj, ceea ce înseamnă că este realizată prin combinarea diferitelor vinuri de bază. Aceste vinuri pot proveni din struguri și recolte diferite pentru a obține profilul gustativ dorit. Maestrul de cramă (chef de cave) este responsabil de crearea asamblajului optim.
 5. Tirajul: După asamblaj, vinul de bază este îndulcit cu un amestec de zahăr și drojdie suplimentară, cunoscut sub numele de licor de tiraj. Apoi, vinul este îmbuteliat în sticle rezistente la presiune. Adăugarea licorii de tiraj provoacă o nouă fermentație în sticlă, unde dioxidul de carbon rezultat este capturat și formează bulele caracteristice ale șampaniei.
 6. Fermentația secundară și maturarea: Sticlele de șampanie sunt depozitate în pivnițe, în condiții controlate de temperatură și umiditate. Aici, fermentația secundară are loc în sticlă, unde drojdia consumă zahărul rămas pentru a produce alcool și dioxid de carbon. Această etapă de maturare poate dura de la câteva luni până la câțiva ani, în funcție de tipul de șampanie.
 7. Remuajul și degorjarea: După maturare, drojdia rezultată în urma fermentației secundare formează un depozit în gâtul sticlelor. Pentru a elimina depozitul, sticlele sunt înclinate la un unghi specific și supuse unei mișcări de rotire cunoscută sub numele de remuaj. Acest proces adună depozitul în gâtul sticlei. Apoi, gâtul sticlei este răcit rapid, iar dopul de sticlă este îndepărtat într-un proces numit degorjare. Presiunea din sticlă împinge depozitul în afară, iar sticla este rapid închisă cu un dop de șampanie.
 8. Dozajul și maturarea ulterioară: După degorjare, se poate adăuga un amestec de zahăr și vin pentru a regla nivelul de dulceață al șampaniei. Acest proces, numit dozaj, permite ajustarea nivelului de zahăr residual din șampanie. După dozaj, șampania este supusă unei maturări suplimentare în sticlă, permițând aromele și caracteristicile sale să se dezvolte înainte de comercializare.
 9. Etichetarea și comercializarea: În cele din urmă, sticlele de șampanie sunt etichetate și ambalate pentru a fi comercializate și livrate consumatorilor.

Acestea sunt etapele generale ale procesului de producție al șampaniei Gosset Grande Reserve Brut. Este important să menționez că fiecare casă de șampanie poate avea propriile lor metode și tehnici specifice secrete, care pot adăuga unicitate și specificitate produsului final.

ISTORIA BRANDULUI

Brandul Gosset este una dintre cele mai vechi case de șampanie din lume și are o istorie bogată ce se întinde pe peste 400 de ani. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestui brand prestigios:

Gosset a fost fondată în anul 1584 în orașul Ay, regiunea Champagne din Franța. Este una dintre primele case de șampanie înregistrate oficial și a fost numită după fondatorul său, Pierre Gosset. Inițial, compania se concentra pe producția și comercializarea de vinuri tranquile, iar producția de șampanie a început mai târziu, în secolul al XVIII-lea.

De-a lungul timpului, Gosset a devenit cunoscută pentru calitatea excepțională a șampaniilor sale, atrăgând atenția aristocrației și a celor mai înalte cercuri sociale din Europa. Casa de șampanie Gosset a fost considerată una dintre preferatele regilor și nobililor de-a lungul secolelor.

Un moment important în istoria brandului Gosset a fost achiziționarea casei de către familii de negocianți de șampanie, Renaud-Cointreau, în anul 1993. Această tradiție deținută de familii și expertiza în domeniul vinurilor și alcoolelor fine a contribuit la consolidarea și dezvoltarea continuă a brandului Gosset.

Gosset se remarcă prin abordarea tradițională a producției de șampanie, cu accent pe metodele artizanale și pe respectarea valorilor și tehnicilor clasice. Casa de șampanie este renumită pentru folosirea predominantă a soiului de struguri Chardonnay în amestecurile sale, precum și pentru perioadele lungi de maturare în pivnițele sale.

Astăzi, Gosset continuă să fie recunoscută pentru șampaniile sale de înaltă calitate, de la cuvée-uri clasice la ediții limitate și cuvée de prestige. Brandul este apreciat pentru eleganța, finețea și complexitatea vinurilor sale, și rămâne unul dintre cele mai respectate nume în lumea șampaniei.

Review-uri Gosset Grande Reserve Brut 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Categorii spumante Gosset Grande Reserve Brut 0.75L

Vinul spumant | vinuri spumante care nu sunt identificate dupa apartenența regională

Șampania & Șampania Rosé | Champagne, Franța

Blanc de Blancs & Blanc de Noirs | Franța

Prosecco | Italia

Cava | Spania

Asti | Piemont, Italia

Franciacorta | Brescia, Italia

Crémant | Franța

Espumante | Portugalia

Sekt | Germania

Cap Classique | Africa de Sud

California Sparkling | California

Pentru o incursiune în lumea bulelor, citiți articolul Ce sunt spumantele ?

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate