ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Hamangia Pagaia Merlot - Vin Rose Sec - Romania - 0.75L

Hamangia Pagaia Merlot - Vin Rose Sec - Romania - 0.75L - 1
Hamangia Pagaia Merlot - Vin Rose Sec - Romania - 0.75L
56,99 lei
Fără TVA: 47,89 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 30217

CARACTERISTICI Hamangia Pagaia Merlot - Vin Rose Sec - Romania - 0.75L

Soi strugureMerlot
Alcool13.31%
CategorieVin rose
Litraj0.75L
RegiuneBabadag
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Hamangia Pagaia Merlot - Vin Rose Sec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul rose sec Hamangia Pagaia Merlot este un vin de calitate produs de Crama Hamangia în România. Este realizat exclusiv din strugurii soiului Merlot, oferind o experiență gustativă distinctă. Iată câteva caracteristici ale acestui vin:

 • Gust: Vinul rose sec Hamangia Pagaia Merlot are un gust proaspăt și vibrant, cu arome de fructe roșii și citrice. Notele predominante pot include căpșuni, zmeură, grapefruit și lămâie, oferind o paletă aromată complexă și plăcută.
 • Arome și note de degustare: Vinul oferă arome fructate intense, cu nuanțe subtile de flori și ierburi proaspete. Poți observa arome de căpșuni proaspete, zmeură coaptă și fructe de pădure, însoțite de note delicate de flori albe și ierburi aromatice. Aceasta conferă vinului o prospetime și un caracter vibrant.
 • Structură și aciditate: Vinul rose sec Hamangia Pagaia Merlot are o structură ușoară până la medie și o aciditate moderată. Aceasta contribuie la echilibrul general al vinului, permițând aromele să se exprime în mod armonios și oferind o senzație răcoritoare pe limbă.
 • Potrivire culinară: Acest vin rose sec se potrivește de minune cu mâncăruri ușoare și proaspete. Poate fi savurat alături de salate verzi, fructe de mare, pește, brânzeturi ușoare sau preparate vegetariene. De asemenea, este o alegere excelentă pentru a fi savurat în timpul petrecerilor sau ca aperitiv însoțit de antreuri.
 • Sticlă deosebită: Vinul rose Hamangia Pagaia Merlot se prezintă într-o sticlă deosebită și atrăgătoare, care completează experiența vizuală și estetică a degustării. Ambalajul elegant și de calitate adaugă un plus de valoare estetică și poate face acest vin potrivit și pentru a fi oferit ca un cadou special.

*Procesul de obținere a vinurilor rose din soiuri de struguri din care se produc în mod obișnuit vinuri roșii implică o perioadă de macerare redusă, în care cojile strugurilor stau în contact cu mustul pentru o perioadă scurtă de timp. Iată cum se desfășoară în mod obișnuit acest proces:

 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii pentru producția de vin sunt recoltați la maturitatea optimă, în funcție de soiul de struguri și de caracteristicile dorite ale vinului.
 2. Desprinderea boabelor de struguri: După recoltare, boabele de struguri sunt desprinse de ciorchine, fie manual, fie prin utilizarea unei mașini speciale.
 3. Macerarea: Pentru obținerea culorii rose, mustul rezultat în urma desprinderii boabelor de struguri este lăsat în contact cu cojile pentru o perioadă scurtă de timp, în general câteva ore până la maximum câteva zile. Durata exactă a macerării depinde de soiul de struguri, de culoarea dorită și de stilul vinului producătorului.
 4. Separarea mustului de coji: După macerare, mustul este separat de coji prin presare sau prin metode de separare mecanice. Aceasta are loc înainte ca cojile să transmită prea multă culoare mustului, pentru a păstra nuanța de roz.
 5. Fermentația: Mustul obținut este apoi supus fermentației, în care zahărul din must este transformat în alcool sub acțiunea drojdiei. Fermentația poate avea loc în vase de fermentație de oțel inoxidabil sau în butoaie de lemn, în funcție de preferințele producătorului.
 6. Stabilizare și maturare: După fermentație, vinul rose poate fi supus proceselor de stabilizare și maturare. Aceste procese pot implica clarificarea, filtrarea și îmbutelierea vinului.

Vinurile produse de Crama Hamangia sunt cunoscute pentru calitatea lor și atenția acordată procesului de producție. Vinul rose sec Hamangia Pagaia Merlot ar trebui să ofere o experiență plăcută, fiind un vin aromat, proaspăt și echilibrat, cu o prezentare deosebită în sticlă.

ISTORIA CRAMEI

Crama Hamangia este una dintre cele mai cunoscute și respectate crame din România, având un istoric bogat și o reputație solidă în industria viticolă. Această cramaă a fost fondată în anul 1952 și este situată în localitatea Murfatlar, județul Constanța, România. Numele Hamangia provine de la cultura arheologică neolitică ce a prosperat în acea zonă în urmă cu aproximativ 7.000 de ani.

Crama Hamangia se află într-o regiune viticolă importantă din România, cunoscută pentru solurile sale bogate și clima favorabilă culturii viței de vie. Terroiriul acestei regiuni oferă condiții ideale pentru producerea de unei mari varietăți de vinuri de calitate, inclusiv vinuri albe, rosé și roșii.

Vinurile produse de această cramă provin din struguri autohtoni (cum ar fi Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasă Românească), cât și din soiuri internaționale (precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc). Aceștia sunt dedicați atât producției de vinuri seci, cât și de vinuri dulci.

Crama Hamangia utilizează tehnologii moderne în procesul de producție a vinului și are o echipă de oenologi experimentați, care se străduiesc să mențină calitatea ridicată a produselor lor. De-a lungul anilor, crama a câștigat numeroase premii și recunoaștere națională și internațională pentru vinurile sale.

Crama Hamangia are, de asemenea, facilități de turism viticol, unde vizitatorii pot explora podgoriile, pot participa la degustări de vinuri și pot învăța mai multe despre procesul de producție a vinului.

Așa dar, Crama Hamangia este o cramă cu o istorie îndelungată în industria viticolă românească, cunoscută pentru calitatea vinurilor sale și pentru contribuția sa la promovarea patrimoniului viticol al României.

Review-uri Hamangia Pagaia Merlot - Vin Rose Sec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun