ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Johnnie Walker Gold Label Reserve Icon - Limited Edition Design - Blended Scotch Whisky 1L

Johnnie Walker Gold Label Reserve Icon - Limited Edition Design - Blended Scotch Whisky 1L - 1
-30 %
Johnnie Walker Gold Label Reserve Icon - Limited Edition Design - Blended Scotch Whisky 1L
Promoție valabilă pentru:
Zile
Ore
Min
Sec
229,99 lei
329,99 lei
Fără TVA: 193,27 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 22226

CARACTERISTICI Johnnie Walker Gold Label Reserve Icon - Limited Edition Design - Blended Scotch Whisky 1L

Alcool40%
CategorieBlended Scotch Whisky
Litraj1L
RegiuneHighland
Tara de origineScotia

Descrierea produsului Johnnie Walker Gold Label Reserve Icon - Limited Edition Design - Blended Scotch Whisky 1L

CARACTERISTICI

Johnnie Walker Gold Label Reserve Icon - Limited Edition Design este o expresie rafinată a artei whisky-ului, oferind o experiență luxoasă și distinctivă în lumea băuturilor spirtoase. 

 • Istoria și identitatea Johnnie Walker: Johnnie Walker este sinonim cu scotch-ul de amestec, reprezentând unul dintre cele mai recunoscute nume din industria băuturilor alcoolice. De-a lungul anilor, gama sa a crescut și s-a dezvoltat, cu sortimentele clasice Red Label și Black Label stabilind standarde înalte încă din 1909. Un aspect iconic este reprezentat de motoul "barbatului care paseste", creat inițial de Tom Browne, transmițând un simbol puternic al progresului și al perseverenței.
 • Designul și caracteristicile distinctive ale Johnnie Walker Gold Label Reserve Icon: Această ediție limitată a Johnnie Walker Gold Label Reserve, numită Icons, captivează prin sticla sa exclusivă și designul remarcabil. Lansată în ultima parte a anului 2021, este un whisky care celebrează armonia perfectă dintre whisky-urile din regiunile Speyside și Highland, adăugând o nuanță subtilă din Coasta de Vest.
 • Miros: Se deschide cu arome de miere de par și tonuri lemnoase, oferind o primă întâlnire olfactivă captivantă.
 • Gust: Încântă simțurile cu o textură delicioasă și catifelată, evidențiind straturi complexe de miere, vanilie, condimente și un subtil iz de fum. Aceste arome se împletesc armonios, creând o experiență gustativă rafinată și luxuriantă.

Johnnie Walker Gold Label Reserve Icon - Limited Edition Design este un ambasador al eleganței și rafinamentului în lumea whisky-ului. Cu aromele sale subtile, dar bogate și gustul său matasos, acest whisky este o alegere perfectă pentru cei care apreciază notele distincte și calitatea superioară a unei băuturi fine.

Este o alegere excelentă pentru momentele speciale sau pentru a completa o colecție de băuturi de excepție, oferind o călătorie gustativă ce te va captiva din prima degustare.

ETAPE DE PRODUCȚIE
 1. Selecția grânelor și malțurilor: Procesul începe cu atenția la detalii în selecția grânelor și malțurilor de cea mai înaltă calitate. Johnnie Walker este cunoscut pentru selectarea riguroasă a ingredientelor, fundamentul esențial al caracterului distinct al whisky-ului său.
 2. Malțarea și măcinarea: Grânele și malțurile alese sunt supuse malțării, un proces care activează enzimele și transformă amidonul în zaharuri fermentabile. Această etapă esențială este urmată de măcinarea fină, pregătind terenul pentru procesul de fermentație.
 3. Fermentația: Mustul rezultat din malțare și măcinare este supus fermentației. Drojdiile transformă zaharurile în alcool, iar acest proces esențial conferă whisky-ului Johnnie Walker aromele și caracteristicile sale unice.
 4. Distilarea: La inima producției stă distilarea dublă în alambicuri de cupru. Această tehnică distinctivă îndepărtează impuritățile și concentrează aromele, semnătura calității Johnnie Walker.
 5. Îmbătrânirea în butoaie de stejar: Whisky-ul proaspăt distilat este transferat în butoaie de stejar, unde începe procesul de îmbătrânire. Aici, în contact cu lemnul, whisky-ul capătă nuanțe de arome și o complexitate care se dezvoltă pe parcursul anilor.
 6. Amestecarea: Un element cheie în producția Johnnie Walker este arta amestecului. Diferitele loturi de whisky sunt atent selectate și amestecate pentru a crea o armonie a aromei și gustului. Acest proces definește identitatea și consistența brandului.
 7. Filtrarea și îmbutelierea: Înainte de a ajunge în sticle, whisky-ul este supus unei filtrări finale pentru claritate și puritate. Fiecare sticlă de Johnnie Walker reprezintă rezultatul unui efort meticulos, de la selecția ingredientelor la amestecarea și îmbătrânirea cu grijă, până la momentul ultimei note de eleganță prin îmbuteliere.

Whisky-ul Johnnie Walker este astfel rezultatul unei tradiții bogate și a unui angajament constant față de calitate, reprezentând un amalgam distinct de arome, îmbinând trecutul cu viitorul într-un pahar rafinat.

ISTORIA BRANDULUI

În 1820, într-un mic oraș numit Kilmarnock, un tânăr fermier cu numele Johnnie Walker își începea propria afacere - un magazin de băcănie. Un început nu tocmai ușor, după ce tatăl său murise și ferma lor fusese vândută. Dar chiar de la început, Johnnie părea să aibă ceva special în el - o strălucire în ochi și un foc interior puternic.

Johnnie s-a dovedit a avea un dar natural pentru afaceri, iar pasiunea lui pentru whisky a fost de-a dreptul genială. În scurt timp, a vândut ferma familiei și, cu banii obținuți, și-a deschis propriul magazin de băcănie în Kilmarnock. În acea perioadă, majoritatea băcăniilor ofereau diverse single malt-uri, dar acestea nu erau niciodată consistente în gust. Pentru Johnnie, acest lucru nu era suficient. Așa că a început să experimenteze, să amestece diferite sortimente pentru a crea un whisky cu gust ireproșabil de fiecare dată.

Inovația sa a devenit rapid populară, iar afacerea sa a înflorit. Când Johnnie s-a stins din viață în 1857, a lăsat în urma sa o afacere sănătoasă fiului său, Alexander. Acestea erau vremuri în schimbare rapidă, iar Alexander, având același simț pentru afaceri ca și tatăl său, a văzut oportunități în expansiunea cailor ferate și a comerțului maritim. Astfel, povestea Johnnie Walker a continuat, devenind un simbol al calității și inovației în lumea whisky-ului.

Review-uri Johnnie Walker Gold Label Reserve Icon - Limited Edition Design - Blended Scotch Whisky 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun