ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Johnnie Walker White Walker Blended Scotch Whisky 1L

Johnnie Walker White Walker Blended Scotch Whisky 1L - 1
Johnnie Walker White Walker Blended Scotch Whisky 1L
199,09 lei
Fără TVA: 167,30 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 29709

CARACTERISTICI Johnnie Walker White Walker Blended Scotch Whisky 1L

Alcool41.7%
CategorieBlended Scotch Whisky
Litraj1L
RegiuneHighland
Tara de origineScotia
Categorii asociate: WHISKY, SCOTCH WHISKY, BLENDED, ALL PRODUCTS

Descrierea produsului Johnnie Walker White Walker Blended Scotch Whisky 1L

CARACTERISTICI

Acest whisky în ediție limitată este o creație unică, inspirată de personajele enigmatice din celebrul serial HBO, Game of Thrones - White Walkers. Dezvoltat de maestrul blender George Harper și echipa sa de la Johnnie Walker, acest whisky inovator te poartă într-o călătorie fascinantă a gustului și a aromelor.

 • Inspirat de nordul înghețat: George Harper s-a inspirat din regiunea înghețată a "Frozen North" pentru a da naștere acestui whisky distinctiv. El a explorat distileri precum Cardhu și Clynelish, aceasta din urmă fiind una dintre cele mai nordice distilerii din Scoția. Alegerea a fost deliberată, deoarece whisky-urile de la Clynelish au trecut prin ierni grele, amintind de perioadele dificile trăite de Night's Watch în nordul zidului.
 • Miros: O combinație fermecătoare de toffee dulce, note de lămâie și arome crocante de bomboane, pere și zahăr de orz te întâmpină într-un dans al aromelor.
 • Gust: Experimentează un gust dulce și siropos, unde notele de pere și zahăr de orz se împletesc cu subtilități de lămâie, completate de nuanțe de cărbune și stejar picant.
 • Finish: Concluzia este un moment scurt și dulceag, încununat de persistența notelor de pere.
 • Servirea perfectă: Acest whisky este cel mai bine servit direct de la congelator pentru a amplifica senzația sa de prospețime și răcoare. Este o experiență captivantă pentru cei care apreciază aromele rafinate și gusturile unice într-un whisky scotian de calitate.

Johnnie Walker White Walker Whisky este, fără îndoială, o inovație remarcabilă în lumea whisky-urilor, captivant prin aromele sale distincte și gustul inconfundabil. Este nu doar o băutură, ci o experiență complexă care aduce în prim plan esența misterului și răcoarei Nordului Înghețat, imortalizând legenda White Walkers într-un pahar de whisky.

ETAPE DE PRODUCȚIE
 1. Selecția grânelor și malțurilor: Procesul începe cu atenția la detalii în selecția grânelor și malțurilor de cea mai înaltă calitate. Johnnie Walker este cunoscut pentru selectarea riguroasă a ingredientelor, fundamentul esențial al caracterului distinct al whisky-ului său.
 2. Malțarea și măcinarea: Grânele și malțurile alese sunt supuse malțării, un proces care activează enzimele și transformă amidonul în zaharuri fermentabile. Această etapă esențială este urmată de măcinarea fină, pregătind terenul pentru procesul de fermentație.
 3. Fermentația: Mustul rezultat din malțare și măcinare este supus fermentației. Drojdiile transformă zaharurile în alcool, iar acest proces esențial conferă whisky-ului Johnnie Walker aromele și caracteristicile sale unice.
 4. Distilarea: La inima producției stă distilarea dublă în alambicuri de cupru. Această tehnică distinctivă îndepărtează impuritățile și concentrează aromele, semnătura calității Johnnie Walker.
 5. Îmbătrânirea în butoaie de stejar: Whisky-ul proaspăt distilat este transferat în butoaie de stejar, unde începe procesul de îmbătrânire. Aici, în contact cu lemnul, whisky-ul capătă nuanțe de arome și o complexitate care se dezvoltă pe parcursul anilor.
 6. Amestecarea: Un element cheie în producția Johnnie Walker este arta amestecului. Diferitele loturi de whisky sunt atent selectate și amestecate pentru a crea o armonie a aromei și gustului. Acest proces definește identitatea și consistența brandului.
 7. Filtrarea și îmbutelierea: Înainte de a ajunge în sticle, whisky-ul este supus unei filtrări finale pentru claritate și puritate. Fiecare sticlă de Johnnie Walker reprezintă rezultatul unui efort meticulos, de la selecția ingredientelor la amestecarea și îmbătrânirea cu grijă, până la momentul ultimei note de eleganță prin îmbuteliere.

Whisky-ul Johnnie Walker este astfel rezultatul unei tradiții bogate și a unui angajament constant față de calitate, reprezentând un amalgam distinct de arome, îmbinând trecutul cu viitorul într-un pahar rafinat.

ISTORIA BRANDULUI

În 1820, într-un mic oraș numit Kilmarnock, un tânăr fermier cu numele Johnnie Walker își începea propria afacere - un magazin de băcănie. Un început nu tocmai ușor, după ce tatăl său murise și ferma lor fusese vândută. Dar chiar de la început, Johnnie părea să aibă ceva special în el - o strălucire în ochi și un foc interior puternic.

Johnnie s-a dovedit a avea un dar natural pentru afaceri, iar pasiunea lui pentru whisky a fost de-a dreptul genială. În scurt timp, a vândut ferma familiei și, cu banii obținuți, și-a deschis propriul magazin de băcănie în Kilmarnock. În acea perioadă, majoritatea băcăniilor ofereau diverse single malt-uri, dar acestea nu erau niciodată consistente în gust. Pentru Johnnie, acest lucru nu era suficient. Așa că a început să experimenteze, să amestece diferite sortimente pentru a crea un whisky cu gust ireproșabil de fiecare dată.

Inovația sa a devenit rapid populară, iar afacerea sa a înflorit. Când Johnnie s-a stins din viață în 1857, a lăsat în urma sa o afacere sănătoasă fiului său, Alexander. Acestea erau vremuri în schimbare rapidă, iar Alexander, având același simț pentru afaceri ca și tatăl său, a văzut oportunități în expansiunea cailor ferate și a comerțului maritim. Astfel, povestea Johnnie Walker a continuat, devenind un simbol al calității și inovației în lumea whisky-ului.

Review-uri Johnnie Walker White Walker Blended Scotch Whisky 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun