ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Johnnie Walker Blue Label Blended Scotch Whisky 1L

Johnnie Walker Blue Label Blended Scotch Whisky 1L - 1
Johnnie Walker Blue Label Blended Scotch Whisky 1L
1.441,99 lei
Fără TVA: 1.211,75 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 3915

CARACTERISTICI Johnnie Walker Blue Label Blended Scotch Whisky 1L

Alcool40%
CategorieBlended Scotch Whisky
Litraj1L
RegiuneHighland
Tara de origineScotia

Descrierea produsului Johnnie Walker Blue Label Blended Scotch Whisky 1L

CARACTERISTICI

Johnnie Walker Blue Label Whisky reprezintă o adevărată bijuterie în lumea whisky-ului scotian. Obținut prin selecționarea manuală a unor whisky-uri rare, acest elixir impresionant emană o profunzime a gustului care se desfășoară într-un dans al aromelor rafinate. Doar o sticlă din 10,000 de butoaie este aleasă pentru a fi inclusă în această creație deosebită.

 • Procesul de selecție: Johnnie Walker Blue Label se distinge prin meticulozitatea cu care sunt alese whisky-urile. Fiecare strop de acest lichid prețios este rezultatul unei selecții atente, făcută de maeștri blenderi cu o pasiune pentru perfecțiune. Selecția atentă a butoaielor rare conferă acelei licori o adâncime remarcabilă de gust și o bogăție inegalabilă.
 • Mirosul: Valurile de condimente cedează treptat loc vaniliei și mierii. Încă de la primul contact cu acest whisky, vei fi captivat de o sinfonie olfactivă ce amintește de aromele dulci, dar complexe, ale vaniliei și ale mierii.
 • Gustul: Caramelul și alunele trec prin ciocolata neagră, oferind o experiență gustativă rafinată și echilibrată. Fiecare înghițitură este ca o călătorie prin straturile de arome, de la dulce la complex și de la ușor picant la tentant de ciocolatos.
 • Finish-ul: Finalul este luxurios, încălzitor, cu o notă subtilă de fum. Această parte a experienței este ca un epilog elegant, păstrând memoria gustului într-un mod care te face să te întrebi de ceva timp după ultima înghițitură.
 • Servirea perfectă: Pentru a aprecia pe deplin caracterul său puternic, Johnnie Walker Blue Label este recomandat să fie servit neat, fără adaosuri, oferind astfel o experiență autentică și nemijlocită a acestui whisky de excepție. Cu toate acestea, un strop de apă rece poate fi adăugat pentru a evidenția și mai mult caracterul său robust și pentru a aduce la suprafață nuanțe ascunse.

Johnnie Walker Blue Label Whisky nu este doar o băutură, ci o experiență. De la procesul riguros de selecție până la buchetul bogat de arome și finalul luxurios, fiecare aspect al acestui whisky reflectă angajamentul pentru excelență și pasiunea pentru arta producției de whisky. Este o alegere pentru cei care apreciază nu doar băuturile fine, ci și povestea și tradiția care se ascund în spatele acestui nume renumit.

ETAPE DE PRODUCȚIE
 1. Selecția grânelor și malțurilor: Procesul începe cu atenția la detalii în selecția grânelor și malțurilor de cea mai înaltă calitate. Johnnie Walker este cunoscut pentru selectarea riguroasă a ingredientelor, fundamentul esențial al caracterului distinct al whisky-ului său.
 2. Malțarea și măcinarea: Grânele și malțurile alese sunt supuse malțării, un proces care activează enzimele și transformă amidonul în zaharuri fermentabile. Această etapă esențială este urmată de măcinarea fină, pregătind terenul pentru procesul de fermentație.
 3. Fermentația: Mustul rezultat din malțare și măcinare este supus fermentației. Drojdiile transformă zaharurile în alcool, iar acest proces esențial conferă whisky-ului Johnnie Walker aromele și caracteristicile sale unice.
 4. Distilarea: La inima producției stă distilarea dublă în alambicuri de cupru. Această tehnică distinctivă îndepărtează impuritățile și concentrează aromele, semnătura calității Johnnie Walker.
 5. Îmbătrânirea în butoaie de stejar: Whisky-ul proaspăt distilat este transferat în butoaie de stejar, unde începe procesul de îmbătrânire. Aici, în contact cu lemnul, whisky-ul capătă nuanțe de arome și o complexitate care se dezvoltă pe parcursul anilor.
 6. Amestecarea: Un element cheie în producția Johnnie Walker este arta amestecului. Diferitele loturi de whisky sunt atent selectate și amestecate pentru a crea o armonie a aromei și gustului. Acest proces definește identitatea și consistența brandului.
 7. Filtrarea și îmbutelierea: Înainte de a ajunge în sticle, whisky-ul este supus unei filtrări finale pentru claritate și puritate. Fiecare sticlă de Johnnie Walker reprezintă rezultatul unui efort meticulos, de la selecția ingredientelor la amestecarea și îmbătrânirea cu grijă, până la momentul ultimei note de eleganță prin îmbuteliere.

Whisky-ul Johnnie Walker este astfel rezultatul unei tradiții bogate și a unui angajament constant față de calitate, reprezentând un amalgam distinct de arome, îmbinând trecutul cu viitorul într-un pahar rafinat.

ISTORIA BRANDULUI

În 1820, într-un mic oraș numit Kilmarnock, un tânăr fermier cu numele Johnnie Walker își începea propria afacere - un magazin de băcănie. Un început nu tocmai ușor, după ce tatăl său murise și ferma lor fusese vândută. Dar chiar de la început, Johnnie părea să aibă ceva special în el - o strălucire în ochi și un foc interior puternic.

Johnnie s-a dovedit a avea un dar natural pentru afaceri, iar pasiunea lui pentru whisky a fost de-a dreptul genială. În scurt timp, a vândut ferma familiei și, cu banii obținuți, și-a deschis propriul magazin de băcănie în Kilmarnock. În acea perioadă, majoritatea băcăniilor ofereau diverse single malt-uri, dar acestea nu erau niciodată consistente în gust. Pentru Johnnie, acest lucru nu era suficient. Așa că a început să experimenteze, să amestece diferite sortimente pentru a crea un whisky cu gust ireproșabil de fiecare dată.

Inovația sa a devenit rapid populară, iar afacerea sa a înflorit. Când Johnnie s-a stins din viață în 1857, a lăsat în urma sa o afacere sănătoasă fiului său, Alexander. Acestea erau vremuri în schimbare rapidă, iar Alexander, având același simț pentru afaceri ca și tatăl său, a văzut oportunități în expansiunea cailor ferate și a comerțului maritim. Astfel, povestea Johnnie Walker a continuat, devenind un simbol al calității și inovației în lumea whisky-ului.

Review-uri Johnnie Walker Blue Label Blended Scotch Whisky 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun