Luciano Arduini Recioto della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Dulce - Italia - 0.5L
Luciano Arduini Recioto della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Dulce - Italia - 0.5L
115,73 lei
Fără TVA: 97,25 lei
- Disponibilitate: În Stoc
- Cod: 28804
Unele dintre aceste module cookie sunt esențiale, în timp ce altele ne ajută să vă îmbunătățim experiența prin furnizarea de informații despre modul în care este utilizat site-ul.
Permite stocarea (cum ar fi cookie-urile) legată de publicitate
Permite stocarea care sprijină funcționalitatea site-ului web sau a aplicației, de exemplu, setările de limbă
Permite stocarea legată de personalizare, de exemplu, recomandări video
Permite stocarea legată de securitate, cum ar fi funcționalitatea de autentificare, prevenirea fraudei și alte tipuri de protecție a utilizatorilor.
CARACTERISTICI Luciano Arduini Recioto della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Dulce - Italia - 0.5L | |
Premii | 96 Luca Maroni |
Soi strugure | Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara |
Alcool | 13% |
Categorie | Vin rosu |
Litraj | 0.5L |
Regiune | Veneto |
Stil | Dulce |
Tara de origine | Italia |
Luciano,
actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista,
facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o
viziune personala. In 2000, compania Arduini a facut un salt inovator in
comparatie cu structura anterioara. Ferma Arduini creste si, dobandind
experiente noi, se dezvolta si inoveaza, continuand pe calea evolutiva deja
urmarita de bunicul Gabriele cu 60 de ani mai devreme. Recoltare manuala a
strugurilor Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara. Recioto se obtine prin
selectia precisa a strugurilor, care se lasa sa se usuce timp de cel putin 4
luni. In prima saptamana a lunii ianuarie struguri se preseaza fara
desciorchinare. Timp de macerare: 20 de zile (din care 10 macerare la rece),
cu presare manuala. Fermentarea la temperatura controlata iar imbatranirea 10
luni in butoaie si restul de timp in sticla.
Culoare: rosu-rubin intens.
Buchet: fructat.
Gust: pe palat: moale si echilibrat, cu note de cirese.
Temperatura de servire: 16-18°C.
Asocieri gastronomice: este un vin dulce, excelent pentru deserturi.