ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Organic
Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
65,91 lei
Fără TVA: 55,39 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 24139

CARACTERISTICI Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

PremiiCertificat BIO/VEGAN
Soi strugureCorvina, Rondinella, Molinara
Alcool12%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC este un vin rosu sec produs de crama Masi Agricola în regiunea Valpolicella din Italia. Acest vin de calitate superioară este apreciat pentru aromele și gustul său distinctiv. Iată câteva dintre caracteristicile sale:

 • Soiuri de struguri: Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC este obținut dintr-o combinație de soiuri autohtone, precum Corvina, Rondinella și Molinara. Aceste soiuri conferă vinului o identitate specifică și un caracter autentic.
 • Arome delicate: Vinul emană arome intense de fructe roșii proaspete, cum ar fi cireșe și mure. De asemenea, se pot detecta note subtile de condimente și ierburi aromatice, adăugând complexitate gustului.
 • Gust echilibrat: Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC este un vin sec, cu un gust echilibrat între fructuozitate și prospețime. Gustul său catifelat și rotund este completat de taninuri moi și o aciditate plăcută.
 • Caracteristicile Valpolicellei: Vinul este un exemplu autentic al regiunii Valpolicella. Teroirul specific, caracterizat de soluri calcaroase și influența climei mediteraneene, conferă vinului o identitate distinctă și o expresie autentică a locului de unde provine.
 • Vinificare organică: Un aspect important al acestui vin este vinificarea organică. Masi Agricola pune accent pe respectarea mediului și a naturii în procesul de producție. Astfel, strugurii sunt cultivați în conformitate cu principiile agriculturii organice, păstrând integritatea și autenticitatea sa.
 • Versatilitate gastronomică: Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC poate fi asociat cu o varietate de preparate culinare. Se potrivește de minune cu pastele, brânzeturi ușoare, carnea de pasăre și chiar unele preparate pe bază de pește.

În concluzie, Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC este un vin rosu sec de calitate superioară, cu arome intense, gust echilibrat și o expresie autentică a regiunii Valpolicella din Italia. Este un vin apreciat de către iubitorii de vinuri pentru frumusețea și eleganța sa.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Vinul rosu sec Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC este produs de prestigioasa crama Masi Agricola, recunoscută pentru calitatea superioară a vinurilor sale. Procesul de obținere a acestui vin implică numeroase etape, fiecare având un rol important în crearea unui produs deosebit. Iată o descriere scută a proceselor și etapelor utilizate:

 1. Vița de vie: Masi Agricola selecționează cu grijă soiurile de struguri utilizate pentru producția vinului Masi Bonacosta Valpolicella Classico. Acești struguri sunt cultivați în regiunea Valpolicella din Italia, în condiții favorabile dezvoltării optime a caracteristicilor lor distincte. Vița de vie este îngrijită cu atenție, aplicându-se tehnici de îngrijire a solului și metode sustenabile de viticultură.
 2. Recoltarea: Strugurii ajung la maturitatea optimă înainte de recoltare. Momentul recoltării este crucial pentru obținerea unei concentrații optime de arome și tanini în struguri. Masi Agricola alege să recolteze strugurii manual, asigurându-se că aceștia sunt sănătoși și într-o stare perfectă de maturare.
 3. Fermentarea: După recoltare, strugurii sunt aduși în crama Masi Agricola, unde au loc procesele de fermentare. Strugurii sunt zdrobiți și masa rezultată, inclusiv cojile și semințele, intră în contact cu drojdia naturală sau adăugată. Fermentația se desfășoară în tancuri speciale la temperaturi controlate, pentru a extrage culoarea, aromele și taninii din struguri.
 4. Macerarea: După fermentație, urmează o perioadă de macerare, în care masa de struguri rămâne în contact cu semințele și cojile. Acest proces ajută la extragerea adițională a substanțelor din struguri, contribuind la intensificarea aromei, a culorii și a taninilor.
 5. Maturarea: După macerare, vinul este transferat în butoaie de lemn sau tancuri de oțel inoxidabil pentru maturare. Masi Agricola utilizează o combinație de butoaie din lemn de diferite origini și dimensiuni, precum și tancuri de oțel inoxidabil, pentru a obține caracteristicile specifice ale vinului Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC. Durata maturării variază în funcție de stilul vinului și este determinată de echipa de vinificație a cramei.
 6. Asamblarea și îmbutelierea: După perioada de maturare, vinul este asamblat de către experții enologi ai Masi Agricola, care selectează cu grijă loturile potrivite pentru a obține profilul gustativ și aromatic dorit. După asamblare, vinul este îmbuteliat în sticle de calitate superioară, păstrându-și integritatea și aromele caracteristice.
 7. Maturarea în sticlă: După îmbuteliere, vinul este supus unei perioade suplimentare de maturare în sticlă, în cramele speciale ale Masi Agricola. Această etapă permite vinului să-și dezvolte complexitatea și să-și armonizeze caracteristicile, rezultând un produs finit de calitate superioară.

Este important de menționat că Masi Agricola acordă o atenție deosebită fiecărei etape a procesului de producție, punând în aplicare tehnici tradiționale și inovații moderne pentru a obține vinuri deosebite. Vinul Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC se remarcă prin aromele intense de fructe roșii și condimente, structura echilibrată și taninii fini, oferind o experiență gustativă remarcabilă.

Recomandarea este să savurați acest vin la temperatura potrivită, într-un pahar adecvat, pentru a aprecia pe deplin aromele și complexitatea sa. Poate fi servit alături de preparate culinare precum paste, carne de vită, brânzeturi maturate sau cu ciuperci.

ISTORIA CRAMEI

Crama Masi Agricola are o istorie bogată și îndelungată în producția de vinuri de calitate superioară. Fondată în anul 1772 în regiunea Valpolicella din Italia, Masi Agricola a devenit un nume de referință în industria viticolă.În anii '50, Masi Agricola a început să inoveze și să aducă noi metode și tehnici în producția de vinuri. Unua dintre cele mai cunoscute inovații ale lor a fost introducerea metodei de uscare a strugurilor pentru producerea vinului Amarone, cunoscută sub numele de "Appassimento". Această tehnică unică implică uscarea strugurilor în camere speciale, ceea ce le conferă o concentrație crescută de arome și zahăruri naturale, rezultând vinuri complexe, puternice și expresive.

De-a lungul timpului, Masi Agricola a dezvoltat relații strânse cu viticultorii locali și a dobândit cunoștințe profunde despre teroirul specific al regiunii Valpolicella. Această înțelegere a terroirului și a soiurilor autohtone de struguri, precum Corvina, Rondinella și Molinara, le-a permis să creeze vinuri autentice și deosebite.

Astăzi, Masi Agricola este recunoscută ca o crama de prestigiu, cu o gamă largă de vinuri de calitate, reprezentând diverse stiluri și teritorii. În afara regiunii Valpolicella, Masi Agricola și-a extins activitatea în alte zone viticole din Italia și chiar în străinătate, aducându-și experiența și cunoștințele în producția de vinuri.

Vinurile Masi Agricola sunt apreciate în lume pentru calitatea lor superioară, atenția acordată detaliilor și respectul pentru tradițiile viticole. Ele reușesc să îmbine perfecțiunea tehnică cu expresia autentică a teroirului, rezultând vinuri complexe, echilibrate și pline de caracter.

Indiferent de tipul de vin pe care îl alegeți de la Masi Agricola, veți putea savura un produs realizat cu pasiune și experiență, care reflectă frumusețea și autenticitatea viticulturii italiene.

Review-uri Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun