ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Masi Brolo Campofiorin Oro Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Masi Brolo Campofiorin Oro Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Organic
Masi Brolo Campofiorin Oro Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
90,25 lei
Fără TVA: 75,84 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 24137

CARACTERISTICI Masi Brolo Campofiorin Oro Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

PremiiCertificat BIO/VEGAN
Soi strugureCorvina, Rondinella, Oseleta
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Masi Brolo Campofiorin Oro Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul rosu sec Masi Brolo Campofiorin Oro Rosso del Veronese IGT este un vin deosebit produs de crama Masi Agricola din Italia. Este un vin de calitate superioară, apreciat și apreciat în întreaga lume pentru caracteristicile sale distincte. Iată câteva dintre caracteristicile care îl fac remarcabil:

 • Regiunea și soiurile de struguri: Vinul Masi Brolo Campofiorin Oro este produs în regiunea Verona din Italia, unde crama Masi Agricola beneficiază de climatul și solul adecvate pentru cultivarea strugurilor. Acest vin este realizat dintr-un amestec de soiuri tradiționale italiene, inclusiv Corvina, Rondinella și Molinara. Aceste soiuri conferă vinului arome și caracteristici unice.
 • Arome complexe: Vinul Masi Brolo Campofiorin Oro se distinge prin aromele sale complexe și intense. În pahar, veți descoperi note de fructe negre, cum ar fi cireșe și mure, însoțite de accente subtile de condimente și ciocolată. Această combinație de arome adaugă profunzime și bogăție gustului.
 • Structură puternică și tanini maturi: Vinul are o structură puternică și o prezență generoasă în palatin. Taninii sunt maturi și bine integrați, oferind vinului o textură catifelată și un echilibru remarcabil. Aceasta conferă vinului Masi Brolo Campofiorin Oro o persistență lungă și o capacitate excelentă de îmbătrânire în sticlă.
 • Gust echilibrat și elegant: Vinul este caracterizat de un gust echilibrat și elegant. Fructuozitatea și aciditatea se îmbină armonios, creând o experiență plăcută în fiecare înghițitură. Fiecare pahar oferă un echilibru perfect între arome, structură și aciditate.
 • Vinificare organică: Un aspect important al acestui vin este vinificarea organică. Masi Agricola pune accent pe respectarea mediului și a naturii în procesul de producție. Astfel, strugurii sunt cultivați în conformitate cu principiile agriculturii organice, păstrând integritatea și autenticitatea sa.
 • Potențial de păstrare: Masi Brolo Campofiorin Oro este un vin care se dezvoltă și se îmbunătățește în sticlă de-a lungul timpului. Datorită structurii sale robuste și taninilor maturi, vinul are un potențial excelent de păstrare. Poate fi savurat imediat după achiziționare, dar poate și evolua în mod frumos în următorii ani, dezvoltând arome și complexitate suplimentare.

În concluzie, vinul Masi Brolo Campofiorin Oro Rosso del Veronese IGT este un vin de calitate superioară, apreciat și bun la gust. Cu arome complexe, structură puternică și echilibrată, și potențial de păstrare excelent, este un vin care va oferi o experiență memorabilă în fiecare înghițitură. Este recomandat să fie asociat cu mâncăruri bogate, cum ar fi fripturile de carne roșie, brânzeturi maturate sau preparate italiene tradiționale.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Vinul rosu sec Masi Brolo Campofiorin Oro Rosso del Veronese IGT este un produs deosebit al cramei Masi Agricola, recunoscută pentru calitatea superioară a vinurilor sale. Producția acestui vin implică mai multe etape și procese, fiecare având un impact semnificativ asupra calității și caracteristicilor sale distincte. Iată o descriere amplă a proceselor și etapelor utilizate de Masi Agricola:

 1. Selecția strugurilor: Masi Agricola acordă o atenție deosebită selecției strugurilor pentru a obține calitatea și expresia dorită în vinul Masi Brolo Campofiorin Oro. Soiurile de struguri utilizate în acest vin sunt selecționate cu grijă și provin din podgoriile din regiunea Verona, Italia. Masi Agricola este cunoscută pentru cultivarea soiurilor autohtone italiene precum Corvina, Rondinella și Molinara.
 2. Recoltarea: Strugurii sunt recoltați manual la maturitatea optimă. Echipa de viticultură a cramei Masi Agricola monitorizează cu atenție momentul perfect pentru recoltare, astfel încât strugurii să aibă concentrația maximă de arome și tanini maturi.
 3. Fermentarea: După recoltare, strugurii sunt transportați rapid în crama Masi Agricola, unde au loc procesele de fermentare. Strugurii sunt zdrobiți și masa rezultată, inclusiv cojile și semințele, intră în fermentare în tancuri speciale, controlate cu precizie. Masi Agricola utilizează tehnici specifice de fermentare, inclusiv macerare prelungită, pentru a extrage în mod corespunzător culoarea, aromele și taninii din struguri.
 4. Maturarea: După fermentație, vinul este transferat în butoaie de lemn și/sau tancuri de oțel inoxidabil pentru maturare. Masi Agricola combină diverse tipuri de butoaie de lemn, inclusiv stejar francez și slavon, pentru a adăuga complexitate și arome specifice vinului. Durata maturării variază, iar echipa de vinificație monitorizează constant evoluția vinului, asigurându-se că obține caracteristicile dorite.
 5. Asamblarea și îmbutelierea: După perioada de maturare, vinurile selectate sunt asamblate cu atenție de către experții enologi ai Masi Agricola. Procesul de asamblare implică combinarea diferitelor loturi de vin pentru a obține profilul gustativ și aromatic specific al vinului Masi Brolo Campofiorin Oro. După asamblare, vinul este îmbuteliat în sticle de calitate superioară, păstrându-și aromele și caracteristicile distincte.
 6. Maturarea în sticlă: După îmbuteliere, vinul este supus unei perioade suplimentare de maturare în sticlă în cramele speciale ale Masi Agricola. Această etapă permite vinului să-și dezvolte complexitatea și să-și armonizeze caracteristicile, rezultând un produs finit de calitate superioară.

Masi Agricola urmărește cu atenție fiecare etapă a procesului de producție, combinând tradiția cu inovația pentru a obține vinuri de excepție. Vinul Masi Brolo Campofiorin Oro Rosso del Veronese IGT se remarcă prin aromele intense de fructe negre, condimente și ciocolată, structura puternică și taninii maturi. Este un vin elegant, echilibrat și de lungă durată în gust. Este recomandat să fie servit la temperatura potrivită pentru a-i evidenția aromele și a fi asociat cu mâncăruri precum carne de vită, vânat sau brânzeturi maturate.

ISTORIA CRAMEI

Crama Masi Agricola are o istorie bogată și îndelungată în producția de vinuri de calitate superioară. Fondată în anul 1772 în regiunea Valpolicella din Italia, Masi Agricola a devenit un nume de referință în industria viticolă.

În anii '50, Masi Agricola a început să inoveze și să aducă noi metode și tehnici în producția de vinuri. Unua dintre cele mai cunoscute inovații ale lor a fost introducerea metodei de uscare a strugurilor pentru producerea vinului Amarone, cunoscută sub numele de "Appassimento". Această tehnică unică implică uscarea strugurilor în camere speciale, ceea ce le conferă o concentrație crescută de arome și zahăruri naturale, rezultând vinuri complexe, puternice și expresive.

De-a lungul timpului, Masi Agricola a dezvoltat relații strânse cu viticultorii locali și a dobândit cunoștințe profunde despre teroirul specific al regiunii Valpolicella. Această înțelegere a terroirului și a soiurilor autohtone de struguri, precum Corvina, Rondinella și Molinara, le-a permis să creeze vinuri autentice și deosebite.

Astăzi, Masi Agricola este recunoscută ca o crama de prestigiu, cu o gamă largă de vinuri de calitate, reprezentând diverse stiluri și teritorii. În afara regiunii Valpolicella, Masi Agricola și-a extins activitatea în alte zone viticole din Italia și chiar în străinătate, aducându-și experiența și cunoștințele în producția de vinuri.

Vinurile Masi Agricola sunt apreciate în lume pentru calitatea lor superioară, atenția acordată detaliilor și respectul pentru tradițiile viticole. Ele reușesc să îmbine perfecțiunea tehnică cu expresia autentică a teroirului, rezultând vinuri complexe, echilibrate și pline de caracter.

Indiferent de tipul de vin pe care îl alegeți de la Masi Agricola, veți putea savura un produs realizat cu pasiune și experiență, care reflectă frumusețea și autenticitatea viticulturii italiene.

Review-uri Masi Brolo Campofiorin Oro Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun