ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Organic
Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
67,95 lei
Fără TVA: 57,10 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 24138

CARACTERISTICI Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

PremiiCertificat BIO/VEGAN
Soi strugureCorvina, Rondinella, Molinara
Alcool13%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT produs de crama Masi Agricola din Italia este într-adevăr apreciat pentru calitatea sa superioară și gustul său rafinat. Iată câteva dintre caracteristicile sale distincte:

  • Regiune și soiuri de struguri: Acest vin este produs în regiunea Verona, situată în nordul Italiei, care are o lungă tradiție în producția de vinuri de calitate. Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT este obținut dintr-o combinație de soiuri de struguri autohtone, cum ar fi Corvina, Rondinella și Molinara, care sunt cultivare în podgoriile selectate din zonă.
  • Profil aromatic complex: Vinul se remarcă printr-un profil aromatic bogat și complex. Aromele predominante includ fructe negre, cum ar fi cireșe negre și afine, îmbinate cu note subtile de mirodenii, ciocolată neagră, vanilie și condimente, care adaugă adâncime și complexitate gustului.
  • Gust echilibrat și structură plină: Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT oferă un gust echilibrat și plin de viață. Taninii maturi sunt bine integrați, oferind o textură catifelată și un finisaj lung. Aciditatea proaspătă completează perfect structura vinului, rezultând o armonie excelentă între arome și gust.
  • Vinificare organică: Un aspect important al acestui vin este vinificarea organică. Masi Agricola pune accent pe respectarea mediului și a naturii în procesul de producție. Astfel, strugurii sunt cultivați în conformitate cu principiile agriculturii organice, păstrând integritatea și autenticitatea sa.
  • Potențial de păstrare: Acest vin roșu sec de la Masi Agricola are un potențial de păstrare considerabil. Datorită structurii sale solide și echilibrate, poate continua să se dezvolte și să se îmbunătățească în sticlă în decursul anilor. Acest aspect face ca Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT să fie apreciat și ca vin de colecție.
  • Versatilitate gastronomică: Vinul se potrivește de minune cu o varietate de preparate culinare. Poate însoți cu succes mâncăruri din carne roșie, paste cu sosuri bogate, brânzeturi maturate sau chiar ciocolată neagră. Flexibilitatea sa gastronomică îl face o alegere populară pentru diverse ocazii și gusturi.

În concluzie, Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT este un vin roșu sec de calitate superioară, apreciat pentru complexitatea aromatică, gustul echilibrat și potențialul de păstrare. Fiind produs de prestigioasa crama Masi Agricola, acest vin se bucură de recunoaștere la nivel internațional și poate oferi o experiență de degustare deosebită.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Producerea vinului roșu sec Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT la crama Masi Agricola implică o serie de procese și etape esențiale. Iată o descriere scurtă a acestora:

Începutul procesului îl reprezintă selecția atentă a strugurilor. Crama Masi Agricola colaborează cu viticultori locali și își selectează cu grijă strugurii proveniți din regiunea Verona, situată în nordul Italiei. Regiunea beneficiază de un climat favorabil și soluri variate, care contribuie la dezvoltarea caracteristicilor distincte ale strugurilor.

După recoltare, strugurii sunt transportați la crama Masi Agricola, unde începe procesul de fermentație. Strugurii sunt zdrobiți și fermentați în tancuri speciale, unde are loc transformarea zaharurilor din struguri în alcool sub influența drojdiilor naturale sau selectate. Fermentația poate dura între câteva zile și câteva săptămâni, în funcție de stilul dorit de vin.

După fermentație, urmează procesul de extracție a substanțelor din coaja strugurilor, cum ar fi taninii și pigmenții. Acest proces are loc prin macerare, adică menținerea contactului mustului cu pielițele strugurilor pentru o anumită perioadă de timp. Această etapă contribuie la dezvoltarea aromei, culorii și texturii vinului.

După extracție, vinul este supus procesului de maturare. Crama Masi Agricola utilizează diferite tehnici și recipiente pentru maturare, cum ar fi butoaie de stejar, cisterne de oțel inoxidabil sau chiar betoane. Această etapă permite vinului să-și dezvolte complexitatea și să se armonizeze înainte de a fi îmbuteliat.

Urmează etapa îmbutelierii, în care vinul este încadrat în sticle speciale și sigilate cu dopuri de calitate superioară pentru a-i păstra prospețimea și aromele. După îmbuteliere, vinurile Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT sunt aduse la maturitate în sticle timp de o perioadă suplimentară în cramele Masi Agricola, pentru a-și atinge potențialul maxim înainte de a fi lansate pe piață.

Rezultatul final este un vin roșu sec Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT de calitate superioară, apreciat în lume pentru aromele sale intense, structura echilibrată și persistența gustului. Vinul se remarcă prin note de fructe negre, condimente și ciocolată, iar textura sa catifelată și taninii bine integrați îl fac o alegere excelentă pentru a însoți mâncăruri bogate și preparate italiene tradiționale.

Astfel, crama Masi Agricola pune în aplicare procese și tehnici riguroase pentru a obține vinuri de calitate superioară, iar vinul roșu sec Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT este rezultatul pasiunii și experienței acumulate de-a lungul anilor.

ISTORIA CRAMEI

Crama Masi Agricola are o istorie bogată și îndelungată în producția de vinuri de calitate superioară. Fondată în anul 1772 în regiunea Valpolicella din Italia, Masi Agricola a devenit un nume de referință în industria viticolă.

În anii '50, Masi Agricola a început să inoveze și să aducă noi metode și tehnici în producția de vinuri. Unua dintre cele mai cunoscute inovații ale lor a fost introducerea metodei de uscare a strugurilor pentru producerea vinului Amarone, cunoscută sub numele de "Appassimento". Această tehnică unică implică uscarea strugurilor în camere speciale, ceea ce le conferă o concentrație crescută de arome și zahăruri naturale, rezultând vinuri complexe, puternice și expresive.

De-a lungul timpului, Masi Agricola a dezvoltat relații strânse cu viticultorii locali și a dobândit cunoștințe profunde despre teroirul specific al regiunii Valpolicella. Această înțelegere a terroirului și a soiurilor autohtone de struguri, precum Corvina, Rondinella și Molinara, le-a permis să creeze vinuri autentice și deosebite.

Astăzi, Masi Agricola este recunoscută ca o crama de prestigiu, cu o gamă largă de vinuri de calitate, reprezentând diverse stiluri și teritorii. În afara regiunii Valpolicella, Masi Agricola și-a extins activitatea în alte zone viticole din Italia și chiar în străinătate, aducându-și experiența și cunoștințele în producția de vinuri.

Vinurile Masi Agricola sunt apreciate în lume pentru calitatea lor superioară, atenția acordată detaliilor și respectul pentru tradițiile viticole. Ele reușesc să îmbine perfecțiunea tehnică cu expresia autentică a teroirului, rezultând vinuri complexe, echilibrate și pline de caracter.

Indiferent de tipul de vin pe care îl alegeți de la Masi Agricola, veți putea savura un produs realizat cu pasiune și experiență, care reflectă frumusețea și autenticitatea viticulturii italiene.

Review-uri Masi Campofiorin Rosso del Veronese IGT - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun