ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Organic
Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
208,05 lei
Fără TVA: 174,83 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 27990

CARACTERISTICI Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

PremiiCertificat BIO/VEGAN
Soi strugureCorvina, Rondinella, Molinara
Alcool15%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG este cu adevărat remarcabil și reprezintă unul dintre cele mai apreciate vinuri din Italia. Iată câteva dintre caracteristicile sale distincte:

 • Aromă bogată: Acest vin se remarcă prin aromele intense și complexe, cu note predominante de fructe negre maturate, cum ar fi cireșe negre și prune uscate. Se pot identifica și nuanțe subtile de condimente, ciocolată neagră și lemn dulce.
 • Structură puternică: Costasera Amarone se remarcă prin corpul său plin și structura puternică. Prezintă o concentrație ridicată de substanțe extractive și taninuri fine, care îi conferă o textură catifelată și un gust bogat.
 • Gust complex: Vinul impresionează prin gustul său complex și echilibrat. Se regăsesc aromele de fructe negre, însoțite de accente de vanilie, mirodenii și ciocolată. Gustul persistent și finisajul lung adaugă o notă de eleganță și rafinament.
 • Vinificare organică: Un aspect important al acestui vin este vinificarea organică. Masi Agricola pune accent pe respectarea mediului și a naturii în procesul de producție. Astfel, strugurii sunt cultivați în conformitate cu principiile agriculturii organice, păstrând integritatea și autenticitatea sa.
 • Potențial de învechire: Masi Costasera Amarone este recunoscut pentru capacitatea sa de a îmbătrâni în mod frumos. Acest vin poate fi păstrat în sticle timp de mai mulți ani, dezvoltând treptat arome și complexitate suplimentară, oferind o experiență de degustare remarcabilă.
 • Soiuri tradiționale: Amarone este produs din soiurile tradiționale de struguri din regiunea Valpolicella, inclusiv Corvina, Rondinella și Molinara. Aceste soiuri conferă vinului caracteristicile sale distincte și îi adaugă o notă tipică teritoriului.

Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG este un vin emblematic al cramei Masi Agricola, reprezentând excelența viticolă și tradiția italiană. Este potrivit pentru momente speciale, însoțind cu eleganță mâncărurile bogate, preparatele din carne și brânzeturile maturate.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Vinul roșu sec Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG este produs cu mare atenție și respect pentru tradiția viticolă de către crama Masi Agricola din Italia. Iată câteva dintre procesele și etapele cheie de obținere a acestui vin distinctiv:

 1. Recoltarea strugurilor: Procesul începe cu recoltarea manuală a strugurilor în podgoriile selectate din regiunea Valpolicella din nordul Italiei. Această zonă oferă condiții ideale pentru cultivarea soiurilor tradiționale de struguri, cum ar fi Corvina, Rondinella și Molinara, care alcătuiesc amestecul specific al vinului Amarone.
 2. Uscarea strugurilor: Unul dintre elementele distincte ale producției de Amarone este metoda de uscare a strugurilor. După recoltare, strugurii sunt așezați pe tăvi sau rafturi speciale și lăsați să se usuce în podgorii bine aerisite. Acest proces, cunoscut sub numele de "appassimento", durează aproximativ 3-4 luni și permite strugurilor să-și concentreze aromele și zaharurile naturale.
 3. Fermentația: După uscare, strugurii ajung la crama, unde au loc procesele de fermentație. Aceștia sunt striviți și fermentați în cuve de oțel inoxidabil sau în tancuri de lemn, folosind tehnici specifice pentru a extrage culoarea, aromele și taninii din coaja strugurilor. Fermentația are loc la temperaturi controlate pentru a menține integritatea caracteristicilor vinului.
 4. Maturarea și îmbătrânirea: După fermentație, vinul este transferat în butoaie mari de lemn sau în baricuri de stejar, unde are loc procesul de maturare. Acesta durează în general 2-3 ani și contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea caracteristicilor vinului. Masi Costasera Amarone beneficiază de o perioadă suplimentară de îmbătrânire în sticlă înainte de a fi lansat pe piață, ceea ce conferă vinului o complexitate și eleganță adăugată.
 5. Asamblare și îmbuteliere: După ce vinul a atins punctul optim de maturitate și echilibru, are loc procesul de asamblare, în care loturile selectate sunt combinate pentru a obține profilul dorit al vinului Amarone. Apoi, vinul este îmbuteliat cu atenție, păstrând integritatea sa și pregătit pentru a fi distribuit și apreciat de către iubitorii de vin din întreaga lume.

Procesul de obținere a vinului Amarone della Valpolicella Classico DOCG de la Masi Agricola implică tehnici tradiționale și respect pentru teroirul specific regiunii Valpolicella. Acesta este un vin emblematic, cunoscut pentru bogăția sa, aromele intense și structura complexă. Masi Costasera Amarone este rezultatul pasiunii și experienței Masi Agricola în producerea vinurilor de calitate superioară.

ISTORIA CRAMEI

Crama Masi Agricola are o istorie bogată și îndelungată în producția de vinuri de calitate superioară. Fondată în anul 1772 în regiunea Valpolicella din Italia, Masi Agricola a devenit un nume de referință în industria viticolă.

În anii '50, Masi Agricola a început să inoveze și să aducă noi metode și tehnici în producția de vinuri. Una dintre cele mai cunoscute inovații ale lor a fost introducerea metodei de uscare a strugurilor pentru producerea vinului Amarone, cunoscută sub numele de "Appassimento". Această tehnică unică implică uscarea strugurilor în camere speciale, ceea ce le conferă o concentrație crescută de arome și zahăruri naturale, rezultând vinuri complexe, puternice și expresive.

De-a lungul timpului, Masi Agricola a dezvoltat relații strânse cu viticultorii locali și a dobândit cunoștințe profunde despre teroirul specific al regiunii Valpolicella. Această înțelegere a terroirului și a soiurilor autohtone de struguri, precum Corvina, Rondinella și Molinara, le-a permis să creeze vinuri autentice și deosebite.

Astăzi, Masi Agricola este recunoscută ca o crama de prestigiu, cu o gamă largă de vinuri de calitate, reprezentând diverse stiluri și teritorii. În afara regiunii Valpolicella, Masi Agricola și-a extins activitatea în alte zone viticole din Italia și chiar în străinătate, aducându-și experiența și cunoștințele în producția de vinuri.

Vinurile Masi Agricola sunt apreciate în lume pentru calitatea lor superioară, atenția acordată detaliilor și respectul pentru tradițiile viticole. Ele reușesc să îmbine perfecțiunea tehnică cu expresia autentică a teroirului, rezultând vinuri complexe, echilibrate și pline de caracter.

Indiferent de tipul de vin pe care îl alegeți de la Masi Agricola, veți putea savura un produs realizat cu pasiune și experiență, care reflectă frumusețea și autenticitatea viticulturii italiene.

Review-uri Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun