ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Masi Riserva Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Masi Riserva Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Organic
Masi Riserva Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
270,76 lei
Fără TVA: 227,53 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 315

CARACTERISTICI Masi Riserva Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

PremiiCertificat BIO/VEGAN
Soi strugureCorvina, Rondinella, Molinara, Oseleta
Alcool15.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Masi Riserva Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Masi Riserva Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG este un vin roșu sec produs de crama Masi Agricola din Italia. Acest vin este considerat unul dintre cele mai renumite și apreciate vinuri din regiunea Valpolicella. Iată câteva caracteristici ale acestui vin:

 • Regiune: Vinul Masi Riserva Costasera Amarone provine din regiunea Valpolicella din nordul Italiei, în apropiere de Verona. Această zonă este faimoasă pentru producția de vinuri roșii de înaltă calitate.
 • Soiuri de struguri: Vinul este obținut dintr-un amestec de soiuri tradiționale utilizate în Valpolicella, cum ar fi Corvina, Rondinella și Molinara. Aceste soiuri aduc complexitate și caracteristici distincte vinului.
 • Metoda de producție: Vinul este obținut prin metoda Amarone, care implică uscarea strugurilor pe mese speciale în podgorii timp de câteva săptămâni. Această tehnică, numită "appassimento", permite strugurilor să-și concentreze aromele și să-și dezvolte un profil mai bogat și intens.
 • Culoare: Masi Riserva Costasera Amarone prezintă o culoare intensă, rubiniu-garnet, care este caracteristică vinurilor Amarone.
 • Arome: Vinul emană arome complexe de fructe negre, cum ar fi cireșele negre și prunele uscate, îmbinate cu note subtile de condimente, vanilie și ciocolată. Aceste arome se dezvoltă în timp și devin mai expresive cu maturitatea vinului.
 • Gust: Gustul acestui vin este robust și plin de caracter, cu taninuri fine și bine integrate. Se remarcă prin aromele intense de fructe negre menționate anterior, îmbinate cu accente de mirodenii și note de lemn dulce.
 • Vinificare organică: Un aspect important al acestui vin este vinificarea organică. Masi Agricola pune accent pe respectarea mediului și a naturii în procesul de producție. Astfel, strugurii sunt cultivați în conformitate cu principiile agriculturii organice, păstrând integritatea și autenticitatea sa.
 • Corp și structură: Masi Riserva Costasera Amarone are un corp puternic și o structură solidă, ceea ce îi conferă o consistență remarcabilă în palat. Este un vin deosebit de persistent, cu un final lung și plin de eleganță.
 • Potențial de învechire: Acest vin are un mare potențial de învechire și poate evolua frumos în sticlă timp de mulți ani. Cu timpul, aromele și caracteristicile se vor dezvolta și se vor armoniza, oferind o experiență de degustare remarcabilă.

Masi Riserva Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG este un vin de excepție, apreciat pentru profunzimea sa, complexitatea aromelor și structura sa remarcabilă. Este un partener excelent pentru mâncăruri cu carne roșie, vânat, brânzeturi maturate și ciocolată neagră.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Metoda de producție utilizată pentru Masi Riserva Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG este cunoscută sub numele de "appassimento" și este o tehnică specifică regiunii Valpolicella din Italia. Iată descrierea detaliată a procesului de obținere a acestui vin:

 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii utilizati pentru Amarone sunt recoltați manual în perioada optimă de maturitate, de obicei la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.
 2. Selecionarea strugurilor: După recoltare, se face o selecție riguroasă a strugurilor, eliminându-se cele afectate de boli sau imaturitate.
 3. Uscarea strugurilor: După selecție, strugurii rămași sunt plasați pe mese de uscare în podgorii sau în încăperi bine ventilate. Acest proces de uscare se numește "appassimento" și poate dura între 3 și 4 luni. Pe parcursul acestui timp, strugurii pierd aproximativ 30-40% din greutatea lor inițială și se concentrează aromele și zaharurile.
 4. Fermentație: După uscare, strugurii sunt presați și mustul rezultat este transferat în tancuri de fermentare. Fermentația are loc în vase de oțel inoxidabil sau în cisterne de beton, la temperaturi controlate, pentru a extrage culorile, aromele și taninurile din struguri.
 5. Macerație prelungită: Perioada de macerație este prelungită, de obicei între 20 și 30 de zile, pentru a permite extracția maximă a substanțelor din coaja strugurilor, inclusiv taninurile și pigmenții.
 6. Fermentație malolactică: După fermentația alcoolică, urmează fermentația malolactică, în care acidul malic prezent în must se transformă în acid lactic, conferind vinului o textură mai catifelată și mai rotundă.
 7. Maturare în butoaie de lemn: Vinul este transferat în butoaie de lemn, de obicei din lemn de stejar, pentru perioade de maturare care pot ajunge până la 36 de luni sau chiar mai mult. Această etapă permite vinului să se dezvolte și să se îmbogățească în arome și complexitate.
 8. Asamblare și îmbuteliere: După maturare, vinurile provenite din diferite parcele și butoaie sunt asamblate pentru a obține profilul dorit de gust și calitate. Urmează procesul de îmbuteliere, în care vinul este transferat în sticle, în vederea distribuției și comercializării.

Masi Riserva Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG este rezultatul unui proces meticulos și atent de producție, care valorifică potențialul strugurilor uscate prin tehnica "appassimento" și maturarea îndelungată în butoaie de lemn. Acest proces conferă vinului o concentrație ridicată de arome, o structură robustă și o eleganță remarcabilă, făcându-l un vin deosebit de apreciat în întreaga lume.

ISTORIA CRAMEI

Crama Masi Agricola are o istorie bogată și îndelungată în producția de vinuri de calitate superioară. Fondată în anul 1772 în regiunea Valpolicella din Italia, Masi Agricola a devenit un nume de referință în industria viticolă.

În anii '50, Masi Agricola a început să inoveze și să aducă noi metode și tehnici în producția de vinuri. Unua dintre cele mai cunoscute inovații ale lor a fost introducerea metodei de uscare a strugurilor pentru producerea vinului Amarone, cunoscută sub numele de "Appassimento". Această tehnică unică implică uscarea strugurilor în camere speciale, ceea ce le conferă o concentrație crescută de arome și zahăruri naturale, rezultând vinuri complexe, puternice și expresive.

De-a lungul timpului, Masi Agricola a dezvoltat relații strânse cu viticultorii locali și a dobândit cunoștințe profunde despre teroirul specific al regiunii Valpolicella. Această înțelegere a terroirului și a soiurilor autohtone de struguri, precum Corvina, Rondinella și Molinara, le-a permis să creeze vinuri autentice și deosebite.

Astăzi, Masi Agricola este recunoscută ca o crama de prestigiu, cu o gamă largă de vinuri de calitate, reprezentând diverse stiluri și teritorii. În afara regiunii Valpolicella, Masi Agricola și-a extins activitatea în alte zone viticole din Italia și chiar în străinătate, aducându-și experiența și cunoștințele în producția de vinuri.

Vinurile Masi Agricola sunt apreciate în lume pentru calitatea lor superioară, atenția acordată detaliilor și respectul pentru tradițiile viticole. Ele reușesc să îmbine perfecțiunea tehnică cu expresia autentică a teroirului, rezultând vinuri complexe, echilibrate și pline de caracter.

Indiferent de tipul de vin pe care îl alegeți de la Masi Agricola, veți putea savura un produs realizat cu pasiune și experiență, care reflectă frumusețea și autenticitatea viticulturii italiene.

Review-uri Masi Riserva Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun