ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Masi Toar Valpolicella Classico Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Masi Toar Valpolicella Classico Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Organic
Masi Toar Valpolicella Classico Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
86,00 lei
Fără TVA: 72,27 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 23105

CARACTERISTICI Masi Toar Valpolicella Classico Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

PremiiCertificat BIO/VEGAN
Soi strugureCorvina, Rondinella, Oseleta
Alcool13%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Masi Toar Valpolicella Classico Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Masi Toar Valpolicella Classico Superiore DOC este un vin rosu sec de calitate superioară, provenind din regiunea Valpolicella din Italia. Acest vin se remarcă prin următoarele caracteristici:

 • Culoare: Masi Toar are o culoare intensă, rubinie, strălucitoare, reflectând frumos profunzimea și concentrația vinului.
 • Arome: Vinul emană arome complexe și intense de fructe negre, cum ar fi cireșe negre și prune, însoțite de note subtile de condimente, ciocolată și vanilie. Aceste arome bogate contribuie la bogăția și complexitatea vinului.
 • Gust: La degustare, Masi Toar impresionează cu un gust robust și plin de viață. Taninurile sunt bine integrate, oferind o structură echilibrată și finisare lungă. Gustul intens de fructe negre este completat de accente picante și o notă subtilă de ciocolată neagră.
 • Corp: Acest vin are un corp mediu spre plin, oferind o senzație plăcută și o textură catifelată în gură. Structura sa solidă și echilibrul perfect între arome și aciditate fac din Masi Toar o alegere excelentă pentru iubitorii de vinuri roșii seci.
 • Autenticitate organică: Acest vin este produs conform principiilor viticulturii organice, ceea ce înseamnă că strugurii sunt cultivați fără utilizarea pesticidelor sau altor substanțe chimice nocive. Acest aspect conferă vinului o autenticitate și o expresie a terroirului și a muncii sustenabile depuse în producția sa.
 • Potențial de păstrare: Masi Toar Valpolicella Classico Superiore DOC este un vin cu un potențial de păstrare semnificativ. Datorită structurii sale bine definite și a acidității ridicate, acest vin poate îmbătrâni în mod armonios în sticla timp de câțiva ani, dezvoltând arome și caracteristici complexe pe măsură ce se maturizează.

Masi Toar Valpolicella Classico Superiore DOC reprezintă un exemplu remarcabil al calității și tradiției vinurilor din regiunea Valpolicella, iar caracteristicile sale distincte îl fac să fie apreciat de către iubitorii de vinuri roșii seci din întreaga lume.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Masi Toar Valpolicella Classico Superiore DOC este produs utilizând o metodă de producție specifică, care implică următoarele etape:

 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii utilizati pentru acest vin sunt culeși manual din podgoriile Masi Agricola din regiunea Valpolicella, Italia. Se acordă o atenție deosebită maturității optime a strugurilor pentru a obține arome și caracteristici ideale.
 2. Fermentația: Strugurii sunt supuși unei fermentații controlate, în care zaharurile din struguri se transformă în alcool sub acțiunea drojdiilor. Acest proces de fermentație are loc la temperaturi controlate și durează aproximativ 8-10 zile, pentru a extrage aromele și taninurile caracteristice ale strugurilor.
 3. Macerarea: După fermentație, mustul și pielițele strugurilor rămân în contact pentru o perioadă suplimentară de macerare. Această etapă permite extragerea taninurilor și a altor compuși din pielițele strugurilor, conferind vinului culoare, arome și structură.
 4. Maturarea: După macerare, vinul este maturat în butoaie de lemn sau în vase de inox, în funcție de preferințele cramei Masi Agricola. Acest proces de maturare are loc timp de câteva luni, în care vinul se dezvoltă și se îmbogățește în arome și complexitate.
 5. Îmbutelierea: După perioada de maturare, vinul este îmbuteliat în sticle de calitate, care sunt etichetate și sigilate pentru a fi pregătite pentru distribuție și comercializare.

Metoda de producție a vinului Masi Toar Valpolicella Classico Superiore DOC urmărește să evidențieze caracteristicile specifice ale strugurilor Valpolicella și să ofere un vin rosu sec cu arome intense, tanini echilibrați și o structură plăcută. Procesele menționate anterior, de la recoltare până la maturare, sunt esențiale în obținerea unui vin de calitate superioară, apreciat și bun la gust.

ISTORIA CRAMEI

Crama Masi Agricola are o istorie bogată și îndelungată în producția de vinuri de calitate superioară. Fondată în anul 1772 în regiunea Valpolicella din Italia, Masi Agricola a devenit un nume de referință în industria viticolă.

În anii '50, Masi Agricola a început să inoveze și să aducă noi metode și tehnici în producția de vinuri. Unua dintre cele mai cunoscute inovații ale lor a fost introducerea metodei de uscare a strugurilor pentru producerea vinului Amarone, cunoscută sub numele de "Appassimento". Această tehnică unică implică uscarea strugurilor în camere speciale, ceea ce le conferă o concentrație crescută de arome și zahăruri naturale, rezultând vinuri complexe, puternice și expresive.

De-a lungul timpului, Masi Agricola a dezvoltat relații strânse cu viticultorii locali și a dobândit cunoștințe profunde despre teroirul specific al regiunii Valpolicella. Această înțelegere a terroirului și a soiurilor autohtone de struguri, precum Corvina, Rondinella și Molinara, le-a permis să creeze vinuri autentice și deosebite.

Astăzi, Masi Agricola este recunoscută ca o crama de prestigiu, cu o gamă largă de vinuri de calitate, reprezentând diverse stiluri și teritorii. În afara regiunii Valpolicella, Masi Agricola și-a extins activitatea în alte zone viticole din Italia și chiar în străinătate, aducându-și experiența și cunoștințele în producția de vinuri.

Vinurile Masi Agricola sunt apreciate în lume pentru calitatea lor superioară, atenția acordată detaliilor și respectul pentru tradițiile viticole. Ele reușesc să îmbine perfecțiunea tehnică cu expresia autentică a teroirului, rezultând vinuri complexe, echilibrate și pline de caracter.

Indiferent de tipul de vin pe care îl alegeți de la Masi Agricola, veți putea savura un produs realizat cu pasiune și experiență, care reflectă frumusețea și autenticitatea viticulturii italiene.

Review-uri Masi Toar Valpolicella Classico Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun