ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Petit by Chateau Cristi Cabernet Sauvignon - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

Petit by Chateau Cristi Cabernet Sauvignon - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L - 1
Petit by Chateau Cristi Cabernet Sauvignon - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L
21,99 lei
Fără TVA: 18,48 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 26703

CARACTERISTICI Petit by Chateau Cristi Cabernet Sauvignon - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

Soi strugureCabernet Sauvignon
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneValul lui Traian
StilSec
Tara de origineRepublica Moldova

Descrierea produsului Petit by Chateau Cristi Cabernet Sauvignon - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

CARACTERISTICI

Petit Chateau Cristi Cabernet Sauvignon este un vin care te cucereste prin intensitatea și aroma sa bogată. Este un produs ce provine exclusiv din strugurii selectați și grijuliu recoltați de pe podgoriile distincte ale Chateau Cristi.  

  • Arome captivante: Cu un buchet aromatic remarcabil, acest vin aduce în prim-plan notele intense de fructe negre maturate, precum cireșe negre, mure și coacăze. Aromele sunt completate subtil de nuanțe condimentate de piper, accente exotice și dulceața vaniliei, aducând o paletă aromatică complexă și captivantă.
  • Gust puternic și elegant: Experimentând acest vin, vei fi întâmpinat de o combinație echilibrată între forță și eleganță. Gustul său puternic este însoțit de taninuri bine definite, conferindu-i o structură solidă ce oferă posibilitatea unei evoluții remarcabile în timp. Prin taninurile sale bine definite, acest vin dezvăluie un caracter puternic și totodată eleganță în pahar.
  • Vinificație tradițională și caracter unic: Vinul Petit Chateau Cristi Cabernet Sauvignon este produs prin metode vinicole tradiționale, marcându-se prin macerarea îndelungată pe boștină. Această tehnică îi conferă o structură mai densă, intensă și puternică, aducându-i un caracter distinct și o personalitate aparte.
  • Origine și autenticitate: Acest vin de excepție provine de pe podgoriile de prestigiu ale Chateau Cristi, situat în zona geografică protejată Valul lui Traian din sudul Republicii Moldova, mai precis din satul Găvănoasa. Aici, terroir-ul unic și tradiția viticolă se întrepătrund pentru a da naștere acestui vin cu caracter distinctiv.

Petit Chateau Cristi Cabernet Sauvignon este o experiență vinicolă autentică, captivantă prin notele sale intense și structura sa solidă, reprezentând un omagiu adus meșteșugului tradițional și terroir-ului de excepție al podgoriilor Chateau Cristi.

GAMA DE VINURI PETIT

Gama de vinuri Petit by Chateau Cristi aduce în fața iubitorilor de vinuri o colecție captivantă, dominată de vinuri tinere, revigorante și pline de viață, care își dezvăluie autenticitatea și prospețimea în fiecare înghițitură. Aceste vinuri, cu o vârstă maximă de doi ani, strălucesc prin vibrația lor și prin aromele pur-fructate, neatinse încă de complexitatea și profunzimea pe care o dobândesc în timpul învechirii.

Înțesate cu aromele vii și expresive ale fructelor, vinurile din gama Petit oferă o paletă largă de arome. De la dulceața suculentă a fructelor de pădure și cireșelor, întâlnită în vinurile roșii, până la notele zemoase și revigorante ale citricelor, merelor verzi sau a fructelor tropicale, prezente în vinurile albe și rose, fiecare pahar este o călătorie în lumea aromatică a naturii.

Petit by Chateau Cristi îmbrățișează gustul simplu și plăcut, cu arome intense și un ambalaj atrăgător, fiind creat pentru a satisface preferințele unui public vast. Aceste vinuri sunt concepute pentru consumatorii care apreciază vinurile fără a se lăsa influențați de termeni sofisticați sau complexitatea alegerii. Petit Chateau Cristi este un vin destinat să fie pe placul tuturor.

Simplu, fără a fi simplist, fiecare vin din această gamă este o experiență accesibilă și plăcută pentru oricine. Aromele deschise și intense nu necesită cunoștințe avansate sau experiență pentru a fi apreciate. Aici nu găsiți nuanțe ascunse sau subtilități complicate, ci doar autenticitate și plăcerea pură de a savura un vin bun. Petit by Chateau Cristi este despre a te bucura de vin în mod direct și simplu - nu ai nevoie de un sommelier pentru a ști că este un vin pe placul tău, este doar delicios pentru că îți place.

ISTORIA CRAMEI

Chateau Cristi are o istorie îndelungată și plină de tradiție în producția vinurilor de calitate superioară. Numele său este legat de o personalitate notorie din Moldova, Vladimir Cristea, un descendent al unui neam de nobili și demnitari de stat.

Născut într-o familie înstărită, Vladimir Cristea a urmat studii în domeniul dreptului și agriculturii la prestigioase universități din Moscova și Montpellier. Devenind un om al viticulturii și vinificației, Vladimir Cristea a devenit membru al Comitetului de Viticultură și Vinificație din Județul Orhei în 1910, contribuind la reforme și înlesniri pentru populația implicată în viticultură.

Cu proprietăți vaste în regiunea Orhei și Chișinău, Vladimir Cristea a fost o figură importantă în Basarabia, ocupând funcții administrative și executive, inclusiv cea de primar al municipiului Chișinău în 1917. Pe lângă activitatea politică și socială, Vladimir Cristea s-a dedicat și prezervării tradiției producției de vinuri de calitate.

Astfel, Chateau Cristi a fost fondat în 1939, reinvocând rețetele vinicole ale familiei Cristi. Podgoriile sale se află în sudul Moldovei, în celebrul teritoriu Valul lui Traian, cunoscut pentru strugurii săi renumiți, care oferă buchete selecte și arome de flori și fructe uscate, precum și un gust excepțional vinurilor produse.

De-a lungul timpului, Chateau Cristi a continuat să transmită pasiunea și dedicarea pentru vinificație de la o generație la alta, asigurând că pe mesele consumatorilor să ajungă cele mai bune și selecte vinuri. Unul dintre cupajele legendar din gama Chateau Cristi este Cabernet Sauvignon - Merlot - Malbec, recunoscut pentru calitatea sa regală.

Astăzi, Chateau Cristi este cunoscută ca o vinărie cu tradiții seculare și reprezintă o declarație de dragoste pentru admiratorii vinurilor fine. Fiecare sticlă de vin Chateau Cristi păstrează spiritul și pasiunea familiei Cristi, aducând laolaltă istoria și inovația pentru a crea vinuri distinse și de calitate superioară.

Review-uri Petit by Chateau Cristi Cabernet Sauvignon - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun