ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Petit by Chateau Cristi Malbec - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

Petit by Chateau Cristi Malbec - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L - 1
Petit by Chateau Cristi Malbec - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L
21,99 lei
Fără TVA: 18,48 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 30274

CARACTERISTICI Petit by Chateau Cristi Malbec - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

Soi strugureMalbec
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneValul lui Traian
StilSec
Tara de origineRepublica Moldova

Descrierea produsului Petit by Chateau Cristi Malbec - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul Petit Chateau Cristi Malbec reprezintă o expresie autentică a regiunii sale, fiind creat exclusiv din strugurii crescuți și recoltați pe podgoriile prestigioase ale Chateau Cristi. Aici, tradiția și măiestria se împletesc pentru a oferi o experiență gustativă de excepție.

  • Arome intense: Îmbogățit de aroma sa distinctivă, acest Malbec aduce în prim plan note intense de fructe negre precum prunele suculente, cireșele bogate și afinele savuroase. O surpriză plăcută este adusă de subtilele nuanțe de ciocolată, condimente și delicatețea notelor florale.
  • Gustul memorabil: Cu o textură plină și rotundă, vinul Malbec Petit Chateau Cristi impresionează prin taninurile sale bine integrate, conferindu-i o catifelare deosebită. Este un vin ce se savurează cu ușurință, oferind o experiență gustativă complexă și satisfăcătoare.
  • Vinificație tradițională: Elaborat prin metode vinicole tradiționale, acest Malbec se bucură de o macerare îndelungată pe boștină, proces ce îi conferă o structură mai intensă și arome distincte, transpunând esența podgoriilor Chateau Cristi în fiecare înghițitură.
  • Aromele Republicii Moldova, Valul lui Traian: Vinul Petit Chateau Cristi Malbec este un ambasador al regiunii geografice protejate Valul lui Traian, situată în sudul Republicii Moldova, în pitorescul sat Găvănoasa. Aici, climatul și solul generos dau naștere unor struguri de excepție, ce se transformă într-un vin cu personalitate puternică și distinctivă.

Petit Chateau Cristi Malbec este mai mult decât un simplu vin - este o călătorie sensorială în inima podgoriilor Chateau Cristi, o îmbinare armonioasă între tradiție și inovație, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat, menită să îți răsfețe simțurile și să îți amintească de frumusețea și eleganța vinurilor de calitate superioară.

GAMA DE VINURI PETIT

Gama de vinuri Petit by Chateau Cristi aduce în fața iubitorilor de vinuri o colecție captivantă, dominată de vinuri tinere, revigorante și pline de viață, care își dezvăluie autenticitatea și prospețimea în fiecare înghițitură. Aceste vinuri, cu o vârstă maximă de doi ani, strălucesc prin vibrația lor și prin aromele pur-fructate, neatinse încă de complexitatea și profunzimea pe care o dobândesc în timpul învechirii.

Înțesate cu aromele vii și expresive ale fructelor, vinurile din gama Petit oferă o paletă largă de arome. De la dulceața suculentă a fructelor de pădure și cireșelor, întâlnită în vinurile roșii, până la notele zemoase și revigorante ale citricelor, merelor verzi sau a fructelor tropicale, prezente în vinurile albe și rose, fiecare pahar este o călătorie în lumea aromatică a naturii.

Petit by Chateau Cristi îmbrățișează gustul simplu și plăcut, cu arome intense și un ambalaj atrăgător, fiind creat pentru a satisface preferințele unui public vast. Aceste vinuri sunt concepute pentru consumatorii care apreciază vinurile fără a se lăsa influențați de termeni sofisticați sau complexitatea alegerii. Petit Chateau Cristi este un vin destinat să fie pe placul tuturor.

Simplu, fără a fi simplist, fiecare vin din această gamă este o experiență accesibilă și plăcută pentru oricine. Aromele deschise și intense nu necesită cunoștințe avansate sau experiență pentru a fi apreciate. Aici nu găsiți nuanțe ascunse sau subtilități complicate, ci doar autenticitate și plăcerea pură de a savura un vin bun. Petit by Chateau Cristi este despre a te bucura de vin în mod direct și simplu - nu ai nevoie de un sommelier pentru a ști că este un vin pe placul tău, este doar delicios pentru că îți place.

ISTORIA CRAMEI

Chateau Cristi are o istorie îndelungată și plină de tradiție în producția vinurilor de calitate superioară. Numele său este legat de o personalitate notorie din Moldova, Vladimir Cristea, un descendent al unui neam de nobili și demnitari de stat.

Născut într-o familie înstărită, Vladimir Cristea a urmat studii în domeniul dreptului și agriculturii la prestigioase universități din Moscova și Montpellier. Devenind un om al viticulturii și vinificației, Vladimir Cristea a devenit membru al Comitetului de Viticultură și Vinificație din Județul Orhei în 1910, contribuind la reforme și înlesniri pentru populația implicată în viticultură.

Cu proprietăți vaste în regiunea Orhei și Chișinău, Vladimir Cristea a fost o figură importantă în Basarabia, ocupând funcții administrative și executive, inclusiv cea de primar al municipiului Chișinău în 1917. Pe lângă activitatea politică și socială, Vladimir Cristea s-a dedicat și prezervării tradiției producției de vinuri de calitate.

Astfel, Chateau Cristi a fost fondat în 1939, reinvocând rețetele vinicole ale familiei Cristi. Podgoriile sale se află în sudul Moldovei, în celebrul teritoriu Valul lui Traian, cunoscut pentru strugurii săi renumiți, care oferă buchete selecte și arome de flori și fructe uscate, precum și un gust excepțional vinurilor produse.

De-a lungul timpului, Chateau Cristi a continuat să transmită pasiunea și dedicarea pentru vinificație de la o generație la alta, asigurând că pe mesele consumatorilor să ajungă cele mai bune și selecte vinuri. Unul dintre cupajele legendar din gama Chateau Cristi este Cabernet Sauvignon - Merlot - Malbec, recunoscut pentru calitatea sa regală.

Astăzi, Chateau Cristi este cunoscută ca o vinărie cu tradiții seculare și reprezintă o declarație de dragoste pentru admiratorii vinurilor fine. Fiecare sticlă de vin Chateau Cristi păstrează spiritul și pasiunea familiei Cristi, aducând laolaltă istoria și inovația pentru a crea vinuri distinse și de calitate superioară.

Review-uri Petit by Chateau Cristi Malbec - Vin Rosu Sec - Republica Moldova - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun