ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Petit by Chateau Cristi Merlot Rose - Vin Rose Sec - Republica Moldova - 0.75L

Petit by Chateau Cristi Merlot Rose - Vin Rose Sec - Republica Moldova - 0.75L - 1
Petit by Chateau Cristi Merlot Rose - Vin Rose Sec - Republica Moldova - 0.75L
21,99 lei
Fără TVA: 18,48 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 30900

CARACTERISTICI Petit by Chateau Cristi Merlot Rose - Vin Rose Sec - Republica Moldova - 0.75L

Soi strugureMerlot
Alcool14%
CategorieVin rose
Litraj0.75L
RegiuneValul lui Traian
StilSec
Tara de origineRepublica Moldova

Descrierea produsului Petit by Chateau Cristi Merlot Rose - Vin Rose Sec - Republica Moldova - 0.75L

CARACTERISTICI

Dacă ești în căutarea unei experiențe senzoriale fine și proaspete, Petit Chateau Cristi Merlot Rose te va cuceri cu aroma sa expresivă și gustul răcoritor. Acest vin rose sec reprezintă o combinație subtilă de arome și gusturi, obținut din strugurii crescuți exclusiv pe podgoriile renumitului Chateau Cristi.

  • Arome pline de prospețime și delicatețe florală:  Petit Chateau Cristi Merlot Rose surprinde cu o paletă bogată de arome. Notele de fructe proaspete, precum căpșunile, zmeura și coacăzele, se îmbină într-un dans aromatic subtil. Aromele delicate de flori, cum ar fi trandafirii și florile albe, aduc o notă rafinată și proaspătă acestui vin.
  • Gust răcoritor și echilibrat: În fiecare înghițitură vei simți echilibrul perfect între fructuozitate și aciditatea răcoritoare a Petit Chateau Cristi Merlot Rose. Gustul său fructat te va împrospăta în timp ce subliniază nuanțele subtile de fructe, oferind în același timp o aciditate plăcută și bine echilibrată.
  • Producție și vinificație: Acest vin este rezultatul unei vinificații atent controlate în cuve de oțel inoxidabil, păstrând astfel prospețimea și caracteristicile esențiale ale strugurilor. Temperaturile controlate de fermentare la rece contribuie la păstrarea aromei și prospețimii, evidențiind bogăția gustului său expresiv.
  • Origine certificată din podgoriile Chateau Cristi: Petit Chateau Cristi Merlot Rose își trage rădăcinile din zona geografică protejată Valul lui Traian, sudul Republicii Moldova, satul Găvănoasa. Acest vin distins și aromat este rezultatul pasiunii și expertizei adunate pe podgoriile renumite ale Chateau Cristi, reflectând esența pură a terroir-ului specific acestei regiuni.

Așadar, fie că ești un cunoscător al vinurilor sau doar îți dorești o experiență rafinată, Petit Chateau Cristi Merlot Rose va fi o alegere memorabilă, aducând în paharul tău o combinație sublimă de arome fructate și prospețime florală, într-o perfectă armonie gustativă.

GAMA DE VINURI PETIT

Gama de vinuri Petit by Chateau Cristi aduce în fața iubitorilor de vinuri o colecție captivantă, dominată de vinuri tinere, revigorante și pline de viață, care își dezvăluie autenticitatea și prospețimea în fiecare înghițitură. Aceste vinuri, cu o vârstă maximă de doi ani, strălucesc prin vibrația lor și prin aromele pur-fructate, neatinse încă de complexitatea și profunzimea pe care o dobândesc în timpul învechirii.

Înțesate cu aromele vii și expresive ale fructelor, vinurile din gama Petit oferă o paletă largă de arome. De la dulceața suculentă a fructelor de pădure și cireșelor, întâlnită în vinurile roșii, până la notele zemoase și revigorante ale citricelor, merelor verzi sau a fructelor tropicale, prezente în vinurile albe și rose, fiecare pahar este o călătorie în lumea aromatică a naturii.

Petit by Chateau Cristi îmbrățișează gustul simplu și plăcut, cu arome intense și un ambalaj atrăgător, fiind creat pentru a satisface preferințele unui public vast. Aceste vinuri sunt concepute pentru consumatorii care apreciază vinurile fără a se lăsa influențați de termeni sofisticați sau complexitatea alegerii. Petit Chateau Cristi este un vin destinat să fie pe placul tuturor.

Simplu, fără a fi simplist, fiecare vin din această gamă este o experiență accesibilă și plăcută pentru oricine. Aromele deschise și intense nu necesită cunoștințe avansate sau experiență pentru a fi apreciate. Aici nu găsiți nuanțe ascunse sau subtilități complicate, ci doar autenticitate și plăcerea pură de a savura un vin bun. Petit by Chateau Cristi este despre a te bucura de vin în mod direct și simplu - nu ai nevoie de un sommelier pentru a ști că este un vin pe placul tău, este doar delicios pentru că îți place.

ISTORIA CRAMEI

Chateau Cristi are o istorie îndelungată și plină de tradiție în producția vinurilor de calitate superioară. Numele său este legat de o personalitate notorie din Moldova, Vladimir Cristea, un descendent al unui neam de nobili și demnitari de stat.

Născut într-o familie înstărită, Vladimir Cristea a urmat studii în domeniul dreptului și agriculturii la prestigioase universități din Moscova și Montpellier. Devenind un om al viticulturii și vinificației, Vladimir Cristea a devenit membru al Comitetului de Viticultură și Vinificație din Județul Orhei în 1910, contribuind la reforme și înlesniri pentru populația implicată în viticultură.

Cu proprietăți vaste în regiunea Orhei și Chișinău, Vladimir Cristea a fost o figură importantă în Basarabia, ocupând funcții administrative și executive, inclusiv cea de primar al municipiului Chișinău în 1917. Pe lângă activitatea politică și socială, Vladimir Cristea s-a dedicat și prezervării tradiției producției de vinuri de calitate.

Astfel, Chateau Cristi a fost fondat în 1939, reinvocând rețetele vinicole ale familiei Cristi. Podgoriile sale se află în sudul Moldovei, în celebrul teritoriu Valul lui Traian, cunoscut pentru strugurii săi renumiți, care oferă buchete selecte și arome de flori și fructe uscate, precum și un gust excepțional vinurilor produse.

De-a lungul timpului, Chateau Cristi a continuat să transmită pasiunea și dedicarea pentru vinificație de la o generație la alta, asigurând că pe mesele consumatorilor să ajungă cele mai bune și selecte vinuri. Unul dintre cupajele legendar din gama Chateau Cristi este Cabernet Sauvignon - Merlot - Malbec, recunoscut pentru calitatea sa regală.

Astăzi, Chateau Cristi este cunoscută ca o vinărie cu tradiții seculare și reprezintă o declarație de dragoste pentru admiratorii vinurilor fine. Fiecare sticlă de vin Chateau Cristi păstrează spiritul și pasiunea familiei Cristi, aducând laolaltă istoria și inovația pentru a crea vinuri distinse și de calitate superioară.

Review-uri Petit by Chateau Cristi Merlot Rose - Vin Rose Sec - Republica Moldova - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun