ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Pivnita Savu Apusenius - Vin Sec Alb - Romania - 0.75L

Pivnita Savu Apusenius - Vin Sec Alb - Romania - 0.75L - 1
Pivnita Savu Apusenius - Vin Sec Alb - Romania - 0.75L
39,98 lei
Fără TVA: 33,60 lei
Taxa SGR: 1 x 0,50 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 20628

CARACTERISTICI Pivnita Savu Apusenius - Vin Sec Alb - Romania - 0.75L

Soi strugureFeteasca Regala
Alcool12.5%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneAiud Ciumbrud
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Pivnita Savu Apusenius - Vin Sec Alb - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI 
Soiul de struguri și sistemul de cultivare
Strugurii sunt recoltați manual de pe vița de vie cu o vârstă de peste 40 de ani, aducând cu ei o moștenire bogată în tradiție. Familia Savu visează la ziua în care semnătura lor va deveni sinonimă cu Feteasca Regală transilvăneană, exprimând un angajament profund față de conservarea acestei moșteniri viticole și contribuind la bogata tapiserie a culturii transilvănene.

Solul și terroir-ul
Acest vin își extrage caracterul unic din solul bogat și mineral al regiunii Transilvaniei. Soiul autohton, fetească regală, se îmbină armonios cu solul specific, oferind vinuri cu o aciditate delicată și note fructate complexe, care sunt expresia autentică a terroir-ului local.

Vinificația și maturarea
Arta vinificației este perfecționată cu mândrie de familia Savu, într-o tradiție ce transcend timpul. Fiecare pas al procesului, de la strângerea manuală a strugurilor până la maturarea cu grijă în pivniță, este efectuat cu pasiune și pricepere, pentru a păstra esența și autenticitatea vinului. Maturarea lentă dezvăluie treptat toate nuanțele și aromele complexe ale vinului, oferind o experiență de degustare de neuitat.

Caracteristici organoleptice
Vinul Pivnița Savu Apusenius se remarcă prin culoarea sa strălucitoare și aromele delicate ce evocă peisajul transilvănean. Gustul său fin și echilibrat dezvăluie note fructate subtile și o aciditate plăcută, oferind o experiență gustativă deosebită și memorabilă.

Temperatura de servire și asocieri gastronomice
Pentru a se bucura pe deplin de toate nuanțele acestui vin, temperatura ideală de servire este între 10 și 12 grade Celsius. Se potrivește de minune cu preparatele tradiționale transilvănene, precum brânzeturi locale, preparate din carne de porc sau preparate pe bază de legume.

Fiecare înghițitură din vinul Pivnița Savu Apusenius este o călătorie în inima Transilvaniei, o oază de autenticitate și bucurie, dedicată celor ce apreciază rafinamentul și tradiția într-o sticlă de vin.

ISTORIA CRAMEI
Istoria familiei în Ciumbrud
Familia lor se află în Ciumbrud de peste un secol, fiind totodată cea mai veche și cea mai numeroasă familie din localitate. Istoria lor în lumea vinului începe cu bunicul lor, care a redobândit parcelele cu viță de vie imediat după Revoluție. A fost momentul în care dragostea pentru vie și vin a fost reînviată în sânul familiei lor.

Inovații în vinificație
Cu o viziune nouă și cu determinare, au adus în peisajul vinicol metode și tehnologii inovatoare pentru producerea și prelucrarea strugurilor. Schimbările aduse au influențat semnificativ modul în care strugurii sunt cultivați în regiune, marcând un standard de calitate în domeniul vitivinicol.

Setul de practici și valori
Funcționează după un set de practici și valori bine stabilite. În toată activitatea pe care o desfășoară, scopul principal este satisfacerea fiecărui client care savurează oricare dintre vinurile lor. Nevoia de a conserva identitatea și terroir-ul este o prioritate, iar angajamentul pentru mediu și calitate rămâne constant.

Dragoste și pasiune pentru vin
În obținerea unor struguri și, mai târziu, a unor vinuri apreciate de toată lumea, nu este suficient să folosești cea mai modernă tehnologie. Este nevoie de pasiune și dragoste, vinul trebuie înțeles și iubit. Fiecare picătură de vin Pivnița Savu este rezultatul unei profunde devotări și a unei mari iubiri pentru arta vinului.

Experiența unică în fiecare pahar
Vinul lor nu este doar un produs, ci o poveste captivantă, un amestec de tradiție, inovație și pasiune. Fiecare înghițitură dezvăluie o parte din trăirile și experiențele lor, oferindu-vă o călătorie sensorială unică și memorabilă.

Review-uri Pivnita Savu Apusenius - Vin Sec Alb - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun