ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Purcari Nocturne Rose de Purcari - Vin Sec Rose - Republica Moldova - 0.75L

Purcari Nocturne Rose de Purcari - Vin Sec Rose - Republica Moldova - 0.75L - 1
-10 %
Purcari Nocturne Rose de Purcari - Vin Sec Rose - Republica Moldova - 0.75L
53,99 lei
59,99 lei
Fără TVA: 45,37 lei
Taxa SGR: 1 x 0,50 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 19402

CARACTERISTICI Purcari Nocturne Rose de Purcari - Vin Sec Rose - Republica Moldova - 0.75L

Soi strugureCabernet Sauvignon, Rara Neagra, Merlot
Alcool14%
CategorieVin rose
Litraj0.75L
RegiuneStefan Voda
StilSec
Tara de origineRepublica Moldova

Descrierea produsului Purcari Nocturne Rose de Purcari - Vin Sec Rose - Republica Moldova - 0.75L

CARACTERISTICI

Soiul de Struguri: Nocturne Rosé de Purcari este un vin ce surprinde prin amestecul său complex de soiuri: 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 5% Rară Neagră. Această combinație unică conferă vinului o paletă aromatică bogată și echilibrată.

Sistemul de Cultivare al Viței de Vie: Vița de vie destinată producerii acestui vin este cultivată cu grijă și atenție, în conformitate cu cele mai bune practici viticole. Prin selecția atentă a butașilor și gestionarea riguroasă a solului și a apei, se asigură că strugurii ating maturitatea optimă pentru vinificație.

Solul: Podgoriile unde sunt cultivate strugurii pentru Nocturne Rosé de Purcari beneficiază de un sol bogat în minerale și nutrienți, ceea ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a viței de vie și la obținerea unei calități superioare a strugurilor.

Vinificația și Maturarea: Strugurii sunt recoltați manual și selectați cu grijă, iar vinificația are loc prin metode tradiționale, respectând procesele care să păstreze caracteristicile naturale ale fructelor. Maturarea ulterioară în condiții controlate completează procesul de producție, conferind vinului o complexitate și profunzime remarcabile.

Culoare, Arome, Gust: Nocturne Rosé de Purcari impresionează cu o culoare delicată, ca o nuanță de roz pal, asemănătoare unui apus de soare de primăvară. Aromele de caise, piersici și coacăze împletesc un buchet olfactiv subtil, iar gustul suav și echilibrat este însoțit de nuanțe de fructe de pădure, ce persistă plăcut în postgust.

Temperatura de Servire: Pentru a putea savura în deplinătate aromele și gustul acestui vin, este recomandat să fie servit la o temperatură cuprinsă între 8 și 10 grade Celsius.

Asocieri Gastronomice: Nocturne Rosé de Purcari este un partener ideal pentru o varietate de preparate culinare, de la aperitive ușoare și salate proaspete, la fructe de mare și preparate din carne albă. De asemenea, se potrivește de minune alături de brânzeturi fine și deserturi cu fructe.

ISTORIA CRAMEI:
  • Origini în Evul Mediu:

La sfârșitul secolului al XII-lea, viticultura se dezvoltă ca o activitate economică esențială în Valahia și Moldova, regiuni aflate sub protecția statului în vechiul teritoriu al Daciei. În timp, s-a constatat că anumite regiuni produc un vin cu totul special, iar printre acestea se numără satul Purcari, cu podgoriile sale deținute de Mănăstirea Afon-Zograf. În secolul XVIII, coloniștii francezi, care au preluat terenurile în arendă de la mănăstire, au realizat că terroir-ul din Purcari seamănă cu cel din renumita regiune Bordeaux din Franța.

  • Înființarea Cramei:

În anul 1827, Țarul Nicolae I al Rusiei emite un decret special pentru înființarea primei gospodării vinicole specializate din Basarabia, la Purcari. Această cramă a fost denumită în onoarea unuia dintre fondatorii de origine germană, Harmizone. De-a lungul timpului, proprietarii cramii au fost boieri moldoveni, dar și germani, ruși și francezi. În 1847, vinul de Purcari primește prima medalie de aur la Iarmarocul Agricol Basarabean, iar în 1878, obține un adevărat triumf la Expoziția Mondială de la Paris.

  • Perioada de Glorie:

Vinurile de Purcari au devenit populare la nivel internațional, fiind servite la mesele unor personalități precum Țarul Nicolae al II-lea al Rusiei, Regele George al V-lea și Regina Victoria a Marii Britanii. Vândute în diverse țări europene, vinurile de Purcari au câștigat numeroase trofee și medalii.

  • Consolidarea:

Începând cu anii 1950, vinificatorii moldoveni au restabilit tehnologia clasică de producere a vinurilor, reconstituind rețetele tradiționale. În această perioadă, vinurile de Purcari au căpătat o popularitate imensă și au devenit un simbol al Republicii Moldova.

  • În Prezent:

Vinurile de Purcari sunt exportate în peste 25 de țări, devenind ambasadori ai Moldovei pe piețele internaționale. Prin lansarea unor noi produse, cum ar fi Alb de Purcari și Purcari Icewine, crama își menține poziția de lider în industria vinicolă.

Review-uri Purcari Nocturne Rose de Purcari - Vin Sec Rose - Republica Moldova - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun