ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Heffron Panama Heritage - Matured In Bourbon Barrels - 5 ani Rom 0.7L

Heffron Panama Heritage - Matured In Bourbon Barrels - 5 ani Rom 0.7L - 1
Heffron Panama Heritage - Matured In Bourbon Barrels - 5 ani Rom 0.7L
139,99 lei
Fără TVA: 117,64 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 23519

CARACTERISTICI Heffron Panama Heritage - Matured In Bourbon Barrels - 5 ani Rom 0.7L

Alcool38%
CategorieRom
Litraj0.7L
StilDark
Tara de originePanama
Vechime5 ani

Descrierea produsului Heffron Panama Heritage - Matured In Bourbon Barrels - 5 ani Rom 0.7L

CACARCTERISTICI

Romul Heffron Panama Heritage - Matured In Bourbon Barrels 5YO, maturat cu grijă în butoaie de bourbon selectate, este un rom cu caracter complet unic. Acest rom impresionează prin caracteristicile sale deosebite și este o alegere excelentă pentru iubitorii de romuri rafinate. Iată de ce merită achiziționat și incercat:

 • Maturare de 5 ani: Fiecare picătură de rom folosită în producția Heffron 5YO a fost maturată timp de 5 ani în butoaie de bourbon special selectate. Această perioadă îndelungată de maturare permite dezvoltarea unor arome și a unui caracter distinctiv.
 • Caracter unic: Datorită maturării în butoaie de bourbon, romul Heffron Panama Heritage are un caracter complet unic. Gustul său uscat, cu accente puternice de lemn și rezonanțe de fructe tropicale, oferă o experiență de degustare remarcabilă. Aromele de lemn proeminențe se împletesc elegant cu notele de fructe tropicale, creând o combinație armonioasă și delicioasă.
 • Profil gustativ distinct: Romul Heffron Panama Heritage se remarcă prin gustul său diferit față de romul Heffron Original. Acesta prezintă un gust mai uscat, însoțit de note bogate de lemn și fructe tropicale. Această combinație de arome și texturi conferă romului o complexitate remarcabilă și îl face să se evidențieze în peisajul romurilor fine.
 • Savorare la temperatura camerei: Pentru a profita la maximum de caracteristicile sale, romul Heffron Panama Heritage se recomandă a fi savurat la temperatura camerei. La această temperatură, gustul său uscat, cu tonuri puternice de lemn și accente de fructe tropicale, este cel mai pronunțat, oferind o experiență de degustare memorabilă.

În concluzie, romul Heffron Panama Heritage - Matured In Bourbon Barrels 5YO este un rom cu o istorie și caracteristici remarcabile. Datorită maturării sale de 5 ani în butoaie de bourbon și gustului său unic, acest rom oferă o experiență de degustare deosebită. Dacă apreciați romurile fine și sunteți în căutarea unui rom cu un profil gustativ distinct și o combinație elegantă de arome, acest rom merită cu siguranță încercat.

ETAPE DE PRODUCTIE

Heffron are un proces de producție care constă în următoarele etape:

 1. Selecția materiei prime și fermentație: Întregul proces de producție începe cu o selecție atentă a trestiei de zahăr de înaltă calitate pentru a obține melasă. Carbohidrații conținuți în melasă sunt convertiți în alcool și dioxid de carbon prin acțiunea drojdiilor în procesul de fermentație. Fermentația în sine este exotermică (eliberează căldură), așa că rezervoarele de fermentație trebuie răcite cu apă. Se menține o temperatură constantă de fermentație de 32°C și un pH între 4,0-4,5.
 2. Distilare și maturare: După finalizarea procesului de fermentație, următoarea etapă este distilarea. Se utilizează distilarea continuă, cunoscută și sub denumirea de distilare în coloană, pentru a produce romul Heffron. Aceasta este cea mai comună metodă utilizată în producția de rom. Distileria din Panama are o coloană de dimensiuni enorme, cu mai multe zeci de plăci de distilare, astfel încât distilarea se face în mai multe etape. Datorită acestui fapt, romul Heffron tânăr este foarte pur, dar conține în continuare elementele cheie care conferă aromele dorite din trestia de zahăr.
  • Heffron Panama Heritage - Matured In Bourbon Barrels - 5 ani maturizează, de asemenea, timp de 5 ani în butoaie de bourbon ex-selectate cu grijă. Aceste butoaie conferă romului rezultat un caracter complet diferit - un gust mai uscat cu mai multă lemnărie și tonuri de fructe tropicale.
 3. Îmbuteliere: Romul este transportat pe cale maritimă din Panama la distileria noastră într-o concentrație de 74% alcool. Înainte de îmbuteliere, romul continuă să maturizeze. Condițiile de la pivnița din Prostějov diferă semnificativ de climatul din Panama. Heffron dobândește astfel caracterul său specific de la butoaie, pe care nu l-ar putea obține doar în Panama. Înainte de îmbuteliere, romul obține concentrația de alcool dorită de 38% sau 40%, la care își evidențiază cel mai bine proprietățile gustative.

Acestea sunt principalele etape de producție ale romului Heffron, contribuind la crearea unui rom deosebit cu arome și gusturi distincte.

ISTORIA BRANDULUI

Heffron este un brand de rom care își are originile în distileria din Las Cabras de Pesé din Panama, distileria parteneră a distileriei cehă Green Tree, cea mai veche distilerie din Europa.

Creatorul spiritual al brandului Heffron este maestrul amestecător Francisco Fernández, cunoscut și sub numele de "Don Pancho".

Heffron este un brand tânăr, care a fost produs pentru prima dată în 2019, cu ocazia centenarului călătoriei navei americane Heffron, care a transportat legiunari cehoslovaci prin Panama înapoi în patria lor. Romul aduce un omagiu tuturor eroilor care au arătat o curaj incredibil și hotărâre în lupta pentru libertatea pe care o avem astăzi în Europa.

"Familia" Heffron cuprinde acum 5 variante, dintre care 2 sunt romuri îmbătrânite și 3 sunt elixire de rom, fiecare oferind o experiență de gust unică. Poți descoperi paleta largă de tonuri de gust și arome savurând romul la temperatura camerei, dintr-un pahar în formă de lalea.

Review-uri Heffron Panama Heritage - Matured In Bourbon Barrels - 5 ani Rom 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun