ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tomatin 18 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Tomatin 18 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L - 1
Tomatin 18 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L
579,98 lei
Fără TVA: 487,38 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 31221

CARACTERISTICI Tomatin 18 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Alcool46%
CategorieHighland Single Malt Scotch Whisky
Litraj0.7L
RegiuneHighland
Tara de origineScotia
Vechime18 ani

Descrierea produsului Tomatin 18 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

CARACTERISTICI

Tomatin 18 Ani este cu adevărat o bijuterie în lumea whisky-ului, reprezentând un exemplu perfect al măiestriei și rafinamentului producătorilor de la distileria Tomatin. Această băutură alcoolică își câștigă reputația de a fi un single malt scotch whisky de înaltă clasă, cu o istorie ce se întinde până în anul 1897, când a fost fondată distileria Tomatin. Numele "Tomatin" se traduce ca "Dealul tufișului de ienupăr", iar această plantație de ienupăr are o semnificație specială pentru Master Distiller, deoarece lemnul de ienupăr nu produce fum în timpul arderii. De-a lungul timpului, distileria și-a consolidat reputația ca producător de malțuri simple de înaltă calitate și a extins gama sa de produse.

  • Maturare în butoaie de Sherry Oloroso: Unul dintre elementele distinctive ale Tomatin 18 Ani este maturarea sa în butoaie de Sherry Oloroso. Această etapă finală de maturare conferă whisky-ului acea textură silky smooth și aromele uscate, care îl fac cu adevărat special. Butoaiele de Sherry Oloroso aduc note bogate și complexe, adăugând un strat suplimentar de profunzime și bogăție gustului.
  • Miros: Un buchet aromatic dominat de caise uscate, nuga și accente de nuci.* Atunci când aduci paharul de whisky la nas, vei fi întâmpinat de un festival de arome seducătoare. Notele de caise uscate aduc o dulceață subtilă, completată perfect de nuga și accentele de nuci, care aduc un echilibru distinct.
  • Gust: Corp plin, bogat și bine integrat, în care accentele lemnoase se împletesc armonios cu notele de fructe tropicale, ciocolată și miere.* Atunci când dai primul înghițitură, vei simți cum această băutură alcoolică se desfășoară pe papila ta gustativă. Corpul plin și bogat se simte solid și bine integrat, iar aromele lemnoase se împletesc elegant cu notele de fructe tropicale, aducând un echilibru perfect. Ciocolata și mierea se îmbină armonios pentru a crea o experiență gustativă excepțională.
  • Finish: Finish-ul Tomatin 18 Ani este cu adevărat remarcabil. Este bogat și persistent, cu o căldură care te învăluie și te încântă. Dulceața subtilă se împletește cu notele de nuci, creând un aftertaste memorabil. Acest whisky îți lasă o impresie puternică și te încurajează să savurezi fiecare înghițitură până la ultima picătură.

Tomatin 18 Ani este, fără îndoială, o alegere elegantă pentru cunoscătorii de whisky. Acest single malt scotch whisky impresionează cu aromele sale complexe și echilibrate, datorită maturării în butoaie de Sherry Oloroso. Fiecare înghițitură dezvăluie o poveste gustativă fascinantă, de la mirosul seducător la gustul bogat și finish-ul îmbietor. Este un whisky care merită să fie savurat cu răbdare și apreciat pentru rafinamentul său. Tomatin 18 Ani este o adevărată bijuterie în lumea whisky-ului și o adiție excelentă pentru orice colecție de băuturi fine.

ISTORIA BRANDULUI

Într-un mic sat pitoresc din inima Highland-urilor Scoției, istoria și producția de whisky au fost înrădăcinate în viața localnicilor cu mult timp în urmă, datând probabil din secolul al XV-lea. Cu siguranță, această tradiție și pasiune s-au perpetuat de-a lungul secolelor, dar capitolul oficial al distileriei Tomatin a început să se desfășoare în anul 1897.

În acele vremuri, Scoția era plină de povești și de oameni primitori, iar producția de whisky era un simbol al unității comunităților și al dragostei pentru meșteșugul tradițional. Aici, în mijlocul acestui peisaj fermecător, se naștea și distileria Tomatin.

Povestea distileriei Tomatin a pornit de la un vis localnicului John MacDougall, născut și crescut în Tomatin. În anul 1892, s-a anunțat că Highland Railway va trece prin sat, ceea ce i-a dat lui MacDougall ideea de a-și construi propria distilerie. Astfel, la data de 8 iunie 1897, Tomatin Spey District Distillery a fost înregistrată oficial. Cu toate acestea, din păcate, destileria a fost închisă în 1906.

Cu toate că a trecut prin perioade dificile, destileria nu a rămas închisă pentru mult timp. În 1909, a fost achiziționată de către experimentații negustori de vinuri și băuturi spirtoase, care au redeschis-o sub numele de New Tomatin Distillers Company Ltd., readucând distileria în activitate. Cu două alambicuri, aceasta a fost capabilă să producă 225.000 de litri de alcool pe an.

În decursul anilor, Tomatin și-a consolidat poziția ca una dintre cele mai mari și eficiente distilerii de malț din Scoția. În anii '80, o recesiune a determinat închiderea mai multor distilerii, dar Tomatin s-a remarcat prin tehnologia de vârf și eficiența sa. Cu toate acestea, în 1985, destileria a fost închisă temporar.

Dar 1986 a adus un nou capitol în povestea distileriei Tomatin. Două companii japoneze, Takara Shuzo și Okura & Co., au achiziționat destileria și au format Tomatin Distillery Co. Ltd. Takara Shuzo rămâne mândru acționar majoritar și în prezent.

În anii următori, gama de produse s-a extins, iar Tomatin a devenit cunoscut pentru single malt-urile sale de calitate superioară. Cu accent pe maturarea în butoaie neobișnuite și pe calitate, brandul Cù Bòcan a fost lansat în 2013, câștigând apreciere pentru aromele sale distincte.

Apoi, în 2016, Tomatin și-a schimbat ambalajul și stilul de marketing pentru a-și pune în valoare adevăratul potențial. Cu o politică de lemn de primă clasă și o varietate de sortimente, Tomatin a devenit cunoscut pentru că oferă iubitorilor de whisky o călătorie inimitabilă în lumea maturării, cu arome și caracteristici unice, dar păstrându-și stilul clasic: unpeated, ușor, moale și fructat.

În 2022, în fața incertitudinii din lume, Tomatin a făcut un toast pentru ceea ce contează cu adevărat: oamenii, comunitatea și produsul lor. Aceasta este povestea Tomatin - o poveste de pasiune, tradiție și perseverență, reflectată în fiecare picătură de whisky.

Review-uri Tomatin 18 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun