ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Bunnahabhain Eirigh Na Greine Islay Single Malt Scotch Whisky 1L

Bunnahabhain Eirigh Na Greine Islay Single Malt Scotch Whisky 1L - 1
Bunnahabhain Eirigh Na Greine Islay Single Malt Scotch Whisky 1L
356,99 lei
Fără TVA: 299,99 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 25561

CARACTERISTICI Bunnahabhain Eirigh Na Greine Islay Single Malt Scotch Whisky 1L

Alcool46.3%
CategorieIslay Single Malt Scotch Whisky
Litraj1L
RegiuneIslay
Tara de origineScotia

Descrierea produsului Bunnahabhain Eirigh Na Greine Islay Single Malt Scotch Whisky 1L

CARACTERISTICI

Dacă ești un iubitor al whisky-urilor de calitate și ești în căutarea unei experiențe unice, atunci Whisky Bunnahabhain Eirigh Na Greine este cu siguranță o alegere demnă de luat în considerare. Acest whisky îmbină în mod remarcabil arome dulci, bogate în mirodenii, cu note subtile de nuci prăjite, fructe proaspete și accente ale mării, transportându-te în imaginație pe cheiul Bunnahabhain la răsăritul soarelui. Să explorăm mai în detaliu caracteristicile distinctive ale acestui whisky într-un mod structurat.

 • Eirigh Na Greine - 'Morning Sky' în Gaelica Scoțiană: Numele său, Eirigh Na Greine, înseamnă "Cerul Dimineții". Așa cum denumirea sugerează, acest whisky strălucește într-o nuanță aurie-ambreiașă, amintind de culorile cerului la răsărit. Este important de menționat că această băutură alcoolică este disponibilă exclusiv în magazinele de duty-free, adăugând un plus de exclusivitate experienței de degustare.
 • Maturat în butoaie de vin roșu francez: Unul dintre aspectele cu adevărat distinse ale acestui whisky este procesul său de maturare. Eirigh Na Greine este maturat în exclusivitate în butoaie de vin roșu franceze, conferindu-i o notă profundă și fructată, cu multe arome dulci și condimentate. Această combinație neobișnuită de elemente de gust contribuie la crearea unei experiențe de degustare cu adevărat remarcabile.
 • Culoare: Whisky-ul Eirigh Na Greine strălucește într-o nuanță caldă de aur-ambre.
 • Miros: Nasul este întâmpinat de un buchet aromatic, cu arome fructate, dulci și intense, însoțite de o aromă condimentată și invitantă.
 • Gust: Pe palatin, vei experimenta o bogăție de arome dulci, însoțite de note intense de fructe întunecate și un praf de condimente ce adaugă un caracter fierbinte și plin de viață.
 • Finish: Finalul acestei băuturi alcoolice este neted, cu o corpulență plină și o senzație de persistență a gustului, lăsându-ți o amintire plăcută pe papilele gustative.

Whisky Bunnahabhain Eirigh Na Greine este o adevărată operă de artă în lumea whisky-urilor. Cu aromele sale distincte, maturarea sa specială în butoaie de vin roșu franceze și gustul complex, această băutură alcoolică este cu siguranță potrivită pentru cei care caută ceva cu totul deosebit. Fie că ești un cunoscător experimentat sau un începător în lumea whisky-urilor, Eirigh Na Greine te va cuceri cu siguranță cu fiecare înghițitură. Așadar, nu ezita să te bucuri de această experiență unică și savuroasă a whisky-ului Bunnahabhain Eirigh Na Greine.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Distileria Bunnahabhain, situată în partea de nord a insulei Islay din Scoția, este cunoscută pentru procesul său unic de producție de whisky:

 1. Selectarea orzului: Bunnahabhain nu mai maltează propriul orz din 1963, ci îl aduce din alte surse. Majoritatea orzului malțat vine de la Simpsons Berwick Maltings, iar restul este orz malțat la 35-40 ppm de la Port Ellen Maltings pe Islay.
 2. Macerarea: Distileria utilizează un tun de macerare cu o capacitate de 15 tone de orz malțat, deși de obicei este umplut cu aproximativ 12.5-13 tone, adică aproximativ 50,000 litri. Procesul de macerare implică trei sau patru "ape" la temperaturi crescătoare pentru a extrage zaharurile din orz.
 3. Fermentarea: Bunnahabhain are două cicluri de fermentație pentru a optimiza eficiența cazanelor de spălare. Fermentările din zilele de luni și marți durează 48 de ore, iar cele de miercuri până vineri durează 110 ore. Spiritul rezultat din aceste fermentații diferite este amestecat înainte de a fi pus în butoaie.
 4. Distilarea: Distileria are patru cazane de cupru: două cazane de spălare cu o capacitate de 35.000 litri și două cazane de spirit, fiecare cu o capacitate de aproximativ 15.500 litri. Forma acestor cazane, mai înalte decât cele obișnuite, contribuie la producerea unui spirit mai ușor și mai aromat.
 5. Maturarea: Bunnahabhain folosește în principal depozite tradiționale, plate, amplasate direct pe malul mării. Acest lucru conduce la o maturare relativ lentă, în timpul căreia whisky-ul absoarbe aromele marine clasice ale aerului sărat.
 6. Caracteristicile distinctive ale whisky-ului: Whisky-ul de la Bunnahabhain este recunoscut pentru gustul său proaspăt, dulce, nucos și pentru salinitatea sa maritimă. Este bine potrivit ca aperitiv și oferă o gamă variată de arome.
 7. Istoric și evoluție: Fondată în 1881 și extinsă în 1963, Bunnahabhain a fost folosită inițial mai ales în blenduri precum Famous Grouse și Cutty Sark. De-a lungul timpului, a început să producă și whisky-uri peated, iar în prezent, aproximativ 20% din producția sa este peated.

Distileria Bunnahabhain este cunoscută nu doar pentru whisky-ul său distinct, ci și pentru frumusețea naturală a locației sale și pentru istoria sa bogată, oferind o experiență unică vizitatorilor săi.

ISTORIA BRANDULUI

Distileria Bunnahabhain, cu numele ce înseamnă "gura râului" în gaelică scoțiană, are o istorie fascinantă care începe în 1881. Fondată de William Robertson, care lucra pentru compania de blending Robertson & Baxter din Glasgow, distileria a fost construită în cooperare cu Islay Distillers Company și a fost finalizată în 1883.

Situată pe malul mării, aproape de locul unde râul Margadale se varsă în golful Bunnahabhain, locația a fost aleasă parțial datorită abundenței de apă de calitate din izvorul Margadale, dar și datorită proximității față de ruta maritimă prin Sound of Islay. La aproximativ 6,5 kilometri de satul Port Askaig, locația sa izolată a necesitat construirea unor facilități suplimentare, precum locuințe pentru angajați, o școală, un debarcader și chiar un drum către Port Askaig.

În 1887, Highland Distillers Company a fost formată ca rezultat al unei fuziuni cu Glenrothes Distillery. Inițial, tot whisky-ul produs la Bunnahabhain era destinat industriei de blending. În anii 1970, a fost lansată sticla de single malt Bunnahabhain 12 yo.

Whisky-ul Bunnahabhain a fost un ingredient important în blended whiskies precum Famous Grouse și Black Bottle (toate whiskies-urile de pe Islay sunt incluse într-o oarecare măsură în Black Bottle). 

În 1963, ca răspuns la creșterea rapidă a cererii pentru Scotch, numărul de cazane a fost dublat, iar malțăria a fost înlăturată. Deși distileria a fost închisă temporar în 1982, producția a fost reluată în 1984, dar la un nivel redus. La sfârșitul anilor 1980, Bunnahabhain și-a început emergența ca single malt.

Disteleria a anunțat în 2017 o investiție de 11 milioane de lire sterline pentru a moderniza aspectul "șters" al distileriei Bunnahabhain și pentru a transforma locația într-o destinație de whisky de clasă mondială. Programul de modernizare a început în 2019 cu demolarea unor depozite de pe malul mării, urmând să fie construit un nou centru pentru vizitatori.

Bunnahabhain este singura distilerie de pe Islay care folosește apă dintr-un izvor situat pe locație, contribuind la ușurința whisky-ului său în comparație cu alte whisky-uri de pe Islay. Distileria folosește un mash tun din fontă cu o capacitate de 13 tone și șase washbacks din pin. Are patru cazane în formă de ceapă, încălzite cu abur. Capacitatea anuală de producție a distileriei Bunnahabhain este de 2,4 milioane de litri.

Review-uri Bunnahabhain Eirigh Na Greine Islay Single Malt Scotch Whisky 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun