ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Balla Geza David Cuvee XX Anniversary Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Balla Geza David Cuvee XX Anniversary Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L - 1
Balla Geza David Cuvee XX Anniversary Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L
514,99 lei
Fără TVA: 432,76 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 24448

CARACTERISTICI Balla Geza David Cuvee XX Anniversary Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Soi strugureFeteasca Neagra, Cabernet Franc, Cadarca
Alcool15%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneMinis
StilSec
Tara de origineRomania
TipCupaj

Descrierea produsului Balla Geza David Cuvee XX Anniversary Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Balla Géza David Cuvee este într-adevăr apreciat pentru calitatea și gustul său. Iată câteva dintre caracteristicile distinctive ale acestui vin:

 • Asamblajul de soiuri: Balla Géza David Cuvee este realizat dintr-un asamblaj de soiuri selectate, obținându-se astfel o combinație armonioasă și complexă. Fiecare soi aduce aportul său specific, contribuind la caracterul și profilul general al vinului. Detaliile precise ale asamblajului pot varia în funcție de anul de recoltă și decizia producătorului.
 • Arome bogate: Vinul David Cuvee se remarcă prin aromele sale bogate și complexe. Poate oferi o gamă variată de arome, inclusiv fructe negre, cum ar fi afinele și cireșele negre, note de condimente, ciocolată și vanilie, precum și unele nuanțe de lemn de la maturarea în butoaie.
 • Structură echilibrată: Acest vin are o structură echilibrată, cu taninuri moi și arome integrate. Taninurile sunt prezente într-un mod plăcut și conferă vinului o textură catifelată și un potențial de îmbătrânire. Aciditatea este bine integrată, oferind prospetime și vitalitate vinului.
 • Gust persistent: David Cuvee are un gust persistent și lung, care persistă pe papilele gustative. Aceasta se datorează concentrației de arome și complexității vinului. Finalul poate fi plăcut și elegant, lăsând o amprentă memorabilă.
 • Potențial de îmbătrânire: Datorită structurii și echilibrului său, acest vin are un potențial de îmbătrânire. Prin păstrarea corespunzătoare și îmbutelierea la momentul potrivit, vinul poate să-și dezvolte și să-și îmbunătățească aromele și caracteristicile pe măsură ce învechește.

Este important să menționăm că gusturile individuale pot varia, iar descrierile vinului sunt subiective. Recomandăm să consultați și alte surse și să participați la degustări pentru a vă forma o opinie personală despre vinul Balla Géza David Cuvee.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Vinul roșu sec Balla Géza David Cuvée este într-adevăr un vin de calitate, apreciat pentru gustul său excelent. Iată etapele principale ale procesului de producție pentru acest vin:

 1. Recoltarea strugurilor: Primul pas în producția vinului este recoltarea strugurilor corespunzători soiurilor utilizate în David Cuvée. Momentul recoltării este esențial, deoarece strugurii trebuie să fie la maturitate optimă pentru a obține arome și niveluri corecte de zahăr și aciditate.
 2. Strivirea și fermentarea: După recoltare, strugurii sunt striviți pentru a extrage mustul. Acest must conține sucul, pielea și semințele strugurilor. Procesul de fermentare începe prin adăugarea drojdiilor specifice care transformă zahărul din must în alcool. Fermentarea se realizează în cisterne speciale, unde temperatura și condițiile de fermentare sunt controlate cu atenție pentru a obține extragerea optimă a aromei și a culorii.
 3. Fermentație malolactică: După fermentarea inițială, unele vinuri trec prin fermentația malolactică. Aceasta este o a doua fermentație, în care acidul malic din vin este transformat în acid lactic, ceea ce conferă vinului o textură mai catifelată și o aromă mai complexă.
 4. Maturarea în butoaie de lemn: După fermentație, vinul David Cuvée este maturat în butoaie de lemn timp de o perioadă specifică. Acest proces de maturare în butoaie de lemn adaugă complexitate și profunzime vinului, permițându-i să se dezvolte și să se îmbunătățească în timp.
 5. Asamblarea și îmbutelierea: După maturare, vinurile din diferite butoaie de lemn sunt asamblate pentru a obține profunzimea și echilibrul dorit. Acest proces implică amestecarea vinurilor din diferite soiuri și loturi pentru a crea un profil gustativ consistent. După asamblare, vinul este îmbuteliat în sticle și etichetat, gata pentru a fi livrat consumatorilor.

Este important de menționat că fiecare crama poate avea mici variații în procesul de producție, în funcție de metodele specifice și de filozofia producătorului. Cu toate acestea, aceste etape reprezintă în linii generale procesul de producție al vinului Balla Géza David Cuvée, un vin de calitate și bun la gust.

ISTORIA CRAMEI

Crama Balla Géza este una dintre cele mai cunoscute crame din România, recunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Crama Balla Géza este situată în localitatea Miniș, județul Arad, în vestul României. A fost fondată în anul 1999 de către Géza Balla, un viticultor cu o vastă experiență și o pasiune profundă pentru vinificație. Balla Géza și-a dedicat întreaga carieră în industria viticolă, iar experiența sa a fost transpusă în producția de vinuri de înaltă calitate.

Crama a fost construită într-o regiune cu tradiție viticolă îndelungată, beneficiind de un climat favorabil și de soluri fertile. Aceste condiții naturale excelente au permis dezvoltarea viței de vie și producția de struguri de înaltă calitate.

Balla Géza a investit în tehnologie modernă și echipamente avansate pentru a asigura procesul de vinificație la cele mai înalte standarde. Echipa sa de experți în viticultură și enologie lucrează cu mare atenție și pasiune pentru a crea vinuri care să reflecte autenticitatea și caracterul regiunii.

Crama Balla Géza este recunoscută pentru diversitatea gamei sale de vinuri, de la vinuri albe și roze, la vinuri roșii de calitate superioară. Printre soiurile de struguri cultivate se numără Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon și Syrah. Aceste struguri sunt atent selecționați și culeși manual, pentru a obține vinuri deosebite.

Produsele Cramei Balla Géza au câștigat numeroase premii și recunoaștere internațională, ceea ce a contribuit la reputația sa de producător de vinuri de calitate. Vinurile Balla Géza sunt apreciate pentru aroma bogată, echilibrul perfect și notele distincte care reflectă teritoriul specific.

Astfel, crama Balla Géza este o combinație între tradiția viticolă românească și inovația modernă, iar vinurile sale sunt rezultatul pasiunii și experienței unei echipe dedicate.

Review-uri Balla Geza David Cuvee XX Anniversary Selection - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun