ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Balla Geza Kolna Sauvignon Blanc - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Balla Geza Kolna Sauvignon Blanc - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L - 1
Balla Geza Kolna Sauvignon Blanc - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L
47,37 lei
Fără TVA: 39,81 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 23891

CARACTERISTICI Balla Geza Kolna Sauvignon Blanc - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Soi strugureSauvignon Blanc
Alcool13.5%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneMinis
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Balla Geza Kolna Sauvignon Blanc - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Balla Géza Kolna Sauvignon Blanc este într-adevăr un vin alb sec cunoscut pentru calitatea sa și apreciat de mulți iubitori de vin. Acest vin provine din regiunea Eger din Ungaria, care are o tradiție îndelungată în producția de vinuri de calitate. Caracteristicile distinctive ale Balla Géza Kolna Sauvignon Blanc includ următoarele:

 • Soi de strugure: Acest vin este produs din strugurii soiului Sauvignon Blanc. Acest soi de strugure este cunoscut pentru a produce vinuri aromatice și expresive.
 • Arome: Balla Géza Kolna Sauvignon Blanc are arome proaspete și intense. Aromele predominante pot include fructe exotice cum ar fi mango, piersici și grapefruit, dar și note de ierburi și verdeață proaspătă.
 • Gust: Vinul are un gust vibrant și plin de viață. Poate avea o aciditate fructuoasă și un echilibru bun între dulce și sec. Gustul său poate fi complex, cu nuanțe de fructe tropicale și citrice, însoțite de accente verzi și minerale.
 • Structură și finisaj: Balla Géza Kolna Sauvignon Blanc poate avea o structură bine echilibrată, cu corp mediu și o textură catifelată. Finisajul poate fi persistent, cu arome de fructe și ierburi care persistă în postgust.
 • Potențial de păstrare: Acest vin poate fi consumat în tinerețe, dar, în funcție de anul de recoltă, poate avea și potențial de păstrare pe termen scurt, ceea ce înseamnă că se poate dezvolta și își poate dezvălui aromele și complexitatea pe măsură ce îmbătrânește.
 • Asociere gastronomică: Balla Géza Kolna Sauvignon Blanc se potrivește cu fructe de mare, pește, salate proaspete, brânzeturi moi și preparate asiatice, oferind arome fructate și aciditate echilibrată.

Este important să menționez că experiența de degustare a vinului poate varia în funcție de preferințele individuale și de condițiile de păstrare și servire ale vinului. Pentru a obține informații mai precise despre acest vin în particular, ar fi bine să consulți o sursă specializată sau să discuți cu un expert în vinuri.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Producția vinului alb sec Balla Géza Kolna Sauvignon Blanc implică mai multe etape importante, în care se pune accent pe selecția strugurilor de calitate și pe procesul de vinificație. Iată principalele etape ale producției acestui vin:

 1. Recoltarea strugurilor: Etapa inițială a producției de vin constă în recoltarea strugurilor de Sauvignon Blanc la maturitatea optimă. Recolta se realizează manual, pentru a se asigura selecționarea celor mai bune struguri și pentru a evita deteriorarea lor.
 2. Strugurii ajung la cramă: După recoltare, strugurii sunt transportați rapid la crama Balla Géza pentru a se păstra prospețimea și calitatea lor. Aici, sunt supuși unei noi selecții pentru a se elimina eventualele struguri necorespunzători.
 3. Presarea: Strugurii sunt presați cu grijă pentru a se extrage mustul, lichidul dulce și suculent care conține zaharurile, aciditatea și aromele naturale ale strugurilor. Presarea poate fi realizată cu ajutorul unor prese mecanice sau prin metode mai tradiționale, precum presarea manuală în butoaie.
 4. Fermentația: Mustul obținut este transferat în vase de fermentație, unde are loc procesul de fermentație. Pentru vinurile albe seci, fermentația are loc în vase de oțel inoxidabil, în care temperatura și condițiile sunt controlate cu atenție pentru a se obține un profil aromatic specific.
 5. Stabilizare și maturare: După fermentație, vinul este supus unui proces de stabilizare și maturare. Aceasta implică îndepărtarea sedimentelor și impurităților, precum și maturarea vinului în butoaie de lemn sau în vase de oțel inoxidabil, pentru a se dezvolta aromele și a se îmbina gusturile.
 6. Filtrarea și îmbutelierea: După ce vinul a atins punctul optim de maturare, acesta este supus procesului de filtrare pentru a se îndepărta eventualele particule în suspensie. Apoi, vinul este îmbuteliat în sticle de calitate, închise ermetic pentru a se păstra prospețimea și calitatea.

Este important de menționat că etapele de producție pot varia în funcție de tehnica și stilul specific al producătorului, precum și de tipul de vin produs. Crama Balla Géza se remarcă prin metodele sale riguroase de producție și prin atenția acordată detaliilor, pentru a crea vinuri de înaltă calitate, cum ar fi Balla Géza Kolna Sauvignon Blanc.

ISTORIA CRAMEI

Crama Balla Géza este una dintre cele mai cunoscute crame din România, recunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Crama Balla Géza este situată în localitatea Miniș, județul Arad, în vestul României. A fost fondată în anul 1999 de către Géza Balla, un viticultor cu o vastă experiență și o pasiune profundă pentru vinificație. Balla Géza și-a dedicat întreaga carieră în industria viticolă, iar experiența sa a fost transpusă în producția de vinuri de înaltă calitate.

Crama a fost construită într-o regiune cu tradiție viticolă îndelungată, beneficiind de un climat favorabil și de soluri fertile. Aceste condiții naturale excelente au permis dezvoltarea viței de vie și producția de struguri de înaltă calitate.

Balla Géza a investit în tehnologie modernă și echipamente avansate pentru a asigura procesul de vinificație la cele mai înalte standarde. Echipa sa de experți în viticultură și enologie lucrează cu mare atenție și pasiune pentru a crea vinuri care să reflecte autenticitatea și caracterul regiunii.

Crama Balla Géza este recunoscută pentru diversitatea gamei sale de vinuri, de la vinuri albe și roze, la vinuri roșii de calitate superioară. Printre soiurile de struguri cultivate se numără Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon și Syrah. Aceste struguri sunt atent selecționați și culeși manual, pentru a obține vinuri deosebite.

Produsele Cramei Balla Géza au câștigat numeroase premii și recunoaștere internațională, ceea ce a contribuit la reputația sa de producător de vinuri de calitate. Vinurile Balla Géza sunt apreciate pentru aroma bogată, echilibrul perfect și notele distincte care reflectă teritoriul specific.

Astfel, crama Balla Géza este o combinație între tradiția viticolă românească și inovația modernă, iar vinurile sale sunt rezultatul pasiunii și experienței unei echipe dedicate.

Review-uri Balla Geza Kolna Sauvignon Blanc - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun