Bombay Sapphire
Cu originile în secolul XVIII, ginul Bombay Sapphire a devenit unul din cele mai cunoscute și apreciate sortimente de gin din lume.
În 1960, antreprenorul american Allan Sorbin era în căutarea unui nou brand englezesc pe care să îl importe și a ales G&J Greenall Warrington Gin, pe care ulterior l-a redenumit Bombay Dry Gin, așezând pe eticheta principală imaginea reginei Victoria și anul 1761, când fondatorul, Thomas Dakin, a alcătuit lista de plante aromatice care stau la baza băuturii.
A urmat o perioadă în care viitorul Bombay Dry Gin părea nefast. Importat de Carillon Imports, Bombay era prins între Beefeater și Tanqueray, iar Michael Roux, CEO-ul Carillon și cel care a dus Absolut Vodka la un nou nivel în SUA, a decis să îi ofere un tratament premium brandului cu o sticlă nouă, albastră, inspirată de faimosul safir ,,Star of Bombay”.
Spre deosebire de majoritatea ginurilor London Dry, plantele aromatice sunt înăbușite direct în alcool, pentru a le putea capta esența pură și a transforma băutura în ceva mai fin și adaptabil pentru diferite combinații în cocktailuri.
În 1998, Bacardi a cumpărat Bombay și a scris mai departe povestea de succes a brandului, transformându-l în cel mai apreciat sortiment de gin din perioada modernă.