ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Borgo Imperiale Lambrusco Rosso Mantovano Frizzante Secco DOC 0.75L

Borgo Imperiale Lambrusco Rosso Mantovano Frizzante Secco DOC 0.75L - 1
Borgo Imperiale Lambrusco Rosso Mantovano Frizzante Secco DOC 0.75L
29,99 lei
Fără TVA: 25,20 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 384

CARACTERISTICI Borgo Imperiale Lambrusco Rosso Mantovano Frizzante Secco DOC 0.75L

Soi strugureLambrusco
Alcool10.5%
CategorieLambrusco rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Borgo Imperiale Lambrusco Rosso Mantovano Frizzante Secco DOC 0.75L

CARACTERISTICI

Borgo Imperiale Lambrusco Rosso Mantovano Frizzante Secco DOC este un vin frizzante care îmbină măiestria vinificației cu tradiția italiană, având denumirea de origine protejată Mantovano D.O.C. Această perlă vinicolă își trage rădăcinile în pitoreasca regiune Lombardia, cunoscută pentru peisajele sale idilice și tradiția sa viticolă remarcabilă.

 • Culori și Arome: Culoarea sa rubinie intensă, cu delicate reflecții violacee, atrage privirile și anticipează o experiență senzorială de excepție. Aromele vinoase și intense de fructe mature te invită să pătrunzi într-un univers gustativ plin de surprize și rafinament.
 • Textura și Gustul: Lambrusco Rosso Mantovano este un vin frizzante, adică ușor sclipitor, care își păstrează prospețimea și vitalitatea. Gustul său sec, cu o concentrație alcoolică de 10,5%, este echilibrat cu o dulceață subtilă dată de un reziduu zahărinos cuprins între 10 și 14 g/l. Această combinație subtilă între prospețime, sclipire și dulceață îl transformă într-un partener perfect pentru momentele de bucurie și relaxare.
 • Parfumul și Delicatețea: Aromele vinoase sunt însoțite de un parfum intens de fructe mature, creând o simfonie olfactivă care te poartă către grădinile înflorite ale Lombardiei. Gustul său moale și persistent completează această experiență senzorială, transformând fiecare înghițitură într-o călătorie prin notele distincte ale regiunii.
 • Alegeri Gastronomice și Temperaturi Perfecte: Borgo Imperiale Lambrusco Rosso Mantovano Frizzante Secco DOC este o alegere ideală în combinație cu salamuri și brânzeturi sau preparate de carne, reușind să îmbine savoarea bucatelor cu eleganța vinului. Este recomandat a fi servit la o temperatură cuprinsă între 8 și 10°C, întrucât acest interval conferă vinului o prospețime și o textură ideală pentru a dezvălui toate nuanțele sale.
 • Note Istorice: Această băutură alcoolică păstrează în fiecare picătură esența istoriei și tradiției sale. Deși a primit recunoașterea oficială DOC în 1987, legăturile sale cu trecutul sunt adânci. Virgiliu, poetul născut în Mantova, a evocat strugurii Vitis labrusca cu două milenii în urmă în Bucolica sa a cincea. Prin acest vin frizzante, poezia și istoria devin gust și arome de neuitat.

Borgo Imperiale Lambrusco Rosso Mantovano Frizzante Secco DOC este un vin frizzante care reunește aromele trecutului cu rafinamentul prezentului, invitându-te să explorezi toate nuanțele sale într-o experiență vinicolă unică.

GAMA BORGO IMPERIALE

Descoperă cu entuziasm gama de spumante Borgo Imperiale - o inițiativă specială a Cramei Decordi, cu rădăcini în pitorescul sat Solarolo Monasterolo. Comunitatea locală se identifică cu grație drept "Ciori", iar această legătură profundă a inspirat crama să creeze o linie specială de vinuri în onoarea acestor pasări elegante, denumită "Corvus Corax" (Ciori Imperiale).

Inițial, acest tip de vin a fost creat și distribuit treptat, iar marca a început să câștige teren. Totuși, dat fiind că simbolismul asociat cu corbul nu aducea o conotație pozitivă, Decordi a hotărât în timp să opteze pentru un nume care să reprezinte nu doar dorința de a adăuga profunzime vinurilor locale (Lambrusco, Bonarda, Barbera), ci și de a introduce vinuri celebre din tradiția italiană (Soave, Chianti, Nero d'Avola, Montepulciano).

Astfel, familia Decordi a decis să sublinieze și să păstreze caracterul "imperial" al liniei, mereu evocând legătura cu zona de origine și legătura lor cu satul natal - acel "Borgo" ce le-a fost sursă de inspirație și cămin. Astfel a luat naștere Borgo Imperiale, o gamă de produse de excelență premium, creată pentru a se adresa unui segment de piață mediu-superior. Brandul simbolizează angajamentul de durată al Cramei Decordi față de calitate și excelență, fără a uita niciodată umilele rădăcini de unde au pornit.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul de producție utilizat de fabrica Decordi din Motta Baluffi este o simfonie armonioasă de inovație, automatizare și expertiză.

 1. Automatizare eficientă: Procesul de producție de la fabrica Decordi din Motta Baluffi impresionează prin eficiență și precizie. Întreaga călătorie, începând de la momentul în care un palet cu sticle goale intră în fabrică și până la punctul în care produsul final impecabil ambalat este pregătit pentru livrare sau depozitare, este orchestrată printr-un sistem automatizat. Această automatizare avansată nu numai că optimizează procesul, dar asigură și precizia la fiecare pas.
 2. Verificări duble: Inima controlului calității stă în meticuloasa procedură de verificare dublă. Inițial, mașinăria în sine efectuează o examinare extinsă a fiecărui stadiu al producției. Acest lucru este urmat de o revizuire meticuloasă efectuată de tehnicienii noștri specializați. Această mecanism de dublă verificare nu lasă loc pentru erori, asigurând ca fiecare produs să respecte cele mai înalte standarde de calitate.
 3. Control riguros: La Decordi, fiecare aspect al procesului de producție este menținut sub un control riguros. Această atenție meticuloasă la detalii garantează că produsul final nu numai că îndeplinește, ci depășește așteptările.
 4. Linie de îmbuteliere sterilă: Decordi Winery duce calitatea, igiena și siguranța la un alt nivel prin linia lor de îmbuteliere sterilă de ultimă generație. Această tehnologie de vârf garantează ca vinul își păstrează aromele originale, în timp ce asigură cele mai înalte standarde de igienă. Integrarea acestei tehnologii de vârf demonstrează angajamentul Decordi de a oferi un produs care nu doar strălucește prin gust, dar și prin calitate.
 5. Proces de micro-filtrare: Una dintre caracteristicile definitorii ale procesului de producție Decordi este aplicarea unui proces meticulos de micro-filtrare. Acest proces este proiectat să asigure cele mai înalte niveluri de igienă în timp ce păstrează aromele autentice ale vinului. Acest lucru subliniază devotamentul Decordi pentru a oferi un produs care se remarcă prin calitatea și puritatea neadulterată.
 6. Tehnicieni experți pentru asigurarea calității: Tehnicienii specializați de la Decordi sunt parte integrantă a călătoriei de asigurare a calității. Ei verifică meticulos verificările automate efectuate de mașinile de producție. Pentru a menține cele mai înalte standarde, acești tehnicieni efectuează verificări suplimentare ale produselor finale, lăsând niciun detaliu neexplorat în căutarea excelenței.

De la etapele inițiale până la produsul final, fiecare pas este înzestrat cu angajamentul față de calitate, igienă și conservarea aromelor autentice. Acest devotament strălucește în fiecare sticlă, asigurând clienților o experiență vinicolă excepțională care încarnează esența meșteșugului Decordi.

ISTORIA BRANDULUI

Înființată în 1921 ca o tavernă de familie, Crama Decordi a devenit ulterior o fabrică de vinuri artizanale în regiunea Cremonese din Italia. Inițial producând vinuri roșii locale precum Fortana, Ancelotta și Lambrusco, afacerea a prosperat și s-a extins. În anii următori, Decordi a investit în facilități moderne și tehnologie, adaptându-se cererii crescânde și extinzându-și vânzările în provinciile vecine.

În 1973, intrarea lui Quirico Decordi Junior a adus o gamă de vinuri prestigioase de calitate superioară pentru industria restaurantelor. Investiții în tehnologie au adus un sistem de îmbuteliere automatizat de top. Anii '80 au adus exporturi în Europa și America, iar în anii '90 au început să expedieze în Japonia.

Generația a patra a intrat în 2005, odată cu Alessandro Decordi, și compania s-a extins în economiile emergente. Cu toate acestea, Crama Decordi își păstrează încă legătura cu rădăcinile sale. Vechea tavernă servește drept loc de întâlnire pentru a împărtăși tradiții autentice și legătura autentică cu teritoriul, elemente care au definit mereu Decordi Company.

Review-uri Borgo Imperiale Lambrusco Rosso Mantovano Frizzante Secco DOC 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Categorii spumante Borgo Imperiale Lambrusco Rosso Mantovano Frizzante Secco DOC 0.75L

Vinul spumant | vinuri spumante care nu sunt identificate dupa apartenența regională

Șampania & Șampania Rosé | Champagne, Franța

Blanc de Blancs & Blanc de Noirs | Franța

Prosecco | Italia

Cava | Spania

Asti | Piemont, Italia

Franciacorta | Brescia, Italia

Crémant | Franța

Espumante | Portugalia

Sekt | Germania

Cap Classique | Africa de Sud

California Sparkling | California

Pentru o incursiune în lumea bulelor, citiți articolul Ce sunt spumantele ?