Bottega Stardust Prosecco DOC Dry 0.75L
Bottega Stardust Prosecco DOC Dry 0.75L
279,79 lei
329,17 lei
Fără TVA: 235,12 lei
- Disponibilitate: Stoc Epuizat
- Cod: 29813
Fotografiile produselor prezentate pe site sunt cu titlu informativ. Etichetele, ambalajele sau elementele grafice pot suferi modificări minore din partea producătorilor, fără notificare prealabilă. Deși ne străduim să menținem imaginile actualizate, este posibil ca produsul livrat să prezinte diferențe față de fotografia afișată (culori, detalii de design, mențiuni pe etichetă etc.), fără a afecta însă calitatea, proveniența sau conținutul acestuia.
CARACTERISTICI Bottega Stardust Prosecco DOC Dry 0.75L | |
Premii | Medalie aur Sakura Japan Women’s Wine Awards, Medalie aur The Prosecco Masters The Drink Business, Medalie bronz Decanter |
Soi strugure | Glera |
Alcool | 11% |
Categorie | Prosecco |
Litraj | 0.75L |
Regiune | Veneto |
Stil | Dry |
Tara de origine | Italia |
Bottega Stardust este un DOC Prosecco, este un produs cu impact vizual imediat, deoarece sticla traditionala este acoperita in intregime de o galaxie de cristale. Efectul „stardust” face sa straluceasca in special in momentul cand este servit ca aperitiv. Strugurii Glera folositi la realizarea acestui prosecco se recolteaza manual, permitand selectarea celor mai bune ciorchine si protectia lor, apoi sunt presati usor. La fermentare este folosita metoda Martinott, mustul obtinut este pastrat in cuve la temperaturi scazute pentru a-si pastra prospetimea si aromele. Intregul proces dureaza aproximativ 40 de zile la o temperatura controlata de 14-15 ° C. Dupa fermentare, mustul este lasat in contact cu drojdiile: celulele moarte elibereaza cativa compusi importanti care imbunatatesc organismul si aroma vinului.
Culoare: galben-pai.
Miros: fructat (mar, pere, piersica, citrice) si floral si usor indiciu final de trandafiri.
Gust: armonios, elegant, persistent; echilibru bun intre textura bogata si note minerale placute.
Temperatura de servire: 4-5 °C.
Asocieri
gastronomice: ideal ca aperitiv, mancaruri rafinate, crustacee, homar, sushi,
produse de patiserie si desert.
Vinul spumant | vinuri spumante care nu sunt identificate dupa apartenența regională
Șampania & Șampania Rosé | Champagne, Franța
Blanc de Blancs & Blanc de Noirs | Franța
Prosecco | Italia
Cava | Spania
Asti | Piemont, Italia
Franciacorta | Brescia, Italia
Crémant | Franța
Espumante | Portugalia
Sekt | Germania
Cap Classique | Africa de Sud
California Sparkling | CaliforniaPentru o incursiune în lumea bulelor, citiți articolul Ce sunt spumantele ?