ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Gautier VS Cognac 0.5L

Gautier VS Cognac 0.5L - 1
Gautier VS Cognac 0.5L
101,93 lei
Fără TVA: 85,65 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 6289

CARACTERISTICI Gautier VS Cognac 0.5L

PremiiWorld's Best VS Cognac la World Cognac Awards
Alcool40%
CategorieCognac V.S.
Litraj0.5L
RegiuneCognac
Tara de origineFranta
Categorii asociate: BRANDY, COGNAC, PRODUSE NOI, ALL PRODUCTS

Descrierea produsului Gautier VS Cognac 0.5L

CARACTERISTICI

Cognacul Gautier VS (Very Special) este un cognac cu o calitate superioară, distinctiv și apreciat în lumea băuturilor alcoolice fine. Iată câteva dintre caracteristicile sale:

 • Aroma bogată: Gautier VS oferă o aromă complexă și bogată, caracteristică cognacurilor de calitate. Notele dominante includ fructe coapte, caise și prune, completate de subtile arome de vanilie și mirodenii.
 • Gust echilibrat: Cognacul se remarcă printr-un gust echilibrat și armonios. Aromele fructate se îmbină cu notele lemnoase și condimentate, oferind o experiență gustativă plăcută și sofisticată.
 • Textură catifelată: Gautier VS are o textură catifelată și ușor uleioasă în palat, ceea ce adaugă o senzație plăcută și rafinată la degustare.
 • Final lung și persistent: Cognacul oferă un final lung și persistent, cu aromele sale rămânând pe palat pentru o perioadă îndelungată de timp. Aceasta este o caracteristică apreciată de iubitorii de cognac, deoarece permite savurarea îndelungată a acestui spirit nobil.
 • Maturizare îndelungată: Gautier VS este rezultatul unei maturizări îndelungate în butoaie de lemn, care permite dezvoltarea și îmbogățirea aromei și gustului său. Această maturizare contribuie la calitatea și profunzimea cognacului Gautier VS.

Cognacul Gautier VS este un reprezentant al calității și tradiției din industria cognacului francez. Prin atenția acordată procesului de producție și selecției atente a ingredientelor, Gautier oferă o experiență rafinată și autentică a băuturii. Este apreciat atât pentru gustul său deosebit, cât și pentru reputația solidă pe care o are în industrie.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul de producție al cognacurilor Gautier, produse de distileria Marie Brizard Wine & Spirits Group, urmează etapele tradiționale specifice pentru obținerea acestui spirit nobil. Iată principalele etape ale producției cognacului:

 1. Recoltarea și fermentarea vinului: Etapa inițială implică recoltarea strugurilor din podgorii selectate și vinificarea acestora pentru a obține vin. Această etapă este esențială pentru a obține o bază de vin de calitate care va fi ulterior distilată pentru a produce cognacul.
 2. Distilarea: După fermentarea vinului, urmează procesul de distilare. Acesta constă în încălzirea vinului în alambicuri speciale, numite alembicuri Charentais, în vederea separării componentelor alcoolice de cele non-alcoolice. Distilarea are loc în două etape, cunoscută sub numele de "chauffe": prima etapă produce "brouillis", un lichid cu un conținut ridicat de alcool, iar a doua etapă generează "bonne chauffe", care conține distilatul de cognac.
 3. Îmbătrânirea în butoaie de lemn: După distilare, distilatul de cognac este transferat în butoaie de lemn, în special din stejar. Aici, cognacul maturizează lent în timp, extrăgând arome și caracteristici distinctive din lemnul butoaielor. Îmbătrânirea este o etapă crucială în procesul de producție a cognacului și poate dura de la câțiva ani până la câteva decenii, în funcție de tipul de cognac produs.
 4. Amestecarea și îmbutelierea: După ce cognacul a atins maturitatea dorită, acesta este supus unei atente selecții și amestecări. Maestrul distilator, cunoscut sub numele de "maître de chai", își folosește experiența pentru a asigura consistența și calitatea gustului final al cognacului. După amestecare, cognacul este îmbuteliat în sticle elegante și etichetat pentru a fi livrat consumatorilor.

Cognacurile Gautier produse de Marie Brizard Wine & Spirits Group respectă aceste etape tradiționale de producție pentru a oferi un produs de înaltă calitate și a păstra autenticitatea și rafinamentul caracteristic cognacului francez. Îmbinând expertiza tradițională cu inovația modernă, cognacurile Gautier reprezintă un exemplu de artă și maestrie în producția acestui spirit nobil.

ISTORIA BRANDULUI

Marie Brizard Wine & Spirits este un grup francez specializat în producția și distribuția de băuturi alcoolice, printre care se numără lichioruri, băuturi spirtoase și vinuri. Iată o scurtă istorie a acestei distilerii:

Istoria companiei Marie Brizard Wine & Spirits se întinde pe parcursul a peste 260 de ani, începând din anul 1755. Compania a fost fondată de Marie Brizard, o tânără apothecary din Bordeaux, Franța. Ea a creat un lichior original folosind rețeta sa secretă, care a devenit cunoscut sub numele de "Anisette Marie Brizard". Aceasta a fost începutul unei lungi tradiții în producția de lichioruri fine.

În anii care au urmat, compania Marie Brizard a continuat să-și extindă activitatea și să-și consolideze poziția pe piața băuturilor alcoolice. Au fost dezvoltate și lansate noi sortimente de lichioruri, iar renumele companiei a crescut în întreaga Europă.

În secolul al XX-lea, Marie Brizard a devenit un brand cunoscut și apreciat în întreaga lume. Compania și-a diversificat portofoliul prin achiziționarea și integrarea altor mărci de băuturi alcoolice, precum William Peel (whisky), Sobieski (vodcă) și Cognac Gautier (coniac).

Astăzi, Marie Brizard Wine & Spirits Group continuă să fie un jucător important în industria băuturilor alcoolice. Compania produce și distribuie o gamă variată de produse, menținând în același timp tradiția și autenticitatea care i-au adus succesul de-a lungul secolelor.

Produsele Marie Brizard Wine & Spirits sunt apreciate pentru calitatea lor și pentru aromele autentice. Compania are o reputație solidă și este recunoscută în industrie pentru experiența sa de lungă durată și pasiunea pentru producția de băuturi alcoolice fine.

Datorită istoriei sale bogate și a calității produselor sale, Marie Brizard Wine & Spirits Group continuă să fie un nume de încredere și o alegere populară pentru iubitorii de băuturi alcoolice din întreaga lume.

Review-uri Gautier VS Cognac 0.5L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun